iOS game-update: TapDragonDrop, Robbery Bob, Tractor Trails en koopjes

· Bart Breij

GU DO TapDragonDrop iPhone iPod touchDe trend van deze week, als je een opvallende marktbeweging over zo’n kort tijdsbestek al zo mag noemen, is overdadig kleurrijke games. Weet je nog, dat zelfs het schietspel N.O.V.A. 3 dinsdag al overliep van de lichte kleurtinten? Vandaag breken we in met Robbery Bob, trekken we een spoor van bomen in Tractor Trails en redden we argeloze schaapjes met een draak in TapDragonDrop – en de vrolijke noot wordt nergens overgeslagen.

Beter goed verzonnen dan slecht gejat: Robbery Bob

GU DO Robbery Bob iPhone iPod touchEen spelletje dat gaat over diefstal, maar zelf niét rechtstreeks gejat is van een ander spelconcept. Als je de gamesafdeling in de App Store een beetje kent, weet je hoe ironisch het is. Robbery Bob luidt zijn verhaal – het begint nu een beetje tenenkrommend te worden hoor, ontwikkelaars – in met een paar striptekeningen en wat geluid eronder, maar is daarna een avontuurtje op zichzelf. Je speelt een inbreker die zoveel mogelijk buit uit de gebouwen die hij berooft moet snaaien. Je bestuurt het spel met een virtuele joystick aan de linkerkant van het scherm, waarmee je kan doseren of je op je tenen sluipt of een cartooneske sprint inzet. Robbery Bob ziet er erg grappig uit in animatie en in aankleding en speelt na een aantal simpele introlevels ook leuk. Het is een soort actieve Spy Mouse, waarin je zelf ultieme controle hebt over de besturing, en waarin het ontwijken van een bewaker die je in de kraag wil vatten, niet alleen op timing aankomt. Een leuk detail aan Robbery Bob zijn de beschrijvingen van objecten die je steelt. Een gebruikt tandenflostouwtje! Tien cent! Wij zijn op weg naar ons meesterdiefcertificaat en geen oma houdt ons tegen. Of wel.
Downloaden: Robbery Bob (€0,79, universele app)

Trekker ahoy: Tractor Trails

GU DO Tractor Trails iPhone iPod touchEen kip op een tractor. Mooi, die hadden we nog niet eerder gezien als hoofdrolspeler van een iPhone-game! Of is de hoofdrolspeler de tractor zelf? Die kan namelijk niet uit zichzelf remmen, en dat element vormt een essentieel onderdeel van dit puzzelspel. Jouw taak is om paden te trekken door de landweggetjes en op het afgelegde pad zaadjes achter te laten waaruit bomen groeien. Die bomen vormen een ideale barricade voor de tractor, die er pardoes tegenaan tot stilstand komt zonder schade te berokkenen aan de vers geplante natuur. Dus is jouw uitdaging routes zo uit te stippelen dat je zoveel mogelijk bomen neerplant en tegelijkertijd je eigen pad niet in de weg zit. En dat is euh, ja, best even onwennig eigenlijk. Het vergt een net even anders mechanisme dan de meeste logische puzzelspelletjes waarin je een pad trekt. Maar je hebt wel tijd om er aan te wennen hoor, geen zorgen. Tractor Trails telt maar liefst HONDERDVEERTIG puzzellevels en ontwikkelaar Origin8 heeft nu al aangekondigd in de toekomst nog meer levels uit te brengen. Nou, die heeft zijn sporen al wel verdiend.
Downloaden: Tractor Trails (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: TapDragonDrop

GU MA TapDragonDrop iPhone screenshotTel de Lemmings op bij een standaard zwaartekracht-puzzelspelletje en je krijgt opeens iets leuks: TapDragonDrop. De grote filmstudio Dreamworks verleent zijn naam en faam aan dit spelletje dat vast weer is uitgebracht om een film te promoten, maar desondanks toch gewoon 1,59 euro kost. Over die prijs gaan we niet zeuren, want daar krijg je een leuk en bijzonder mooi afgewerkt spelletje voor. Je bestuurt indirect een draak, die je opdrachten geeft door icoontjes die een actie activeren, in beeld te slepen. Zo kan je bijvoorbeeld een pijl in het veld slepen om de draak iets te laten optillen, en heb je evenzo acties om het gevleugelde gevaar bijvoorbeeld vuur te laten spugen. Nou ja, gevaar… eigenlijk is de door de hoofdpersoon bereden draak best een schatje. Hij volgt al jouw commando’s namelijk op met het doel om schapen te redden uit een benarde situatie. Verstevig een brug om ze een veilige oversteek te garanderen en drop een stapel hooi om ze zacht te laten landen. Het pakket van 40 levels, de ontdekkingstocht naar geheime bonussen en de levendige tekenstijl maken van TapDragonDrop een aanrader.
Downloaden: TapDragonDrop (€1,59, universele app)

De koopjeshoek

Donderdag is een werkdag als alle andere, dus hebben we ook vandaag een overzicht van de leukste tijdelijk gratis en goedkope games voor de iPhone en iPod touch:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.