Kinepolis brengt iPad-applicatie met filmaanbod uit

· Gonny van der Zwaag

kinepolis ipadNa applicaties voor iPhone en Android lanceert de Kinepolis Group nu ook een internationale bioscoopapplicatie voor iPad. In de gratis app wordt zo goed mogelijk gebruik gemaakt van het grotere scherm van de iPad, in vergelijking met een normale smartphone. De filmposters zijn groter te bekijken en veel trailers zijn te bekijken in HD-kwaliteit. Je bladert door het actuele Kinepolis-filmaanbod en kunt kiezen uit verschillende filmselecties: aanbevolen, nieuw, alle films in programmatie of de verwachte titels. Per film krijg je ook alle details te zien zoals de filmposter in groot formaat, korte inhoud, cast, lengte, trailer en dergelijk. Je kunt dan optimaal je keuze maken. Ook kun je de programmering van jouw plaatselijke Kinepolis-bioscoop bekijken.

De app werd gemaakt door In the Pocket, een bekende mobiele ontwikkelaar in België. In de huidige app kun je een persoonlijke watchlist met je favoriete films samenstellen. Wil je vrienden uitnodigen om samen naar de film te gaan, dan kan dat ook via Facebook, Twitter of e-mail. In mei 2010 lanceerde Kinepolis de iPhone-applicatie, die inmiddels al 130.000 keer gedownload is. De meeste downloads werden gemeten in België: 88.000 stuks. In januari van dit jaar volgde een Android-app, die 25.000 keer werd gedownload. Een volgende stap is het aanbieden van tickets, zoals de Nederlandse iOS-app Pathé (gratis) al doet. Kinepolis is echter in België de eerste bioscoopgroep die een dergelijke app op de markt brengt, dus een voorsprong hebben ze al.

Downloaden: Kinepolis (gratis)

iPad_Kinepolis03   iPad_Kinepolis02

Tipgever: Patrick

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!