iOS game-update: Sky Gamblers, Infinite Flight, Battleloot Adventure en koopjes

·

GU MA header Infinite Flight iPhone iPod touch iPadDe eerste iOS game-update van de week zoekt het luchtledige op. Sky Gamblers: Air Supremacy is een straaljager-gevechtsspel dat er zo indrukwekkend uitziet dat Apple het vertoonde tijdens de presentatie van de nieuwe iPad – maar het is niet het enige vliegspel dit artikel. In Infinite Flight krijg je alle rust om te genieten van het vliegen met een enorme kist, al moet je daarvoor natuurlijk wel even doorhebben hoe je hem de lucht inkrijgt. Niemand zei dat vliegen een eitje was.

Heftige luchtactie: Sky Gamblers Air Supremacy

GU MA Sky Gamblers Air Supremacy iPhone iPod touchIn Caps Lock schreeuwt de App Store-omschrijving van Namco’s Sky Gamblers het uit: ‘Vergeet alles wat je hebt gespeeld. Dit is de ultieme luchtgevechtgame.’ En zo gaat het een tijdje door. Elk aspect van de game wordt aangekondigd met hoofdletters, alsof het podium-optreden van de game tijdens de nieuwe iPad-presentatie van Apple nog niet genoeg overtuigde. De game werd er niet voor niets gepresenteerd. Sky Gamblers: Air Supremacy spat van het scherm door de combinatie van scherpe beelden, een gedetailleerd luchtruim en snelle actie. Razendsnelle actie. Overal om je heen circuleren andere straaljagers die net zulke ‘lenige’ capriolen als jij uithalen. Het is schieten of geschoten worden. Zelf heb je de keuze uit 40 straaljagerconfiguraties waarmee je de strijd aankan en er zijn bijna net zoveel speltypes waar je jezelf op kan storten. Geen goede internetverbinding? Dan kan je aan de slag met de missierijke verhaallijn, dogfight missies, survival, ieder voor zich, team deathmatch, verover de vlag en verdedig de basis. Wel een goede internetverbinding? Dan heb je de beschikking over dezelfde speltypes vanaf survival – en bij elkaar maken dat heel wat variaties om Sky Gamblers: Air Supremacy te spelen. Online is er zelfs een online chat voorhanden om elkaar in succes te wensen – of tactieken te bespreken. Het is een van de meest uitgebreide multiplayergames voorhanden en ook een van de best uitziende. Houd er wel even rekening mee dat je wat tijd moet uittrekken voor de besturing. Kantelen, vegen en sturen in 360 graden: het blijft kunst en vliegwerk.
Downloaden: Sky Gamblers: Air Supremacy (€3,99, universele app)

Rustig vliegenieren: Infinite Flight

GU MA Infinite Flight screenshotNu kan je in Sky Gamblers genieten van de lichteffecten op de straaljagers en het diepte-effect als je over land en water vliegt… maar dan word je wel onherroepelijk uit de lucht geschoten. Hoe anders is dat in het vandaag verschenen Infinite Flight! Hierin staat niet de actie, maar het vliegen centraal. Dat doe je in allerlei verschillende soorten en maten vliegtuigen… en het meerendeel ziet er spetterend uit in Infinite Flight. Het spel is een poort van de game op de Windows Phone 7 en ziet er misschien niet zo goed uit als Air Supremacy, maar bevat sporadisch toch behoorlijk indrukwekkende beelden. In dit spel, of: in deze lichte simulatie, vlieg je met vijf verschillende kisten door de regio’s San Francisco en Southern California die samen goed zijn voor 137 vliegvelden. Je bepaalt zelf onder welke omstandigheden en op welk tijdstip je wilt vliegen. Het spel houdt automatisch een logboek van de vlucht voor je bij, er is een autopiloot-functie en met name tijdens het opstijgen en landen is er een geheel actieproces dat je stapsgewijs moet doorlopen. Het moge duidelijk zijn: Infinite Flight is voor de liefhebber. Een pretpakket voor de liefhebber.
Downloaden: Infinite Flight (€3,99, universele app)

Trailer van de Dag: Battleloot Adventure

GU MA Battleloot Adventure iPhone iPod touchVrijdag schreven we nog over het inmiddels tamelijk verslavend gebleken strategiespelletje Rune Raiders, waarin je ten strijde trekt met verschillende krijgers die tegenstanders aanvallen op een blokkenveld. Nu is het tijd voor een ander strategiespelletje dat meteen naar je wenkt zodra je de screenshots in de App Store ziet. Battleloot Adventure is een spel waarin je een klein handvol ridders rekruteert die het uitvechten tegen allerlei – gezellig gekleurde, dat wel – badguys. Je stelt zelf je team samen en upgrade de manschappen erin met betere wapens, items en nieuwe specialiteiten. Die zijn hard nodig in de beurtgebaseerde gevechten, waarin je doelwitten aantikt om diegene aan te vallen en waarop je op je eigen persoon drukt om een vijandig ingezette aanval te blokkeren. Dat laatste valt ons niet mee trouwens… we hebben geen idee hoe we zo’n blok nou moeten timen. Tóch vallen we voor Battleloot Adventure, en dat heeft alles te maken met zijn mooie, volle beelden, prachtige omgevingen en leuke sfeer. Niet zo goed als Rune Raiders, maar wel een strategisch spelletje waar je even zoet mee kan zijn
Downloaden: Battleloot Adventure (€0,79)

http://www.youtube.com/watch?v=D_Xzj60bUY4

De koopjeshoek

Natuurlijk zijn er ook noemenswaardige tijdelijk goedkope iPhone-games vandaag. Kijk zelf maar:

 • Awesome Land (Super Mario-achtige, gratis, was €0,79)
 • Patchworld (creabea-game, gratis, was €0,79)
 • Coderunner 2 (hack-simulatie, €0,79, was €1,59)
 • Tiny Jump (springend en tollend naar highscore, gratis, was €0,79)
 • Whot! HD (kaarten, €0,79, was €2,99)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

8 reacties

 1. door Mark

  Ik merk dat ik de filmpjes niet meer kan afspelen op mijn iPad. De YT filmpjes laden en na klikken wordt het beeld van de video volledig zwart. Iemand enig idee?

  Beantwoorden Quote

 2. door Zotheid

  Heb ik op de iPhone soms ook last van. Op het youtubelogo drukken verhelpt het probleem (deels). Je gaat dan naar de YTspeler en daar spelen ze bij mij wel altijd.

  OT: Sky Gamblers is echt een gaaf spel. Controls (simulation) werken erg goed. Na voltooien van de turtorial is hier niks moeilijks meer aan. Enig nadeel is de muziek, gelukkig is dat gewoon uit te zetten. Verder elke cent dubbel en dwars waard. Ik kan niet wachten dit op de nieuwe iPad te kunnen spelen.

  Beantwoorden Quote

 3. door Bubbly

  Misschien de mobiele website eens proberen?

  Beantwoorden Quote

 4. @Mark: Een mogelijke tip is om alle cookies van je iPhone of iPad te verwijderen (Instellingen > Safari > Wis cookies en gegevens). Dit heeft voor anderen ook geholpen.

  Beantwoorden Quote

 5. door Tycho

  Dat Battleloot adventure lijkt me een leuk spel gelijk even downloaden!

  Beantwoorden Quote

 6. door gjv

  infinite flight is maar gedeeltelijk zichtbaar op mijn 3gs.
  hoe krijg ik dit goed werkend, iemand een idee?

  Beantwoorden Quote

 7. door Marco Jansen

  Infinite flight vergelijken met sky gamblers is natuurlijk als appels met peren vergelijken en de graphics komt echt niet door het poorten van WP7.
  Sterker nog het moest enigzins geoptimaliseerd worden om op de tragere A4 processor van de touch en iphone 4 te kunnen draaien.
  Op de 4s en ipad3 zal het er wellicht wat gelikter uitzien.
  infinite flight is een serieuzere simulator met echte vliegmodellen skygambler heeft zogenaamde ufo modellen.

  Beantwoorden Quote

 8. door Marco

  Quote van de website.

  “The main reason behind this is that we spent a lot of time working on the iOS version. Fortunately, it brought a lot of improvements over to the Windows Phone version of Infinite Flight!
  The most noticeable one is the frame rate. This is a side effect of the optimizations we had to implement in order to reach a decent frame rate on the iPod Touch and iPhone 4 (Slow A4 Processor).”

  Dit heeft niks van doen met poorten naar WindowsPhone 7.

  infinite flight is wel een heel goede flightsimulator die door de ervaren gebruikers beter word ontvangen als x planes.
  IF is overigens nog volop in ontwikkeling en als gebruiker heb je stem in future updates.
  Zover ik zie is het goed ontvangen bij iOS gebruikers.
  Mensen met problemen adviseer ik dan ook contact op te nemen en je probleem het liefst reproduceerbaar voor te leggen.
  Heb je bijvoorbeeld al gereset?
  The flying development studio is meestal razend snel met contact Ook al is dat team maar 2 man groot.
  Het verschil is ze zijn zelfstandig en zeer enthousiast.
  Via Facebook leg je makkelijk contact

  Ik zelf als vliegsimulator enthousiast sinds de C64 beveel deze dan ook van harte aan.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.