iStorage HD voor iPad kan rar-bestanden uitpakken

· Gonny van der Zwaag

istorage iconiStorage HD is een bestandsmanager, documentviewer en code-editor voor de iPad. De app bestaat al een tijdje en krijgt regelmatig een update. In de nieuw verschenen update is nu ondersteuning voor het uitpakken van rar-bestanden. Maar er is meer mogelijk: je krijgt toegang tot bestanden die elders zijn opgeslagen, zoals op Dropbox, MobileMe iDisk, een WebDAV-server, FTP, pc of Mac. Alle bestanden worden lokaal op je iPad opgeslagen, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt raadplegen. Bestandsoverdracht via USB wordt nu ook ondersteund. iStorage HD kan de meest gangbare bestandstypes aan, zoals PDF, TXT, Word, Excel, PowerPoint, iWork, HTML en audio-, video en fotobestanden.

Je kunt de app ook gebruiken als code-editor, zodat je bijvoorbeeld pagina’s van je website via een FTP-verbinding kunt bewerken. Er zit een ingebouwde viewer in voor MS Office-documenten, iWork-bestanden en PDF-documenten. Je kunt e-mailbijlagen vanuit de Mail-app (of andere apps) openen en bewerken. Ook kun je documenten tussen iPads en iPhones uitwisselen. Toegang tot bestandsservers verloopt via Wi-Fi of een 3G-netwerk.

Kortom: de mogelijkheden zijn nogal breed. Om een volledig inzicht te krijgen in de mogelijkheden van deze app kun je het beste de omschrijving in de App Store doorlezen of op de website van de ontwikkelaar kijken.

Downloaden: iStorage HD (€3,99)

istorage hd

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!