Jolicloud: groepeer je sociale media-uitspattingen voor anderen

· Bart Breij

Jolicloud favoriete berichten bij elkaarJe favoriete foto’s in Instagram, opmerkelijke artikelen die je hebt (gere)tweet op Twitter of foto’s die van je gemaakt zijn op Facebook. Met Jolicloud kan je ze niet alleen overzichtelijk onder elkaar zien, maar ook als kant-en-klare pakketjes aanbieden aan andere, bevriende gebruikers van de app. Zo kan je bijvoorbeeld zomaar stuiten op een verzameling van de meest zeldzame auto’s die een bevriende autoliefhebber op Facebook zelf weer heeft gespaard op andere netwerken.

In de app log je in met een Facebook-account en kan je daarna je account nog koppelen aan fotodiensten Flickr, Instagram, Picasa, weblog Tumblr en natuurlijk Twitter. De artikelen, foto’s en berichten die je op die diensten plaatst of liket, zie je allemaal terug in de timeline van Jolicloud. Zo heb je je eigen favoriete selectie van andere netwerken eenvoudig bij de hand.

Je ‘favorietenarchief’ bijhouden is nog maar één kant van het Jolicloud-verhaal. Daarna kan je individuele berichten, foto’s en artikellinks toevoegen aan collecties. Die collecties maak je zelf aan en je kan per stuk aangeven of je voor jezelf wilt houden of wilt delen met anderen. Zo kan je bijvoorbeeld een collectie aanmaken met de mooiste berichten over zeilen, de mooiste zonnige foto’s in een map plaatsen of interessante nieuwsberichten over een zekere lang aanhoudende patentstrijd groeperen. De berichten zelf verwijzen je naar een snelle in-app browser.

Jolicloud gebruikt de inmiddels steeds gangbaardere interface met een centraal menu en een pagina rechts en links daarvan die als het ware in beeld schuiven. Aan de linkerkant huizen toegangsknoppen tot de volledige bibliotheek van berichten, je eigen collecties, collecties van anderen die je volgt en de instellingen waar je de sociale netwerken kan koppelen. Rechts van de hoofdpagina tref je Facebookvrienden die de dienst ook gebruiken. Als je op een naam hebt gedrukt, zie je diens overzicht gedeelde collecties en kan je die volgen. Zo maakt Jolicloud het eenvoudiger om specifieke onderwerpen van personen te volgen, anders dan personen zelf. De voorwaarde is natuurlijk wel dat zij hun collecties zo indelen dat jij er wat aan hebt.

Downloaden: Jolicloud (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.