iOS game-update: online racen in Highway Rider, Snabbit en succes Aby Escape

· Bart Breij

GU DI Highway Rider iPhone headerHeb je vanavond nog iets te doen? Vermijd dit artikel of streep je plannen door. Stel een herinnering in voor je bedtijd of de aflevering Game of Thrones die je nog moet kijken, maar begin niet onvoorbereid aan de drie games die in deze game-update langskomen. Onze ex-Game van de Week Aby Escape is een succes, online tegen iemand anders op de wereld racen in Highway Rider is hilarisch en Snabbit is dé nieuwe variant op Snake.

Aby Escape al 25 jaar gespeeld

GU DI Aby Escape iPhone iPod touch iPadHet door ons recent nog tot Game van de Week uitgeroepen highscore-spelletje Aby Escape is 700.000 keer gedownload op de iPhone, iPod touch en iPad. Dat heeft uitgever Bulkypix bekend gemaakt. Wat nog indrukwekkender is, is de speeltijd die de spelers van Aby Escape bij elkaar hebben gespeeld: 25 jaar! Dat die tijd zo hoog is, heeft naar ons idee niet alleen te maken met het feit dat het spel zo vreselijk leuk is om te spelen. Dat heeft er ook wel iets mee te maken dat het vrij lang duurt voordat je genoeg munten hebt om een ander gedeelte van het spel vrij te spelen – zoals bijvoorbeeld de aanbevelingswaardige Story modus die van Aby Escape een zinderend 3D-platformspel maakt. En daar… daar is uitgever BulkyPix van op de hoogte. Er is een update aanstaande die het spel sneller en vloeiender moet laten spelen op oudere iPhones én die ervoor zal zorgen dat alle vrij te spelen componenten nog maar de helft kosten. Geen 7000 muntjes voor de verhalende modus dus, maar 3500. Het klinkt ons als muziek in de oren. In de update wordt ook de besturing bijgeschaafd zodat je nóg sneller kan reageren op obstakels waar je over moet springen, langs moet rennen of onderdoor moet glijden in dit verschrikkelijk verslavende spelletje.
Downloaden: Aby Escape (gratis, universele app)

Snabbit: die muziek!

GU DI Snabbit iPhone iPod touchAllejesses… die muziek! Die muziek! Zo licht van toon, zo opzwepend en catchy vanaf de eerste seconde. Snabbit heeft een mega-aanstekelijk deuntje, alright? Dat heeft een game al eens eerder groot gemaakt… kijk maar naar Tiny Wings. We willen niet beweren dat Snabbit aan die grote hoogten kan tippen, maar leuk is het spel zeker. Het speelt leentjebuur bij Snake en gooit vervolgens alle principes van dat aloude, Nokia 3310-grootmakende spel overboord. In Snabbit begin je als een wormpje met sliert en beweeg je met een knop naar links en rechts tussen allerlei lastige gangetjes om gele sterren voor de hoogste score te pakken. Er is nog niet zoveel aan de hand als je eventjes botst: de sliert wordt dan ingekort en je overlevingskans wordt steeds kleiner, maar je kan weer langer worden met blauwe blokjes. Maar crash frontaal en weg ben je. Hoe zeggen we het voorzichtig? VERGEET NIET WAT SLAAP MEE TE PAKKEN VANNACHT. De combinatie van mierzoete muziek en die puntje-van-je-stoel gameplay is erg goed… en de betaalde versie gooit er een eindeloze modus en een sociale level-editor bij op. Snabbit pakt je.
Downloaden: Snabbit (€0,79, universele app)
Downloaden: Snabbit Free (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Highway Rider

GU DI Highway Rider animatie na een botsingYeehaa! Highway Rider is een portie testosteron op twee wielen. Het is een simpele 3D-game met een simpel doel: race op je motor zo dicht mogelijk langs auto’s en trucks voor een kleine turbo en: een punt. Je zet een highscore door zoveel mogelijk auto’s van dichtbij langs te zoeven. Word je geraakt, dan wordt het aantal botbreuken geteld na een overdreven lange animatie en ben je Game Over. Niet voor niets laat de app in het begin een waarschuwing zien dat je het racegedrag in de game maar niet in het echt na moet doen. Highway Rider is geinig in de singleplayer, maar vééél leuker in de online één tegen één multiplayer via Game Center. Je selecteert een vriend om tegen te spelen of nodigt een willekeurige tegenstander uit en je trapt het gas in tegen een motorrijder van ergens anders op de wereld. Je ziet elkaar live bezig, ontsnappend aan afslaande auto’s en vrachtwagens, scheurend langs elkaar, botsingen ontwijkend. Wie het eerste bij vijftig ‘close calls’ komt, wint de pot. Maar komt het zover? Deze hilarische online game is alleen vandaag gratis!
Downloaden: Highway Rider (vandaag gratis, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag is er een groot aantal games voor de iPhone en iPod touch tijdelijk afgeprijsd, kijk maar naar het hierboven beschreven Highway Rider. Nog een greep uit het aanbod, met onder andere aanrader Beyond Ynth:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.