iPad-kinderapp: Tekenblok 2.0 (review)

(Laatst bijgewerkt: ) · Mark de Bruin

tekenblok iconEen van de best verkochte iPad app voor kinderen is toch wel Tekenblok. Voor 1,59 euro heb je een stukje magie in handen voor je kinderen. Terwijl de ouders zonder iPad het nog moeten doen met een old skool-versie magnetisch tekenbord (waar ikzelf ook mee ben opgegroeid), hebben kinderen met ouders die een iPad hebben een onuitputtelijk tekenbord in handen. Deze week is een 2.0 versie verschenen met een aantal slimme uitbreidingen voor nog veel meer plezier.

Nieuwe functies in Tekenblok 2.0

Een greep uit de nieuwe functies: een nieuwe mengfunctie zorgt ervoor dat je kleuren kunt mengen en verzachten. Je kunt foto’s als stickers op je kunstwerk plakken! Gebruik één vinger om je foto te verschuiven en twee vingers om je foto te draaien en te vergroten of verkleinen. Erg grappig. Mijn dochter vond de standaard stickers al leuk, maar foto’s van papa en mama in haar tekening is helemaal goed.

tekenblok ipad

In app-aankopen: kleurboeken

Vanaf een jaar of 3 wordt inkleuren leuk. Daarom hebben de makers van Tekenblok nu 5 kleurboeken gemaakt, die je tegen betaling van 0,79 euro per stuk kunt downloaden: Meer Plezier, Sprookjes, Boerderij, Zeewereld en Wintervakantie. Momenteel is Sprookjes het meest verkochte boek. Mijn dochter koos voor Boerderij. Ze hebben een boekenplank gemaakt om je aankopen te bewaren (net als in iBooks) en een leuke interface voor het kiezen van je kleurpagina. Via de instellingen kun je trouwens die webwinkel beveiligen met een pincode zodat je de iPad nog steeds veilig aan je zoon of dochter kunt uitlenen. Ook kun je daar de e-mailinstellingen beheren.

Multitasking

tekenblokMultitasking (iOS 4.2+) wordt nu ook ondersteund, wat ervoor zorgt dat je kunstwerk van je zoon of dochter tijdelijk wordt bewaard als hij of zij per ongeluk op de thuisknop klikt. Mocht je één van de printers hebben die werkt met AirPrint, dan is draadloos printen ook mogelijk geworden als je de upgrade naar iOS 4.2 hebt gemaakt. Mocht je net als ik niet zo’n printer hebben, dan kun je de tekeningen gelukkig ook e-mailen.

Mijn tekenkunsten zijn niet zo goed, maar ik vond een YouTube-video van een oudere versie van deze app:

Info: Tekenblok

 • Ontwikkelaar: Darren Murtha
 • Uitgever: Darren Murtha
 • Applicatie: Tekenblok
 • Te koop via: App Store
 • Taal: Nederlands, Chinees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Russisch, Spaans
 • Releasedatum: 24 november 2010 (versie 2.0)
 • Leeftijd: 2+
 • Compatibel: iOS 3.2 of nieuwer
 • Prijs: €1,59
 • Geteste versie: 2.0
 • Bestandsgrootte: 38.2 MB
 • Cijfer: 9.0

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Mark de Bruin is sinds november 2010 blogger op iPadclub en schrijft in de rol van ouder meestal over (kinder)apps. Mark is verantwoordelijk geweest voor de opzet van mobiel internet bij 9292. Sinds 1 mei 2011 is hij Innovatie Consultant Connected Services bij de ANWB. Ook schrijft hij over interactieve marketing en sociale media op marketingfacts.nl. Op twitter is Mark te volgen als @mdebruin, @SocialeMediaNL en @MobileNL.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.