iPad steeds populairder als e-mailapparaat, laptop kan de deur uit

· Gonny van der Zwaag

email ipadVolgens een nieuw gepubliceerd onderzoek is de iPad het favoriete hulpmiddel geworden om e-mail te lezen, te beantwoorden en te beheren. Tenminste, onder iPad-bezitters, want die leggen hun laptops en hun smartphones steeds vaker aan de kant om lekker op hun iPad te kunnen e-mailen. Er werd een onderzoek uitgevoerd onder 4.400 iPad-gebruikers in de Verenigde Staten. Negentig procent van hen vond toegang tot e-mail “erg belangrijk” of “extreem belangrijk”. Nog eens tweederde zei dat ze meer dan drie keer per dag e-mail checken op hun iPad.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van e-mailaanbieder IncrediMail. De meeste mensen zeiden dat ze Apple’s standaard Mail-applicatie gebruiken (41%). Ook is er een vrij grote groep die de Gmail-app gebruikt en een kleinere groep met Hotmail (13%, al weten we niet welke app ze dan precies gebruiken).

Een vijfde van de ondervraagden beheert e-mail via de webbrowser en niet via een speciale e-mailapp. Er zijn overigens ook mensen die hun iPad helemaal niet voor e-mail gebruiken, maar die groep is met 3% behoorlijk in de minderheid. De meerderheid van 97% leest e-mail op de iPad, maar lang niet iedereen gebruikt de iPad ook om op e-mailtjes te reageren. Vrouwen gebruiken hun iPad meer dan mannen om e-mail te lezen en zijn ook vaker geneigd om op de iPad te antwoorden op e-mail.

Bijna eenderde gaf aan dat ze alleen nog maar de iPad gebruiken om te e-mailen. Dat is een groep die de desktop-pc en laptop niet meer nodig heeft. Overigens is er wel een verschil tussen zakelijk en privégebruik. Maar liefst 68% gaf aan dat ze de iPad alleen gebruiken voor persoonlijke e-mail. De zakelijke e-mail doen we toch liever achter een computer.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.