iPad-magazine IN ‘s-Hertogenbosch verschenen

05 mei 2013, 21:21 · Gonny van der Zwaag

in-s-hertogenbosch‘s-Hertogenbosch zegt een Nederlandse primeur te hebben met het tabletmagazine IN ‘s-Hertogenbosch. De stad brengt een interactief tijdschrift voor iPad en Android-tablets uit, gericht op stadspromotie. Het magazine zal vier keer per jaar verschijnen en wie tussendoor wil worden bijgepraat kan terecht op een Facebook-pagina, die dagelijks wordt bijgewerkt. Zowel toeristen als stadsbewoners kunnen er iets van hun gading in vinden.

Het magazine draait om de thema’s winkelen, cultuur, muziek en andere zaken die het leven leuker maken. ‘s-Hertogenbosch schakelde het Bossche communicatiebureau Liftoff in om het tijdschrift te maken. Dit bedrijf maakten ook al eens een augmented reality-toepassing met speurtocht voor Bossche Koekwaus, een koekjesmerk uit Den Bosch. De eerste editie van het stadsmagazine voor ‘s-Hertogenbosch is nu te downloaden. Er is gekozen voor een vrolijke opmaak met tijdschriftartikelen over allerlei onderwerpen. Bij het doorbladeren kregen we meteen zin om eens een dagje Den Bosch te gaan doen. Missie geslaagd.

Downloaden: IN ‘s-Hertogenbosch (gratis, iPad, iOS 5.1+)

s-hertogenbosch-magazine

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

4 reacties

 • Jurgen
  1 year

  Geweldige stad! Kom er zeer regelmatig.

  Maar zeker niet het eerste tabletmagazine van een stad. Groningen Magazine is er al sinds precies één jaar. Ook een stad die een bezoek zeker waard is.

  Antwoord Quote

 • Jop
  1 year

  Dat magazine is 230 MB, dat is wel gigantisch voor wat tekst en wat plaatjes

  Antwoord Quote

 • @Jurgen: Het is geen wedstrijdje wie het eerste magazine had :) Die van ‘s-Hertogenbosch is net uit, dus daar schrijven we over.

  Antwoord Quote

 • 1 year

  @Jurgen Volgens mij is Groningen Magazine een online website in de vorm van een tijdschrift. In ‘s-Hertogenbosch is een App die je ook offline kunt bekijken / lezen. En inderdaad, Groningen is een geweldige stad.

  @Jop Heb je de App al gedownload? Het is volgens ons meer dan alleen wat tekst en een foto… ;-)

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.