KIK Messenger kan nu snel foto’s versturen

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

KIK Messenger voor de iPhone en iPod touchEr zijn veel applicaties op de iPhone waarmee je (voorlopig) gratis berichten met elkaar kan uitwisselen. KIK Messenger is misschien niet de meest gebruikte op dit gebied, maar de app geniet wel een waardering van 3,5 ster uit 61 recensies in de App Store. Hij heeft als grote voordeel ten opzichte van het veelgebruikte Whatsapp dat ‘ie een stuk sneller is. De gratis communicatie-app is in versie 5.0 voorzien van de mogelijkheid om foto’s te sturen naar andere gebruikers. Een SSL-encryptie garandeert bovendien dat je berichten via een beveiligde verbinding worden gestuurd.

Met de update speelt KIK Messenger in op de recente ophef over het uitlekken van locatiegegevens van de iPhone. Privé is ook in een ander opzicht een groot goed in KIK: de update zorgt ervoor dat je andere gebruikers kan blokkeren, net als in chatprogramma’s zoals MSN Messenger. Je kan een telefoonnummer invoeren als je een account aanmaakt, maar die wordt alleen gebruikt zodat anderen jou kunnen toevoegen aan de hand van hun contactlijst. De gegevens worden beslist niet doorgespeeld aan derde partijen, stelt de maker.

KIK Messenger bood al langer de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren. Het ontbeert de optie om audio en video te delen, maar je kan wel gratis berichten uitwisselen met Android-gebruikers die de app ook hebben. De communicatiedienst is gratis en is wereldwijd al meer dan drie miljoen keer gedownload.

Downloaden: KIK Messenger (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.