iStorage HD voor iPad kan rar-bestanden uitpakken

· Gonny van der Zwaag

istorage iconiStorage HD is een bestandsmanager, documentviewer en code-editor voor de iPad. De app bestaat al een tijdje en krijgt regelmatig een update. In de nieuw verschenen update is nu ondersteuning voor het uitpakken van rar-bestanden. Maar er is meer mogelijk: je krijgt toegang tot bestanden die elders zijn opgeslagen, zoals op Dropbox, MobileMe iDisk, een WebDAV-server, FTP, pc of Mac. Alle bestanden worden lokaal op je iPad opgeslagen, zodat je ze ook zonder internetverbinding kunt raadplegen. Bestandsoverdracht via USB wordt nu ook ondersteund. iStorage HD kan de meest gangbare bestandstypes aan, zoals PDF, TXT, Word, Excel, PowerPoint, iWork, HTML en audio-, video en fotobestanden.

Je kunt de app ook gebruiken als code-editor, zodat je bijvoorbeeld pagina’s van je website via een FTP-verbinding kunt bewerken. Er zit een ingebouwde viewer in voor MS Office-documenten, iWork-bestanden en PDF-documenten. Je kunt e-mailbijlagen vanuit de Mail-app (of andere apps) openen en bewerken. Ook kun je documenten tussen iPads en iPhones uitwisselen. Toegang tot bestandsservers verloopt via Wi-Fi of een 3G-netwerk.

Kortom: de mogelijkheden zijn nogal breed. Om een volledig inzicht te krijgen in de mogelijkheden van deze app kun je het beste de omschrijving in de App Store doorlezen of op de website van de ontwikkelaar kijken.

Downloaden: iStorage HD (€3,99)

istorage hd

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.