iOS game-update: Shark Dash Lite, Avalon Legends Solitaire en Tower of Fortune

· Bart Breij

GU MA Shark Dash iPhone iPod touch headerKennen jullie Shark Dash al? Nee? Tijd om het recht te zetten. Het is net zo humoristisch als Cut the Rope, net zo waterrijk als Where’s My Water en misschien wel net zo goed als Angry Birds Space. Een nieuwe gratis versie moet ervoor zorgen dat het spel alsnog de App Store verovert. Elders in deze iOS game-update leggen we een kaartje met magische personages en gokken we met zwaarden, het leven en de dood.

Voor het grijpen: Shark Dash Lite

GU MA Shark Dash iPhone iPod touch screenshotDie knotsgekke, grote iPhone-gamesuitgever Gameloft weet hoe ze op het publiek moeten inspelen. Verguisd om hun halfgare 3D-actiespellen, maakten ze daarna minder maar betere 3D-actiespellen. Weggehoond om hun free-to-play games waarin je voor de meest onnozele extra moet bijbetalen, komen ze ineens met… Shark Dash! Een spelletje waar je ‘gewoon’ 79 cent voor betaalt en daarmee heel veel plezier op je iPhone haalt. De betaalde versie van het spel timmert al aardig aan de weg, maar Gameloft besefte net als wij dat het haaienspelletje meer aandacht verdient – en bracht een gratis probeerversie uit. En die Lite-versie moet je spelen. Shark Dash is een standaard actie-zwaartekrachtspelletje waarin je een beestje naar achteren trekt om hem naar voren te laten schieten en dat is al honderden keren gedaan… maar dit spelletje schotelt je heuse obstakelparkoersen voor. In frisse badomgevingen. Met humor. En kwakende badeendjes als tegenstanders. En alles dat kan bewegen, beweegt. Alle objecten waar jij gebruik van kan maken, zoals stuiterkussens en versnellingsbuizen, gaan de vele eendjes in de levels ook aan – en zo vliegen allerlei objecten overal en nergens door de 96 levels. Toch heb je zelf veel invloed op wat je doet. Die beheerste chaos die Shark Dash op de plank legt, maakt dat het spel zich kan meten met de beste spellen in het genre. Óók Angry Birds Space. Down-loa-den.
Downloaden: Shark Dash Free (gratis, universele app)
Downloaden: Shark Dash (€0,79, universele app)

Magie is nog geen golf: Avalon Legends Solitaire

GU MA Avalon Legends SolitaireHet zal het succes van Fairway Solitaire zijn, dat gamesuitgever Big Fish Games heeft doen besloten om nu al een ander solitaire-kaartspel in de App Store uit te brengen. Toen we Avalon Legends Solitaire zagen staan in de App Store vanochtend, vielen we zowat van onze stoelen. Bij wijze van. We beschouwen Fairway Solitaire als een van de meest verslavende games op de iPhone dit jaar en na weken zijn we er nog steeds mee bezig. Dus ja, als de ogenschijnlijke opvolger opeens uit is, schrik je wel even. Maar Avalon Legends is niet zo goed als Fairway. Lang niet. Het spel, waarin je een stapel kaarten zo snel mogelijk van tafel moet zien weg te spelen door steeds een kaart één hoger of lager dan je huidige kaart te pakken, is domweg niet geoptimaliseerd voor de iPhone. De letters in het hoofdscherm zijn pietepeuterig, het toetsenbord valt over het schrijfveld als je je naam invoert en belangrijker nog: ook de introfilmpjes en het spel zelf zien er klein, en dus een beetje afstandelijk uit. Om het kaarten toch aangenaam te maken, speelt ook Avalon vrolijke natuurgeluiden op de achtergrond af en is ook hier een comboteller voor extra punten als je veel kaarten in één lange reeks wegspeelt. Toch is Fairway Solitaire op alle fronten leuker. Dus zetten we die downloadlink hier ook gewoon neer – mocht het aan je voorbij zijn gegaan.
Downloaden: Avalon Legends Solitaire (gratis)
Downloaden: Fairway Solitaire (gratis)

Trailer van de Dag: Tower of Fortune

GU MA Tower of Fortune iPhone iPod touchIn het geroemde Puzzle Quest werd het traditionele rollenspel – waarin je hoofdpersonage door ervaring en keuzes sterker wordt – gecombineerd met een match-3 en fans smulden ervan. In Sword & Poker werd het traditionele rollenspel gecombineerd met een puzzelspel met kaarten en (iets minder) fans smulden ervan. En heden ten dage, dames en heren, viert het traditionele rollenspel een kruisbestuiving met een… gokkast. Tower of Fortune mengt beide elementen in een spel, en giet er ook nog eens een visuele saus over die doet denken aan het Gameboy-tijdperk. In dit spel neem je het als koene rijder op tegen allerlei tegenstanders met behulp van een ‘slotmachine’. Het eerste teken dat je draait bepaalt of je schade doet, schade uitdeelt of jezelf herstelt, de andere twee versterken het effect van de eerste al ze hetzelfde teken laten zien. Het is een mechanisme waarmee de makers je natuurlijk makkelijk geld uit de zak kunnen troggelen door je de hele tijd te laten verliezen en je nieuwe munten (voor het aangaan van gevechten) uit te laten geven – maar dat gebeurt niet. De gevechten in Tower of Fortune voelen verrassend eerlijk, en kan je zelfs naar je hand zetten door van tevoren vijf speciale krachten uit een lange lijst te kiezen. Een erg origineel en bovenal leuk spelidee.
Downloaden: Tower of Fortune (€0,79)

De koopjeshoek

Hierboven staan drie gratis games en één spotgoedkope, dat had je wel gezien toch? Desondanks ook vandaag de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.