iOS game-update: Ski Safari, Crazy Kangaroo, CitiRacing Lite en koopjes

· Bart Breij

GU WO header Crazy Kangaroo iPhone Air Penguin kloonResultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, zal waarschijnlijk elke app-ontwikkelaar voor de iPhone en iPod touch kunnen onderschrijven. Dus is het nog helemaal niet zeker dat Crazy Kangaroo, een nieuw spel van de makers van het succesvolle Doodle Fit en Monster Shooter, óók een succes wordt. Het is in ieder geval een vrolijk spel, een criterium dat ook op gaat voor het Tiny Wings-achtige Ski Safari en het knotsgekke CitiRacing.

Roetsjend naar succes: Ski Safari

GU WO Ski Safari iPhone iPod touchVerslik je niet in de naam Safari in Ski Safari: dit spel heeft niks met de jungle, een woestijn en een rondrit in een jeep te maken. Ski Safari speelt zich af op de piste, en het avontuur begint als onze hoofdpersoon slapend in zijn blokhut wordt overvallen door een lawine die achter hem aan blijft zitten. Zoals de vallende nacht je in Tiny Wings constant achtervolgt totdat het Game Over-scherm erop volgt, wordt je hier dus op je hielen gezeten door een rollende sneeuwstorm. Daarmee had Ski Safari al prima klaar kunnen zijn, maar er werd gelukkig wel degelijk iets toegevoegd ten opzichte van Tiny Wings, of Cool Race, dat het concept van Tiny Wings in racevorm goot en daarmee momenteel hoge ogen gooit in de App Store. In Ski Safari heb je schansen met munten die je kan verzamelen voor een hogere score, maak je stunts als je ruimte hebt voor hoge sprongen en zoef je onderweg op allerlei dieren en voorwerpen die je wel even een handje kunnen helpen. Een pinguïn schept je en doet je naar voren spurten, een yeti neemt je op de rug. Ze helpen je op weg naar de highscore en het spel op weg naar zijn faam. Ski Safari is al de best verkochte app van Australië en zo’n nummer één plek in de App Store lijkt vaak niet op zichzelf te staan…
Downloaden: Ski Safari (€0,79, universele app)

Gratis proberen: CitiRacing Lite

GU WO CitiRacing iPhone iPod touchScheuren met een karikatuur van een autootje op tracks en straten waarin je van alles kan ombeuken en afsnijden. Is dat leuk? Jahaa, dat is leuk! En daarom behandelen we CitiRacing gewoon voor de tweede keer in de game-update. Een maand geleden kwam het origineel uit en ondanks het ontbreken van een online multiplayer, konden we onze handen er niet vanaf houden. Nu is er een gratis probeerversie uitgekomen en kan iedereen het proberen – en ter ere daarvan is de volledige versie ook voor 79 cent in plaats van 2,39 euro te downloaden. Doen, zeggen wij. Ja, het spel is gedrapeerd in typisch Japanse spelmenu’s met lelijke lettertypes en Engels van het niveau Trask in plaats van Tracks. Maar dat maakt niet uit! CitiRacing verfijnt het spelidee van van bovenaf scheuren met een autootje op circuits. Slippen, afsnijden en beuken is een leuke bezigheid tegen de computer, maar nog veel leuker tegen maximaal vijf vrienden. De multiplayer kan je spelen via lokale WiFi, maar ook via Bluetooth zodat je het ook probleemloos in de trein of bus tegen elkaar kan spelen. Echt een geinig spelletje.
Downloaden: CitiRacing (tijdelijk €0,79, was €2,39, universele app)
Downloaden: CitiRacing Lite (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Crazy Kangaroo

GU WO Crazy Kangaroo iPhone iPod touchHet is alweer een jaar geleden dat Air Penguin vanuit het niets een groot succes werd voor de iPhone en iPod touch. Het spel waarin je met een zuidpoolbewoner van ijsschots naar ijsschots springt, was een succesvolle variant op spring-zo-hoog mogelijk spelletjes omdat je het van boven bekeek en bestuurde met kantelbewegingen, maar ondanks die originaliteit toch net zo verslavend bleek als de Doodle Jumps van deze wereld. Toch bleven de klonen uit. Tot nu. Je mag van Crazy Kangaroo gerust zeggen dat het sterk is geïnspireerd door Air Penguïn – en dat is best opmerkelijk voor ontwikkelaar Gamelion, dat zo stevig en eigengereid aan de weg timmerde met Doodle Fit en Monster Shooter. Enfin: door de iPhone in je handpalm te laten balanceren, laat je onze gekidnapte kangoeroe van obstakel naar obstakel springen om het dodelijke water en kraters in de ondergrond te vermijden. Ondertussen pak je zoveel mogelijk sterren voor punten en zo spring je vijftig levels lang naar highscores en puike prestaties. Net als Air Penguin ziet Crazy Kangaroo er opnieuw kleurrijk en detailrijk uit. De vraag is: gaan genoeg mensen er opnieuw 79 cent voor neerleggen?
Downloaden: Crazy Kangaroo (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Behalve nieuwe games zijn er natuurlijk ook weer spellen voor de iPhone en iPod touch tijdelijk nog goedkoper dan ze normaal zijn, te downloaden. Dit vinden we de leukste van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.