iPhone game-update #16: Dark Nebula, Angry Birds en Tiger Woods PGA Tour 12

·

angry-birds plucheHet is vrijdag, de laatste dag van de week en voor veel mensen is het weekend alweer begonnen. Reden genoeg om lekker even een spelletje te spelen op je iPhone. We hebben wat geruchten over Tiger Woods PGA Tour 12 en Dark Nebula en er is een gratis versie verschenen van Angry Birds.

Angry Birds gaat gratis

Angry BirdsHet Finse Rovio is vorig jaar gigantisch rijk geworden met de culthit Angry Birds. Inmiddels heeft het veelbesproken spel een sequel gekregen in de vorm van Angry Birds Seasons, maar dat is niet alles. Vanaf vandaag is er namelijk een nieuwe gratis versie te downloaden van de populaire game. Het toffe hieraan is dat het spel twaalf splinternieuwe levels bevat, die nog nooit eerder in de serie zijn opgedoken. Angry Birds Free is dus voor ieder wat wils. Eerder bracht Rovio Mobile ook al de versie Angry Birds Lite uit, ook met 12 levels.

Download: Angry Birds Free (Gratis)

Dark Nebula krijgt een derde deel

dark-nebulaDark Nebula gaat zeer waarschijnlijk een vervolg krijgen. Het gaat hier om een gerucht, maar het vorige spel in de serie was een enorm succes. Het gerucht gaat dat de game deze lente in de App Store zal verschijnen. De derde episode zal meer levels, meer nieuwe vijanden en support voor iPhone 4 bevatten. Zeer waarschijnlijk zal het spel enkel op de iPhone en iPod touch uitkomen en helaas niet op de iPad.

Tiger Woods PGA Tour 12 The Masters komt eraan

Tiger WoodsElectronic Arts weet momenteel even niet zo goed wat ze met “badboy” Tiger Woods aanmoeten. De uitgever heeft al jarenlang een succesvolle golfgameserie gebaseerd op de topsporter, maar brengt de laatste tijd wat veranderingen aan. Zo ontbreekt Tiger Woods op de boxart van de komende editie en lijkt het dat de 2011 versie van het spel niet meer naar de iPhone en IPad komt. In plaats daarvan zet EA alles op alles om de 2012-versie op tijd af te hebben. Reden voor deze vertraging is waarschijnlijk dat EA na het nieuws rondom de seksuele uitspattingen van Tiger overwogen heeft om de gameserie stop te zetten. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

door Erik Welleweerd

Erik Welleweerd (23) studeert Nieuwe Media in Utrecht en is dol op het spelen van videogames. Het is ook niet verwonderlijk dat Erik daarom dagelijks de iPhone game-update verzorgt. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in het spelen van games op handheldsystemen en met de komst van de iPhone is dit alleen maar erger geworden. Verder schrijft Erik ook nog voor de culturele jongerenwebsite Deadline.nl, levert hij af en toe teksten voor de kritische videogamewebsite Bashers.nl en verschijnen er op de blog Bureauvoorgamers.nl ook met enige regelmaat teksten van Erik's hand.

25 reacties

 1. door zungoeie

  Wtf.. waarom nieuwe levels in deze versie?? leuk dat ze een gratis optie beschikbaar stellen, maar waarom deze ‘strategie’ (iemand)? Iedereen die de betaalde versie(s) heeft kan m natuurlijk downldn maar toch vreemd..

  Beantwoorden Quote

 2. door Dennis

  @zungoeie: Het staat beter op cv als je 4 toptitels heb staan, dan 1 goede.
  Daarnaast denk ik eigenlijk dat als ze zo doorgaan met de serie dat er snel gedacht zal worden over een melkkoe. Met alle respect natuurlijk!

  Beantwoorden Quote

 3. door Tjap

  Tip!: Angry birds is met hele iritante reclame! Als je daar niet van houd, zoals ik, kun je deze beter niet downloaden!

  Beantwoorden Quote

 4. door jasper

  Zou pas echt geniaal zijn als je naast pro golfer straks ook vrouwen moet versieren met die andere ‘club’. Naast grand theft auto nu ‘grand tiger woods’

  Beantwoorden Quote

 5. door jasper

  @Dennis: Hoezo een melk koe? Ze brengen gratis updates uit voor de mensen die betaald hebben.. Ze hoeven zelfs niet meer te betalen.

  Wat is er mis met meer levels? Eerlijk gezegd heb ik die eagle gekocht om de makers te steunen..

  En ze zouden gek zijn om te stoppen met verder ontwikkelen…

  Beantwoorden Quote

 6. door johnniey

  Angry birds voor de pc is ook uit :D

  Beantwoorden Quote

 7. door m

  Slimme zet deze angry birds. Bevat veel reclame. Voor die 12 levels promoten ze hun product en verdienen ze miljoenen! Maar het is ze gegund, want het is een mooi spel :)

  Beantwoorden Quote

 8. door Dennis

  @Jasper: Ingame reclame en nu uit op alle denkbare spelcomputers. Uitgezonderd xbox en Nintendo.
  Ze moeten uitkijken dat er niet hetzelfde gebeurt als met de sims etc. Dat de kwaliteit niet naar achter gaat.

  Ik moet wel zeggen de updates zijn alleen maar goed en ben blij dat ze dat ook doen!
  Eerlijk gezegd ben ik er ook niet bang voor dat het een melkproduct wordt. Hoewel de kans hoger is nu er ook een film komt en die knuffelbeesten…

  Beantwoorden Quote

 9. door jasper

  @Dennis: Kun je dit concept verknallen dan? Nouja worms was ook een vet spel alleen toen kwam worms 3d.. En wat de sims betreft.. Inderdaad bagger op de iPhone.

  Verschil met de sims is overigens wel dat de sims moest downgraden voor de iPhone terwijl angry birds upgraded naar ‘betere’ conseles. Ik had bij de sims ook liever gezien dat ze de sims 1 hadden uitgebracht in zn totaliteit net als sim city… Ik zit ook nog steeds te wachten op red alert 1 en 2 op de iPhone (en niet die versie die er nu is) want wat een retevette spellen waren dat toch..

  Beantwoorden Quote

 10. door ojevaar

  Jammer van de reclame, erg irritant als je Angry bird wil spelen, lijkt Android wel met zijn reclame, jammer

  Beantwoorden Quote

 11. door Dennis

  @jasper: Het concept angry birds verknallen? Misschien wel maar alleen als het 3D wordt ofzo… Hoewel dat ook nu wel leuk kan zijn.

  Het gaat hier ook niet om het concept zelf. Maar om het financiële plaatje. Wat als hier verkeerd mee omgegaan wordt? Mochten er nog 4 free Angry Birds spellen komen met zoveel ads en daartegenover maar 1 pay-ab dan denk ik dat de frustratie van de fan erg hoog kan komen. Zie het maar als guitar hero. Dat kwam uiteindelijk ook uit op iPod en Nintendo ds. Dat is ook nooit echt een hit geworden.

  De ontwikkelaar van Angry Birds moet gewoon zorgen dat niet elk moment om geld te pakken aan te nemen. Veel bedrijven gaan hiermee de fout in.

  Beantwoorden Quote

 12. door Julio

  Ohh die reclame is zo verschrikkelijk vervelend… Tijdens het spelen van de levels heb je in de rechterbovenhoek een reclamebalkje van iets minder dan 1cm bij 4cm. Verder heb je dit spel binnen 5 à 10 minuten uitgespeeld.

  Beantwoorden Quote

 13. door MiLei

  wat dacht je hiervan: COMING SOON!!! Angry Birds on PS3…….. :-)

  Beantwoorden Quote

 14. door jasper

  @Dennis: Klopt.. Ik vind t zelf niet erg om af en toe te betalen voor iets maar dat losse kerst spel hoefde van mij ook niet..

  Deze versie is uitgebracht wegens het succes van de android versie.. Ik denk alleen wel dat veel mensen kiezen voor de betaalde vanwege de reclame..

  Ik hoop dat de nieuwe levels ook in de betaalde versie komen binnen een week, anders dan begint het inderdaad een irritante manier van geld verdienen te worden..

  Beantwoorden Quote

 15. door Dennis

  @Jasper: Ik hoop t. Maar ik hoop nog meer dat je nu de melkkoe theorie van me snapt haha

  Beantwoorden Quote

 16. door jasper

  @Dennis: ik snap je, alleen is melkkoe niet t juiste woord denk ik..

  Fingers crossed dat de volgende keer dat ze betaalde levels uitbrengen dit via inapp purchase doen.. Straks kunnen we een map vernoemen naar angry birds..

  Overigens is een inapp purchase nog niet te ‘kraken’ voor zover mij bekend is dus dan moeten die lui wel eerlijk betalen..

  Beantwoorden Quote

 17. door Dennis

  @jasper: Melkvogeltje dan of duivenmelker of slachtkoe..
  We zien wel wat ze doen!

  Beantwoorden Quote

 18. door jasper

  @Dennis: Melkkoe is toch meer dat ze het maximaal financieel haalbare halen uit iets.. Of meer dan dat? 3x 80 cent blijf ik nog steeds weinig vinden voor t aantal uur dat je hier zoet mee bent.. Alleen wil ik niet elke keer weer een nieuwe app kopen puur omdat in-app purchases niet in de top 100 worden opgenomen..

  Beantwoorden Quote

 19. Wat blijven veel ontwikkelaars toch veel op het zelfde hangen. Maak eens wat nieuws. Die Angry Birds komen m’n strot uit.. Dark Nebula heb ik inmiddels ook wel genoeg van gehad. Eens moet het klaar zijn.

  Beantwoorden Quote

 20. door Remy

  Lol melkoe/strategie of niet ik sta graag in de schoenen van die angry birds makers. Geld stroomt binnen met een leuke game.

  Beantwoorden Quote

 21. door Tom D

  Angry birds gratis en zelfs met nieuwe levels en nog steeds klagen. Eindelijk strategie van andere platformen, waarom moeten we bij iPhone betalen als het ook gratis kan (met reclames).

  Beantwoorden Quote

 22. door nibs

  Angry birds op android is hetzelfde als onz betaald versie maar met adverts , alle 2 zijn gratis , met een jailbreak op je iphone/ipad kun je deze rot adverts weg , maar angry birds op android heeft meer geld inleverdt dan het iphone versie , ik zie vanaf nu alleen angry birds gratis versies , jammer maar geld is wat deze bedrijf wilt

  Beantwoorden Quote

 23. door nibs

  Als je met angry birds geen internet aan is ( wifi en data ) krijk je geen adverts

  Beantwoorden Quote

 24. door Michel van Drongelen

  Origineel geplaatst door nibs
  Als je met angry birds geen internet aan is ( wifi en data ) krijk je geen adverts

  Leuke tip voor jailbreakontwikkelaars: internet dat uitvalt bij t openen van een bepaald programma :)

  Beantwoorden Quote

 25. door Hans Vogel

  Dark nebula deel 3 geweldig! 1 en 2 zijn de beste en mooiste spellen van het hele aanbod! Wat iedereen met angry birds heeft snap ik niet. Maar ja smaken verschillen, dat blijkt wel weer.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.