iOS game-update: The Simpsons doet freeplay, RobotGladi8tor, On the Hop en koopjes

· Bart Breij

The Simpsons Homer met een iPadThe Simpsons komen naar de iPhone en iPod touch met een spelconcept dat op papier al gevaarlijk verslavend is: het wordt een freemium-game waarin je Springfield moet wederopbouwen na een explosie. Het is nog niet precies bekend wanneer het spel uitkomt, maar tot die tijd kan je je vermaken met de verrassend onbekende actiegame RobotGladi8tor en kan je van draaiend platform naar platform springen met On the Hop.

Smurf’s Village? Springfield!

The Simpsons Tapped Out screenshotIn navolging van The Sims en Monopoly gaat de grote gamesuitgever EA ook een van haar andere games uitbrengen volgens het freemium-model, waarbij je gratis een spel kan spelen en betaalt voor extra’s en snellere voortgang. De eer valt ten deel aan The Simpsons, waarvoor zelfs de tekstschrijver en de stemacteurs van de serie zijn ingehuurd om het spel te voorzien van het echte Simpsons-gevoel. The Simpsons: Tapped Out gaat het spel heten. In het spel krijg je de opdracht om Springfield opnieuw op te bouwen. Het dorp van Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie en de vele andere bekende personages is namelijk verwoest door een explosie, veroorzaakt door een zeker zuipgraag en onhandig vaderfiguur… Doh! Het heeft er dus alle schijn van dat Tapped Out een soort Smurf’s Village voor een iets ouder en meer jongensachtig publiek gaat worden. Toch tapt het ook uit een ander vaatje. Behalve de wederopbouw van het dorp staan je namelijk ook persoonlijke missies te wachten met de verschillende personages, die je langzaam bij elkaar sprokkelt. Hoe dat in de praktijk uitpakt weten we nog niet, maar reken er maar op dat het spel doordacht in elkaar zal steken. EA zet er veel geld op in en noemt het nu al een van de belangrijkste producties van het jaar voor ze. My my mobile gaming, how you’ve grown.

Draaierig: On the Hop

GU DI On the Hop iPhone iPod touchMr. Ninja is een verslavend highscorespelletje op de iPhone en iPod touch, waarin je van draaiende schijf naar draaiende schijf springt totdat je een highscore te pakken hebt. De enige knop die je zelf indrukt, is het scherm. Hoe langer je die inhoudt, hoe verder je springt. De positie van de draaischijf zorgt daarbij voor de richting van je sprong. On The Hop is in de basis hetzelfde spel als Mr. Ninja, maar wuift de wat afstandelijke zwart-oranje beelden weg voor een veel vriendelijkere visuele stijl. In kleurrijke eilanden met grasgroene draaischijven aan verschillende takjes, springen drie oermensjes van schijf naar schijf. De maar liefst 90 levels verdeeld over 2 moeilijkheidsgraden, hebben als behoorlijke uitdaging dat je alle sprongen goed moet maken om bij de laatste, oranje eindschijf te komen. Je kan ook twee keer in de lucht springen om de volgende schijf te halen, maar dat maakt een sprong van tevoren lastiger in te schatten. Je verzamelt de maximale 3-sterren score als je onderweg ook nog de muntjes meepakt in de levels. Het spreekt natuurlijk voor zich dat die de uitdaging flink ophogen in de lastigere, wél zwart gekleurde levels. Een verslavend en geinig klein spelletje om even snel op te pikken of langer achter elkaar te spelen. Hopelijk ben je er dan wel goed in, want On The Hop heeft als grootste nadeel dat je terugkeert naar een menu als het een keer mislukt.
Downloaden: On the Hop (€0,79)

Trailer van de Dag: RobotGladi8tor

GU DI RobotGladi8tor iPhone iPod touchMet zoveel games die elke dag uitkomen in de App Store, moet je als ontwikkelaar erg stevig in je schoenen staan om in de spotlights te blijven. GeorgeZilla kan er nu over meepraten. De ontwikkelaar gooide een half jaar geleden hoge ogen met Dream:Scape, het eerste first-person avontuur gemaakt met de Unreal Engine 3 op de iPhone. Nu brengt ze een nieuwe game uit en wordt die totaal over het hoofd gezien – en dat terwijl RobotGladi8tor alles mee heeft. Het maakt gebruik van dezelfde indrukwekkende spelmotor, je bekijkt het door de ogen van de hoofdpersoon (een populair genre op de grote consoles), het adopteerde een deel van het vechtsysteem van Infinity Blade én het keek voor de sfeer goed naar het indrukwekkende iPhone-actiespel Dead Space. RobotGladi8tor is een uiterst verzorgd actie-avonturenspel waarin je het als semi-menselijk ‘product’ van een eigenaar opneemt tegen tien verschillende grote vechtrobots, springt, rent en puzzelt. Dat doe je in een grote, open spelwereld met upgradable wapens en power-ups. In het spel speelt het verhaal ook nog een rol, want: voor wie ren je nou eigenlijk weg? De 1,59 euro van het spel is de introductieprijs en het is gekkenwerk dat je voor dat geld zo’n compleet en indrukwekkend actiespel kan kopen.
Downloaden: RobotGladi8tor (€1,59)

De koopjeshoek

We schrijven vandaag een doodgewone doorsnee dinsdag, dus waarom zouden er géén tijdelijke koopjes op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch? We bedoelen maar. De leukste aanbiedingen van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.