iPhone-horloge Pebble gaat RunKeeper ondersteunen

·

Pebble RunkeeperHet slimme smartphone-horloge Pebble heeft op het moment van schrijven bijna 8 miljoen dollar op Kickstarter verzameld, met nog meer dan twee weken tot het einde van het project te gaan. Het is dan ook opmerkelijk dat weinig ontwikkelaars tot nu toe ondersteuning voor het horloge in hun iPhone-apps hadden aangekondigd. De maker van RunKeeper doet dit in ieder geval wel: volgens hem zal de Pebble via Bluetooth communiceren met je iPhone, wanneer je aan het sporten bent.

De Pebble gebruikt een Bluetooth-verbinding om met je iPhone te verbinden, zodat je bijvoorbeeld speciale horloge-apps kunt downloaden en installeren. Een gratis SDK zorgt ervoor dat ontwikkelaars ondersteuning voor het horloge gratis in hun app kunnen implementeren. In de demo-video van de Pebble was al te zien dat je het horloge kunt gebruiken om je voortgang bij het hardlopen bij te houden, maar er was tot nu toe geen grote app die had aangekondigd deze ondersteuning naar het horloge te brengen. Nu heeft de oprichter van RunKeeper tegenover Mashable bevestigd dat zij het horloge zullen ondersteunen.

RunKeeper is een iPhone-app die met behulp van GPS bijhoudt hoe hard je beweegt tijdens het hardlopen, fietsen of tijdens een andere sport. Deze resultaten kun je vervolgens delen via Twitter, Facebook of RunKeeper’s eigen sociale netwerk. Vanuit de app kun je jezelf doelen geven om naartoe te streven, zoals een wedstrijd, of verschillende fitnesslessen nemen.

Je kunt een Pebble bestellen door minstens 130 dollar op Kickstarter te doneren. Grotere donaties garanderen andere kleuren, of meerdere horloges. Het geld wordt pas afgeschreven wanneer het project voorbij is.

Downloaden: Runkeeper (gratis)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

19 reacties

 1. door Donstil

  Blijft een gaaf project. Wordt steeds gaver met al die ondersteuning en community via sdk.

  Geld wordt trouwens afgeschreven als de eerste ronde voorbij is (over 17dagen dus) niet als alles voorbij is.

  De eerste uitlevering zal trouwens wel een ramp worden, is altijd met Kickstarter projecten en hier al helemaal met 45.000 verkochte units.

  Beantwoorden Quote

 2. door Jaymie

  En hij is ook nog water dicht!
  Het is zeker een gaaf project in mijn bevestigingsmail stond levering september ben benieuwd of ze het halen..

  Beantwoorden Quote

 3. Geniaal project. Zat er aan te denken om ‘m te nemen, maar ik wacht wel tot ie in de winkel ligt. Weet ik meteen of het überhaupt een beetje van de grond gaat komen. Alleen voor RunKeeper koop ik geen horloge.

  Beantwoorden Quote

 4. door roelof

  ik verwacht niet dat de datum gehaald wordt:

  van de projecten die ik al gesteund heb zie je dat men zich behoorlijk vergist met de leverdatums, geen enkel project heeft de datum nog gehaald. :-)

  ten tweede verwacht ik dat het aantal hun gaat opbreken, 10 producten maken en matrijzen aanpassen levert heel andere problemen op dan 500 producten, laat staan het aantal wat zij moeten maken. dit ook al bij enkele projecten gezien.

  het leuke is altijd als men een blog bijhoud en foto’s films deelt van het gehele process.

  Beantwoorden Quote

 5. door nick

  hoe zit dat met betalen?

  kan het ook met paypal? heb geen credit card wil hem hebben !!!

  Beantwoorden Quote

 6. door Radar

  Ik heb ‘m betaald via Amazon account….en daar is weer een CC aan gelinkt…..zonder CC zal lastig worden vrees ik.

  Persoonlijk zit ik eigenlijk niet te wachten op Runkeeper….. BT 4 en daardoor betere batterijduur zou ik prettiger vinden…..of “draadloos” opladen…..

  En we zijn de 8 miljoen gepasseerd!! Bijna 54.000 backers!

  Beantwoorden Quote

 7. door Joris Jansen

  Ik denk dat er wel meer apps komen. De releasedatum is nog ver weg, en ik en het eens met Roelof, die zal wel niet gehaald worden. Alle tijd dus nog… 50000 klanten is geen markt die je laat lopen…

  Beantwoorden Quote

 8. door Ronald

  Als die straks in de winkel ligt, ga ik zeker kijken.

  Dit zou wel eens mijn eerste horloge sinds 2006 kunnen worden. Tot nu toe zag ik weinig meerwaarde om een horloge te dragen omdat ik mijn telefoon toch altijd bij me had.

  :-)

  Beantwoorden Quote

 9. door je mama!

  ben benieuwd of hij niet blockt als je zoveel thema’s erin stopt van horloge styles, uiterlijk is ie heel mooi, batterij gaat 1 week mee, is zeer goed, alleen een ding snap ik niet
  hoe noemt de app die bij het horloge gaat?

  alvast bedankt!

  Beantwoorden Quote

 10. door nick

  Origineel geplaatst door Radar
  Ik heb ‘m betaald via Amazon account….en daar is weer een CC aan gelinkt…..zonder CC zal lastig worden vrees ik.Persoonlijk zit ik eigenlijk niet te wachten op Runkeeper….. BT 4 en daardoor betere batterijduur zou ik prettiger vinden…..of “draadloos” opladen…..En we zijn de 8 miljoen gepasseerd!! Bijna 54.000 backers!

  kun jij me niet helpen?

  Beantwoorden Quote

 11. door Oxigel

  Leuke project…alleen vind ik het scherm voor zulke informatie een beetje klein en hoezo geen touchscreen? Knoppen bediening op smart horloges is oldscool..

  Beantwoorden Quote

 12. door Bert

  Tja ik mis ook Bluetooth 4. Juist voor een horloge als deze. En vanwege de verbinding naar de iPhone.

  Beantwoorden Quote

 13. door Martijn

  Bluetooth 4 is niet zo nuttig als het lijkt. Het is maar voor bepaalde toepassingen geschikt. Bediening van je muziek en zien van caller-ID kunnen bijv. niet met Bluetooth 4 en lopen alleen via 2.1 op iOS.

  Beantwoorden Quote

 14. door Jasper

  @Martijn: BT4 is backwards compatible (volgens de specificaties) je mag dan verwachten dat die functionaliteit ook werkt.
  Overigens zou je BT4.0 kunnen gebruiken voor auth en een verbinding die in stand blijft en een oudere versie voor functionaliteiten zoals je omschrijft. Men doelt alleen op BT4.0 vanwege lager stroomverbruik en betere communicatie met je telefoon.

  Ik heb hem ook besteld, en hoewel ik RunKeeper niet gebruik, laat dit wel zien hoeveel mogelijkheden er zijn! Ik vind het positief.

  Beantwoorden Quote

 15. door Ferry

  Weten jullie wel heel zeker dat hij geleverd wordt? Het is maar een vraagje????

  Beantwoorden Quote

 16. door poserman

  Origineel geplaatst door Ferry
  iet zo nuttig als het lijkt. Het is maar voor bepaalde toepassingen geschikt. Bediening van je muziek en zien van cal

  ze hebben al eerder zo’n horloge gemaakt en die is ook geleverd. waren mensen toen heel positief over. alleen toen voor een beperkte groep mensen. de kickstarter is nu beschikbaar voor android en iphone telefoons. ik geloof zeker dat ze leveren, anders hebben ze echt een probleem.

  voor de mensen die net als mij de telefoon willen kopen maar niet over een credit card beschikken: je kan bij 3vcard een prepaid credit card kopen, kun je opladen en daarna gebruiken om te betalen. ik ga vandaag mijn kaart opladen en de pebble kopen.

  Beantwoorden Quote

 17. door jarnoootje

  Ik heb de verleiding niet kunnen weerstaan en ook een witte besteld. Zal mijn eerste horloge in jaren worden … kijken of hij bevalt!

  In ieder geval een leuke gadget, en hopelijk worden er snel meerdere programma’s ondersteunt.

  Meer dan 50.000 stuks verkocht bij quickstart, wat moet dat wel niet worden als hij echt in de winkel komt? lijkt me een groot succes worden.

  Beantwoorden Quote

 18. door marc

  Ik zou zo’n horloge ook best wel willen hebben. Maar ik weet gewoon nog niet hoe het staat, gek misschien?! Ben al maanden op zoek naar een geschikt horloge voor mij zelf maar elke keer als ik er eentje om doe vind ik hem niet mooi of bevalt het me toch net niet. Daarom ben ik zo bang om deze, zonder om te hebben gehad, te gaan kopen.

  Weet niet of het slim is maar ik wacht toch liever dat die in de winkel komt te liggen. Kan ik hem zelf even proberen en dan pas kopen. Misschien dat die dan iets meer kost maar dat moet dan maar. Het is wel een super gaaf horloge, dat zeker wel!!

  Beantwoorden Quote

 19. door jarnoootje

  Wellicht slim om hier een ‘samenkopen’ actie van te maken?

  Ik heb al 4 vrienden die hem ook willen, dus kunnen we er 5 kopen. Als we er nog 5 vinden kunnen we er 10 kopen en wordt het steeds goedkoper.

  Dan kun je de verzendkosten delen en eventueel ook de invoerrechten delen.

  mensen interesse?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.