Kinepolis brengt iPad-applicatie met filmaanbod uit

· Gonny van der Zwaag

kinepolis ipadNa applicaties voor iPhone en Android lanceert de Kinepolis Group nu ook een internationale bioscoopapplicatie voor iPad. In de gratis app wordt zo goed mogelijk gebruik gemaakt van het grotere scherm van de iPad, in vergelijking met een normale smartphone. De filmposters zijn groter te bekijken en veel trailers zijn te bekijken in HD-kwaliteit. Je bladert door het actuele Kinepolis-filmaanbod en kunt kiezen uit verschillende filmselecties: aanbevolen, nieuw, alle films in programmatie of de verwachte titels. Per film krijg je ook alle details te zien zoals de filmposter in groot formaat, korte inhoud, cast, lengte, trailer en dergelijk. Je kunt dan optimaal je keuze maken. Ook kun je de programmering van jouw plaatselijke Kinepolis-bioscoop bekijken.

De app werd gemaakt door In the Pocket, een bekende mobiele ontwikkelaar in België. In de huidige app kun je een persoonlijke watchlist met je favoriete films samenstellen. Wil je vrienden uitnodigen om samen naar de film te gaan, dan kan dat ook via Facebook, Twitter of e-mail. In mei 2010 lanceerde Kinepolis de iPhone-applicatie, die inmiddels al 130.000 keer gedownload is. De meeste downloads werden gemeten in België: 88.000 stuks. In januari van dit jaar volgde een Android-app, die 25.000 keer werd gedownload. Een volgende stap is het aanbieden van tickets, zoals de Nederlandse iOS-app Pathé (gratis) al doet. Kinepolis is echter in België de eerste bioscoopgroep die een dergelijke app op de markt brengt, dus een voorsprong hebben ze al.

Downloaden: Kinepolis (gratis)

iPad_Kinepolis03   iPad_Kinepolis02

Tipgever: Patrick

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.