KIK Messenger kan nu snel foto’s versturen

·

KIK Messenger voor de iPhone en iPod touchEr zijn veel applicaties op de iPhone waarmee je (voorlopig) gratis berichten met elkaar kan uitwisselen. KIK Messenger is misschien niet de meest gebruikte op dit gebied, maar de app geniet wel een waardering van 3,5 ster uit 61 recensies in de App Store. Hij heeft als grote voordeel ten opzichte van het veelgebruikte Whatsapp dat ‘ie een stuk sneller is. De gratis communicatie-app is in versie 5.0 voorzien van de mogelijkheid om foto’s te sturen naar andere gebruikers. Een SSL-encryptie garandeert bovendien dat je berichten via een beveiligde verbinding worden gestuurd.

Met de update speelt KIK Messenger in op de recente ophef over het uitlekken van locatiegegevens van de iPhone. Privé is ook in een ander opzicht een groot goed in KIK: de update zorgt ervoor dat je andere gebruikers kan blokkeren, net als in chatprogramma’s zoals MSN Messenger. Je kan een telefoonnummer invoeren als je een account aanmaakt, maar die wordt alleen gebruikt zodat anderen jou kunnen toevoegen aan de hand van hun contactlijst. De gegevens worden beslist niet doorgespeeld aan derde partijen, stelt de maker.

KIK Messenger bood al langer de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren. Het ontbeert de optie om audio en video te delen, maar je kan wel gratis berichten uitwisselen met Android-gebruikers die de app ook hebben. De communicatiedienst is gratis en is wereldwijd al meer dan drie miljoen keer gedownload.

Downloaden: KIK Messenger (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

7 reacties

 1. door KomkommerSalade

  KIK is er ook gewoon voor Android hoor!

  Beantwoorden Quote

 2. door Stefan

  KIK Messenger draait naast op de iPhone ook op Android devices. Het stukje “en ondersteunt geen andere platformen van mobiele telefoons” klopt dus niet.

  Beantwoorden Quote

 3. door martijnvw82

  Ik gebruik het al enige tijd en ik vind het een fijn programma. Grootste nadeel is alleen dat het relatief onbekend is en de meeste mensen whatsapp gebruiken.

  Beantwoorden Quote

 4. Ik heb inmiddels al zoveel soorten apps in deze categorie geprobeerd, maar als niemand het gebruikt, heb ik er weinig aan.

  Daarbuiten vind ik dit wel de beste app in zijn categorie!

  Beantwoorden Quote

 5. @Stefan: Wat een blunder van me! Ik ga het rechtzetten, dank.

  Beantwoorden Quote

 6. door Ellen Muns

  Ik heb mijn iphone 3gs ge update en nu doet mijn whatsapp het niet meer kan hem niet eens openen hebben meer mensen hier last van?

  Beantwoorden Quote

 7. door iJeffa

  hmmm, ik wist niet eens dat deze app bestond, maar als hij sneller is dan whatsapp dan is hij wel het proberen waard.. nu maar hopen dat meer mensen het gaan gebruiken net als ebuddy xms die stabieler is qua connectiviteit dan whatsapp..

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.