iOS game-update: Sneeuwwitje, Cubis Creatures, Got Cow en koopjes

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

GU MA header Sneeuwwitje iPhone iPod touchDie schuiven we hier, dan knallen we die hierop, hogen we die op en dan combineren we deze. Prachtig! Cubis Creatures is een verrassend leuk puzzelspel voor de iPhone en iPod touch dat te downloaden is in een betaalde en gratis versie en je wat ons betreft zeker moet proberen. Verder in deze iOS game-update een wat houterige terugkeer van Sneeuwwitje en een ruimteraket die om kleine groene planeten heen slingert.

Mirror Mirror: The Untold Adventure

GU MA Sneeuwwitje springt op iPhoneSneeuwwitje, doe die jurk uit! Nee, ik doe je niks, heus niet, maar dit kan echt niet! Hoe kan je nu op jacht gaan naar de gemene koningin en de zeven dwergen willen bevrijden in zo’n lompe, lange jurk waarmee je niet fatsoenlijk kan springen? Beetje funest, is het niet, als alles wat je doet draait om springen? Dat je af en toe niet bij een diamant kan is zo erg nog niet – je goudkoorts terwijl je met een reddende missie bezig bent lijkt me sowieso een beetje bijzaak. Maar hoe kan je nou van platform naar platform, of over een vuurtje heen springen als je eerst even je jurk moet goeddoen voordat je de sprong maakt? Aan de buitenkant zien we dat niet hoor, dat je die lange jurk goeddoet, daar niet van, maar we merken het wel. We commanderen je te springen en pas als we je dat heel hard roepen, kom je een beetje van de grond. Wat reageer je toch traag! Godzijdank dat je jezelf zo makkelijk kan optrekken aan hoge richels. Dat is dan weer een meevaller. We zouden je graag helpen op je tocht door de fraaie sprookjeslandschappen hoor dwergenhoedster, maar daar zien we bij nader inzien nu toch maar van af. Snoep gezond Sneeuwwitje, eet een appel. Met je jurk.
Downloaden: Mirror Mirror: The Untold Adventure (€0,79, universele app)
Downloaden: Mirror Mirror: The Untold Adventure (gratis, universele app)

Zwierig door de ruimte: Got Cow?

GU MA Got Cow iPhone iPod touchNu weten we heus wel dat een spel niet zomaar in een week wordt gemaakt, maar het is toch opvallend: sinds Angry Birds Space vorige maand uitkwam voor de iPhone en iPod touch, zijn er al meteen twee andere games voor de platformen uitgekomen waarin alles draait om de juiste baan om planeten heen te vinden. Zwieren door de ruimte dus. Aan het eind van vorige maand gaven we al aan dat Gnu’s Revenge wat ons betreft op een planeet kapot mocht storten, zo irritant is het spel waarin je op de gok objecten moet ontwijken om gnoes uit de lucht te halen. Got Cow? doet opmerkelijk genoeg bijna hetzelfde, maar dan een stuk vriendelijker. Het ziet er leuker uit, klinkt leuker en speelt een stuk soepeler. Vergeeflijker ook. Je lanceert gericht een raket uit je koeienneus – of iets wat er wel wat van wegheeft – en vervolgens moet je maar zien in welke baan de raket vervolgt. Niet bij je einddoel aangekomen? Nog een raket. Got Cow is een soort Angry Birds Space zonder de moeite van de instortende stellages, het lanceren van verschillende soorten vogels en het vernuft waarmee de levels zijn opgebouwd. Toch is het wel een geinig spelletje, dat qua gevoel niet veel afwijkt van een potje minigolf.
Downloaden: Got Cow? (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Cubis Creatures

GU MA Cubis Creatures iPhone headerHet leukste type spel dat je kan spelen? De aangename verrassing! Cubis Creatures ziet er op de screenshots super fluffy uit, maar het lijkt om het honderdduizendste drie-op-een-rij spelletje te gaan dus kan de game zomaar even wat dagen op je iPhone rondzweven, voordat je het een keer opstart. En dan doe je dat. En dan speel je een van de leukste, friste en mooist afgewerkte match-3 games in lange tijden. Wat is Cubis Creatures leuk! Elk speelveld is de mond van een monster waarop je een stapel blokken moet wegwerken. Je krijgt daarin meteen te maken met drie aspecten die voor uitdaging zorgen: 1) je krijgt een 3-sterren waardering als je alle blokken met een ster wegspeelt, 2) je moet het beoogde aantal blokjes binnen de tijd wegspelen en 3) het potje is al eerder over als je het beoogde aantal haalt. Dat laatste lijkt stupide, maar bij elkaar werken de drie geniaal. Het zorgt er namelijk voor dat je binnen een tijds- én blokkenlimiet de blokken met een ster erop moet zien weg te spelen. Daarvoor moet je de patronen in het veld herkennen of erop los improviseren. En ook dat heeft nog heel wat voeten in de aarde in Cubis Creatures. Het spel speelt namelijk in 2.5D en je kan blokjes vanaf twee zijkanten het veld in schieten… en er zijn verschillende blokjes met verschillende gedragingen. Sommige blokjes hogen andere op, sommigen vernietigen anderen, sommigen verkleuren anderen. En dan hebben we nog niet eens genoemd dat een blokje doorschuift als je er een gelijkgekleurd blokje tegenaan schuift. En een gevallen blokje breekbaar is. Maak niet dezelfde fout als wij: download Cubis Creatures wél, maar laat het niét dagen ongebruikt op je iPhone slingeren.
Downloaden: Cubis Creatures (€0,79, universele app)
Downloaden: Cubis Creatures Lite (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag aanbiedingsdag. Zo gaat dat op de iPhone en iPod touch als het aankomt op games. Dit zijn de leukste tijdelijke kortingen van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.