iPhone game-update #16: Dark Nebula, Angry Birds en Tiger Woods PGA Tour 12

· Erik Welleweerd

angry-birds plucheHet is vrijdag, de laatste dag van de week en voor veel mensen is het weekend alweer begonnen. Reden genoeg om lekker even een spelletje te spelen op je iPhone. We hebben wat geruchten over Tiger Woods PGA Tour 12 en Dark Nebula en er is een gratis versie verschenen van Angry Birds.

Angry Birds gaat gratis

Angry BirdsHet Finse Rovio is vorig jaar gigantisch rijk geworden met de culthit Angry Birds. Inmiddels heeft het veelbesproken spel een sequel gekregen in de vorm van Angry Birds Seasons, maar dat is niet alles. Vanaf vandaag is er namelijk een nieuwe gratis versie te downloaden van de populaire game. Het toffe hieraan is dat het spel twaalf splinternieuwe levels bevat, die nog nooit eerder in de serie zijn opgedoken. Angry Birds Free is dus voor ieder wat wils. Eerder bracht Rovio Mobile ook al de versie Angry Birds Lite uit, ook met 12 levels.

Download: Angry Birds Free (Gratis)

Dark Nebula krijgt een derde deel

dark-nebulaDark Nebula gaat zeer waarschijnlijk een vervolg krijgen. Het gaat hier om een gerucht, maar het vorige spel in de serie was een enorm succes. Het gerucht gaat dat de game deze lente in de App Store zal verschijnen. De derde episode zal meer levels, meer nieuwe vijanden en support voor iPhone 4 bevatten. Zeer waarschijnlijk zal het spel enkel op de iPhone en iPod touch uitkomen en helaas niet op de iPad.

Tiger Woods PGA Tour 12 The Masters komt eraan

Tiger WoodsElectronic Arts weet momenteel even niet zo goed wat ze met “badboy” Tiger Woods aanmoeten. De uitgever heeft al jarenlang een succesvolle golfgameserie gebaseerd op de topsporter, maar brengt de laatste tijd wat veranderingen aan. Zo ontbreekt Tiger Woods op de boxart van de komende editie en lijkt het dat de 2011 versie van het spel niet meer naar de iPhone en IPad komt. In plaats daarvan zet EA alles op alles om de 2012-versie op tijd af te hebben. Reden voor deze vertraging is waarschijnlijk dat EA na het nieuws rondom de seksuele uitspattingen van Tiger overwogen heeft om de gameserie stop te zetten. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Erik Welleweerd (23) studeert Nieuwe Media in Utrecht en is dol op het spelen van videogames. Het is ook niet verwonderlijk dat Erik daarom dagelijks de iPhone game-update verzorgt. Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in het spelen van games op handheldsystemen en met de komst van de iPhone is dit alleen maar erger geworden. Verder schrijft Erik ook nog voor de culturele jongerenwebsite Deadline.nl, levert hij af en toe teksten voor de kritische videogamewebsite Bashers.nl en verschijnen er op de blog Bureauvoorgamers.nl ook met enige regelmaat teksten van Erik's hand.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.