Jolicloud: groepeer je sociale media-uitspattingen voor anderen

·

Jolicloud favoriete berichten bij elkaarJe favoriete foto’s in Instagram, opmerkelijke artikelen die je hebt (gere)tweet op Twitter of foto’s die van je gemaakt zijn op Facebook. Met Jolicloud kan je ze niet alleen overzichtelijk onder elkaar zien, maar ook als kant-en-klare pakketjes aanbieden aan andere, bevriende gebruikers van de app. Zo kan je bijvoorbeeld zomaar stuiten op een verzameling van de meest zeldzame auto’s die een bevriende autoliefhebber op Facebook zelf weer heeft gespaard op andere netwerken.

In de app log je in met een Facebook-account en kan je daarna je account nog koppelen aan fotodiensten Flickr, Instagram, Picasa, weblog Tumblr en natuurlijk Twitter. De artikelen, foto’s en berichten die je op die diensten plaatst of liket, zie je allemaal terug in de timeline van Jolicloud. Zo heb je je eigen favoriete selectie van andere netwerken eenvoudig bij de hand.

Je ‘favorietenarchief’ bijhouden is nog maar één kant van het Jolicloud-verhaal. Daarna kan je individuele berichten, foto’s en artikellinks toevoegen aan collecties. Die collecties maak je zelf aan en je kan per stuk aangeven of je voor jezelf wilt houden of wilt delen met anderen. Zo kan je bijvoorbeeld een collectie aanmaken met de mooiste berichten over zeilen, de mooiste zonnige foto’s in een map plaatsen of interessante nieuwsberichten over een zekere lang aanhoudende patentstrijd groeperen. De berichten zelf verwijzen je naar een snelle in-app browser.

Jolicloud gebruikt de inmiddels steeds gangbaardere interface met een centraal menu en een pagina rechts en links daarvan die als het ware in beeld schuiven. Aan de linkerkant huizen toegangsknoppen tot de volledige bibliotheek van berichten, je eigen collecties, collecties van anderen die je volgt en de instellingen waar je de sociale netwerken kan koppelen. Rechts van de hoofdpagina tref je Facebookvrienden die de dienst ook gebruiken. Als je op een naam hebt gedrukt, zie je diens overzicht gedeelde collecties en kan je die volgen. Zo maakt Jolicloud het eenvoudiger om specifieke onderwerpen van personen te volgen, anders dan personen zelf. De voorwaarde is natuurlijk wel dat zij hun collecties zo indelen dat jij er wat aan hebt.

Downloaden: Jolicloud (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

4 reacties

 1. door Rick de Graaff

  FB look a like.. Slecht, lomp.. overbodig

  Beantwoorden Quote

 2. door Michael

  De app geinstalleerd en na connectie met facebook crasht deze gelijk, kom er helaas niet in. Ziet er wel leuk uit en klinkt handig, kan alleen niet oordelen tot ik er in kom..

  Edit:
  Kreeg wel een mail dat ik was aangemeld, kom nog steeds de app niet in, maar wel op de site. Ziet er netjes uit en is erg handig tot zover! Al mijn sociale media is nu bij elkaar en ik kan nu alles mooi in albums zetten. Geweldig om er lekker op los te kunnen sharen en toch een plek hebben waar je alles een beetje kan grouperen om later terug te kijken.

  Beantwoorden Quote

 3. door LightPhoenix

  Even uitgeprobeerd maar ik zie alleen m’n eigen timeline en kan geen gegevens van andere bekijken.

  Beantwoorden Quote

 4. @LightPhoenix: Daarvoor moet je aan de rechterkant van het scherm zijn en zie je Facebookvrienden die de app ook hebben.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.