Jansen: ontdek urban-expressionisme op je iPhone

05 december 2011, 08:51 · Gonny van der Zwaag

jansen-iphoneEerlijk gezegd: deze app trok onze aandacht vanwege de naam. Jansen? Zou het een app zijn over een Nederlander? Dat blijkt niet het geval: Marcus Antonius Jansen is geboren in Manhattan en schildert in de stijl van het moderne urban-expressionisme. Zijn abstracte schilderijen hebben een originele insteek en stellen het wereldnieuws of maatschappelijke veranderingen aan de kaak. Darbij gebruikt hij felle kleuren.

Wie zich graag laat verrassen door het werk van een nog-niet-mainstream schilder, kan zich met deze app gratis aan het werk van Jansen vergapen, zowel op de iPhone als de iPad. Jansen startte te schilderen in de beginjaren 1980 in de tijd dat graffiti in New York tot kunst werd verheven. Die invloed is in het werk duidelijk te zien.

Downloaden: Jansen (gratis)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

0 reacties

    Plaats een reactie

    Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.