iOS game-update: Sky Gamblers, Infinite Flight, Battleloot Adventure en koopjes

· Bart Breij

GU MA header Infinite Flight iPhone iPod touch iPadDe eerste iOS game-update van de week zoekt het luchtledige op. Sky Gamblers: Air Supremacy is een straaljager-gevechtsspel dat er zo indrukwekkend uitziet dat Apple het vertoonde tijdens de presentatie van de nieuwe iPad – maar het is niet het enige vliegspel dit artikel. In Infinite Flight krijg je alle rust om te genieten van het vliegen met een enorme kist, al moet je daarvoor natuurlijk wel even doorhebben hoe je hem de lucht inkrijgt. Niemand zei dat vliegen een eitje was.

Heftige luchtactie: Sky Gamblers Air Supremacy

GU MA Sky Gamblers Air Supremacy iPhone iPod touchIn Caps Lock schreeuwt de App Store-omschrijving van Namco’s Sky Gamblers het uit: ‘Vergeet alles wat je hebt gespeeld. Dit is de ultieme luchtgevechtgame.’ En zo gaat het een tijdje door. Elk aspect van de game wordt aangekondigd met hoofdletters, alsof het podium-optreden van de game tijdens de nieuwe iPad-presentatie van Apple nog niet genoeg overtuigde. De game werd er niet voor niets gepresenteerd. Sky Gamblers: Air Supremacy spat van het scherm door de combinatie van scherpe beelden, een gedetailleerd luchtruim en snelle actie. Razendsnelle actie. Overal om je heen circuleren andere straaljagers die net zulke ‘lenige’ capriolen als jij uithalen. Het is schieten of geschoten worden. Zelf heb je de keuze uit 40 straaljagerconfiguraties waarmee je de strijd aankan en er zijn bijna net zoveel speltypes waar je jezelf op kan storten. Geen goede internetverbinding? Dan kan je aan de slag met de missierijke verhaallijn, dogfight missies, survival, ieder voor zich, team deathmatch, verover de vlag en verdedig de basis. Wel een goede internetverbinding? Dan heb je de beschikking over dezelfde speltypes vanaf survival – en bij elkaar maken dat heel wat variaties om Sky Gamblers: Air Supremacy te spelen. Online is er zelfs een online chat voorhanden om elkaar in succes te wensen – of tactieken te bespreken. Het is een van de meest uitgebreide multiplayergames voorhanden en ook een van de best uitziende. Houd er wel even rekening mee dat je wat tijd moet uittrekken voor de besturing. Kantelen, vegen en sturen in 360 graden: het blijft kunst en vliegwerk.
Downloaden: Sky Gamblers: Air Supremacy (€3,99, universele app)

Rustig vliegenieren: Infinite Flight

GU MA Infinite Flight screenshotNu kan je in Sky Gamblers genieten van de lichteffecten op de straaljagers en het diepte-effect als je over land en water vliegt… maar dan word je wel onherroepelijk uit de lucht geschoten. Hoe anders is dat in het vandaag verschenen Infinite Flight! Hierin staat niet de actie, maar het vliegen centraal. Dat doe je in allerlei verschillende soorten en maten vliegtuigen… en het meerendeel ziet er spetterend uit in Infinite Flight. Het spel is een poort van de game op de Windows Phone 7 en ziet er misschien niet zo goed uit als Air Supremacy, maar bevat sporadisch toch behoorlijk indrukwekkende beelden. In dit spel, of: in deze lichte simulatie, vlieg je met vijf verschillende kisten door de regio’s San Francisco en Southern California die samen goed zijn voor 137 vliegvelden. Je bepaalt zelf onder welke omstandigheden en op welk tijdstip je wilt vliegen. Het spel houdt automatisch een logboek van de vlucht voor je bij, er is een autopiloot-functie en met name tijdens het opstijgen en landen is er een geheel actieproces dat je stapsgewijs moet doorlopen. Het moge duidelijk zijn: Infinite Flight is voor de liefhebber. Een pretpakket voor de liefhebber.
Downloaden: Infinite Flight (€3,99, universele app)

Trailer van de Dag: Battleloot Adventure

GU MA Battleloot Adventure iPhone iPod touchVrijdag schreven we nog over het inmiddels tamelijk verslavend gebleken strategiespelletje Rune Raiders, waarin je ten strijde trekt met verschillende krijgers die tegenstanders aanvallen op een blokkenveld. Nu is het tijd voor een ander strategiespelletje dat meteen naar je wenkt zodra je de screenshots in de App Store ziet. Battleloot Adventure is een spel waarin je een klein handvol ridders rekruteert die het uitvechten tegen allerlei – gezellig gekleurde, dat wel – badguys. Je stelt zelf je team samen en upgrade de manschappen erin met betere wapens, items en nieuwe specialiteiten. Die zijn hard nodig in de beurtgebaseerde gevechten, waarin je doelwitten aantikt om diegene aan te vallen en waarop je op je eigen persoon drukt om een vijandig ingezette aanval te blokkeren. Dat laatste valt ons niet mee trouwens… we hebben geen idee hoe we zo’n blok nou moeten timen. Tóch vallen we voor Battleloot Adventure, en dat heeft alles te maken met zijn mooie, volle beelden, prachtige omgevingen en leuke sfeer. Niet zo goed als Rune Raiders, maar wel een strategisch spelletje waar je even zoet mee kan zijn
Downloaden: Battleloot Adventure (€0,79)

http://www.youtube.com/watch?v=D_Xzj60bUY4

De koopjeshoek

Natuurlijk zijn er ook noemenswaardige tijdelijk goedkope iPhone-games vandaag. Kijk zelf maar:

  • Awesome Land (Super Mario-achtige, gratis, was €0,79)
  • Patchworld (creabea-game, gratis, was €0,79)
  • Coderunner 2 (hack-simulatie, €0,79, was €1,59)
  • Tiny Jump (springend en tollend naar highscore, gratis, was €0,79)
  • Whot! HD (kaarten, €0,79, was €2,99)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.