iOS game-update: Toy Defense, Spellsword, Guzu en koopjes

· Bart Breij

GU DO Toy Defense iPhone headerVandaag in de aanbieding in de iOS game-update: bonte kleuren! Niet zozeer in de koopjeshoek, maar wel in het drietal nieuwe spellen dat we je voorschotelen. In Spellsword trek je ten strijde met een zwaard tegen vrolijk gekleurde blobs in bosrijke omgevingen. In Guzu fladder je rond als rode draak en eet je fleurige soortgenoten. Onze dagfavoriet is een heuse tower-defense met speelgoedsoldaatjes, en is qua thema dus een stuk lichter dan veel concurrenten.

Hakken: Spellsword

GU DO Spellsword iPhone iPod touch iPadEen retro-geïnspireerd hack ’n slash-overlevingsspel. Zo noemen Everplay en FireFruitForge hun creatie voor de iPhone en iPod touch. Accepté. Wij vergelijken even: Super Crate Box – onze eerste Game van de Week – met een zwaard. Dat is Spellsword. In drie verschillende arena’s met elk twintig levels van één scherm groot, neem je het op tegen verschillende vlagen tegenstanders die je van alle kanten aanvallen. Daarnaast zijn er 9 eindeloze missies om een highscore in te zetten. Jouw missie is altijd hetzelfde: overleven. Om dat te vergemakkelijken, kan je verschillende power-ups op het veld oppakken. Een rode kaart helpt je bijvoorbeeld op weg met een vlammenzee om je heen, een blauwe laat je tijdelijk ijskristallen vuren. Complex wordt het niet: de actie blijft beperkt tot een actieknop en een springknop naast de twee richtingstoetsen. De kracht van je aanvallen en je personage zit hem in de statistieken die je op kan krikken en de items die je kan kopen met de rupees die je verzamelt. Rupees? Rupees ja, dezelfde munteenheid als in The Legend of Zelda (en India, maar vooruit). Zo zijn er meer verwijzingen naar fantasy-uitlatingen die je tegenkomt in Spellsword. Het maakt het spel nog geen ultieme hommage voor fantasy-fans, maar is wel leuk meegenomen.
Downloaden: Spellsword (€0,79, universele app)

Eten of gegeten worden: Guzu

GU DO Guzu iPhone iPod touchIn Spellsword moet je overleven tegen invasies tegenstanders die ‘toevallig je pad kruisen’, Guzu neemt het overleven nog iets serieuzer. Het gaat uit van het aloude eten of gegeten worden-principe. In Guzu ben je een rood, toch wel ietwat schattig draakje, en fladder je in het rond op zoek naar kleinere gevleugelden om te verorberen. Als je even niet eet, ga je dood. Best logisch. Eet je een grotere tegenstander, dan… nee, dat kan gewoon niet. Als je ook maar een grotere vogel aanraakt, spat je uiteen in een rode vlek en is het Game Over. En maar hopen dat je jezelf naar een highscore hebt gegeten. Guzu is een oersimpel spelletje over een oeroud principe, maar dat is ook wel eens lekker toch? Als je wilt kan je in-app een van zichzelf grotere rode draak kopen, of een vulkaangebied waarin je wat meer ruimte hebt om rond te vliegen. Voor 79 eurocent per stuk zeggen we: lekker laten zitten die upgrades. Het tussendoortje is ook wel te genieten zonder. Als je het geluid maar uitzet. En niet te hoge verwachtingen hebt. Eigenlijk is het best een matig spel.
Downloaden: Guzu (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Toy Defense

GU DO Toy Defense screenshots iPhoneSpeelgoedsoldaatjes, vinger-aangestuurde jeepjes en bouwpakket-straaljagers: geef acht! Tijd om op te rukken naar het front en de grootste strijd onder plastic troepen ooit aan te gaan. We hadden het niet verwacht, zeker niet nadat we gisteren het deksel op onze neus kregen met het behoorlijk pittige Radiant Defense, maar er is weer een tower defense-game uitgebracht met een thema dat áánspreekt. Toy Defense ziet er lekker vrolijk uit, met kleuren die je wellicht doen denken aan het originele Flight Control. Toch gaat er nog een redelijk serieus sausje achter schuil. Volgens ontwikkelaar Melesta zijn de vier verdedigingswapens die je kan neerzetten in het spel, historisch correct uitgevoerd naar het beeld van de Eerste Wereldoorlog… we zijn geen geschiedkundigen, maar wij kunnen ons niet echt voorstellen dat die wapens in totaal van 24 sterkere verdedigings-updates voorzien konden worden. Maakt niet uit! Toy Defense speelt vlot, biedt de speler genoeg vermaak met 48 levels en zit uitermate verzorgd in elkaar, of het nou om de ondersteuning van GameCenter én OpenFeint gaat, of de animatie van het geld dat je krijgt van het doodschieten van een stuk plastic.
Downloaden: Toy Defense (€0,79, universele app)
Downloaden: Toy Defense Free (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag selecteert de iOS game-update de leukste tijdelijke aanbiedingen in het assortiment van games voor de iPhone en iPod touch. Vandaag zijn dit onze favoriete acties:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.