iPad-spel Gesundheit is Apple’s gratis App van de Week

25 januari 2013, 11:11 · Bastiaan Vroegop

GesundheitiPad-game Gesundheit HD was een tijdje nergens in de App Store te vinden, maar de game is nu met een aardige knal teruggekeerd. Apple heeft direct na de terugkeer het spel namelijk uitgeroepen tot App van de Week, waardoor de game een week lang gratis gedownload kan worden. Dit stelt alle oud-bezitters ook in staat om het spel kosteloos opnieuw aan te schaffen: omdat Gesundheit niet langer op naam van Konami in de App Store staat, wordt de game gezien als een nieuwe, losse app die je opnieuw moet kopen.

In Gesundheit moet je snottebellen gebruiken om je tegenstanders het veld uit te slaan en om simpele puzzels op te lossen. Dit doe je in een handgetekende spelwereld die je van bovenaf bekijkt. De game dook in 2011 voor het eerst op en werd toen door aardig wat gamers geprezen.

Apple kiest vaak op de nacht van donderdag op vrijdag een Game van de Week. Het is daarom aannemelijk dat de game tot 31 januari gratis gedownload kan worden. In 2011 kostte Gesundheit op de iPad €1,59, wat doet vermoeden dat het spel na volgende week gewoon weer €1,79 zal kosten.

Downloaden: Gesundheit HD (gratis, normaal €1,79, iPad, iOS 3.2+)
Downloaden: Gesundheit (gratis, normaal €0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

4 reacties

 • Alex
  1 year

  Bijna 500mb!

  Antwoord Quote

 • Marcelklim
  1 year

  Begrijp ik dit goed, Ipadclub brengt een spel vol onder de aandacht, dat meer dan een jaar oud is, geen wijzigingen heeft ondergaan, geen veranderingen behalve dat het is overgenomen is door een ander bedrijf en dat is voldoende om vol in de schijnwerpers te staan. Oké, ik ben direct heel enthousiast;-)

  Antwoord Quote

 • Jop
  1 year

  @Marcelklim:

  Nee datbegrijp je niet helemaal goed, het is deze week apples app van de week, en als dat een iPad compatible app is lijkt het me vanzelfsprekend dat ze er op iPadclub wel wat van vermelden!

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Dit is een zeer leuk spel ik geef dit spel een 8,5. de bedoeling van dit spel is om monster in een haaienbek te laten komen, je kan dan snot in het gat gooien (dat vinden monsters lekker) . Maar als je niet snel weg komt dan wordt je zelf opgegeten.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.