Jansen: ontdek urban-expressionisme op je iPhone

· Gonny van der Zwaag

jansen-iphoneEerlijk gezegd: deze app trok onze aandacht vanwege de naam. Jansen? Zou het een app zijn over een Nederlander? Dat blijkt niet het geval: Marcus Antonius Jansen is geboren in Manhattan en schildert in de stijl van het moderne urban-expressionisme. Zijn abstracte schilderijen hebben een originele insteek en stellen het wereldnieuws of maatschappelijke veranderingen aan de kaak. Darbij gebruikt hij felle kleuren.

Wie zich graag laat verrassen door het werk van een nog-niet-mainstream schilder, kan zich met deze app gratis aan het werk van Jansen vergapen, zowel op de iPhone als de iPad. Jansen startte te schilderen in de beginjaren 1980 in de tijd dat graffiti in New York tot kunst werd verheven. Die invloed is in het werk duidelijk te zien.

Downloaden: Jansen (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.