iOS game-update: LostWinds 2, This Could Hurt, gratis Punch Hero en koopjes

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

GU DO This Could Hurt iPhone iPod touch headerOp een goede gamesdonderdag voor de iPhone en iPod touch komt er meer dan één stevige nieuwe game uit. En dus is er meer om naar om te kijken dan het sci-fi schietspel N.O.V.A. 3. Vandaag hebben we twee afwijkende platformers in de rubriek. In LostWinds 2 bestuur je niet het hoofdpersonage, maar de wind, en This Could Hurt gaat voor een bijzonder camerastandpunt. Punch Hero is een gratis boksspel waarin je Infinity Blade-achtig kan vechten… voor nop.

Dat knalt erin: Punch Hero

GU DO Punch Hero iPhone iPod touchHet publiek zet zijn monotone gejuich nog eens in. Oooh-oooh brult een man ergens in de bokszaal op de automatische piloot. De vrolijke, primaire kleuren om je heen. Het scorebordmeisje met opverend polygonenfront en karige kledingstijl zweept het publiek nog eens op met haar eigenaardige pasje. Het is tijd. Tijd om iemand helemaal ka-pot te maken in de ring! Punch Hero is een gloednieuw boksspelletje met een vrolijke stijl en de besturing van Infinity Blade. Het is geïnspireerd op het aloude NES-boksspelletje Punch Out. Wist je dat? Hoe dan ook: in beeld staan twee pijlen waarmee je aanvallen ontwijkt. Twee vingers stil op het scherm? Jezelf verdedigen. En dan de aanval. Links voor een jab links, rechts voor een stootje rechts. Een veeg naar links? Een uithaal naar de tegenstander. En naar rechts net zo. Maar niets is zo effectief als een uppercut die aankomt. Vegend van een hoek naar het midden van de bovenkant van het scherm, zet de aanval een stuk langzamer in dan de anderen… maar als je een voltreffer maakt, zie je de energie van je computergestuurde tegenstander een flinke dreun krijgen. Je vecht tegen de eerste bokser, wint. Krijgt munten. Je investeert de munten in een betere training. Sterkere jabs. Een snellere uppercut. Of misschien wel een tanktop voor je vechter, al mag je daarvoor wel flink in de buidel tasten. Punch Hero is een echte freemium-game en vraagt schandalig veel in-game geld voor de simpelste dingen, maar als vechtspel waarin je het tegen steeds betere tegenstanders opneemt, staat het als het een huis. Boksen was niet vaak zo leuk op de iPhone.
Downloaden: Punch Hero (gratis, universele app)

Dit kan leuk zijn: This Could Hurt

GU DO This Could Hurt iPhone iPod touchWe gaan This Could Hurt niet de hemel inprijzen alsof het de volgende platformsensatie is vanwege een camerastandpunt dat we niet eerder gezien hebben. This Could Hurt is namelijk geen hemelprijzenswaardig materiaal. Daar zorgt diezelfde camera voor. Die geeft het spelletje een grappige, maar wel behoorlijk klunzige uitstraling. Lullig, in de meest positieve zin van het woord. Misschien is dat wel een goede omschrijving. In This Could Hurt zijn hele levels opgetrokken uit blokjes. Een stuk rots is een blokje, de ondergrond is een blokje, het platform waar je uiterst secuur getimed op moet springen is óók een blokje. Die zie je vanaf een schuin bovenaanzicht, waardoor onze blauwe kuif zomaar verdwijnt achter hoge stukken levels. Dat is niet een heel groot probleem, maar draagt wel bij aan die klunzigheid van het spel. This Could Hurt kruist elementen van een doolhof met een rasplatformer, waarin hamers uit de lucht vallen om je te verpletteren en obstakels je beuken verkopen zodat je van een richel kan vallen. Timing is een groot goed in This Could Hurt. Heb je dat niet in de vingers, nou, dan kan deze 79 cent wel eens pijn doen.
Downloaden: This Could Hurt (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: LostWinds 2

GU DO LostWinds 2 Winter of the Melodias iPhoneIn sommige omgevingen had je misschien niet echt een gevoel van voortgang of afwisseling, maar als je het totaalpakket in ogenschouw nam, kan je gerust stellen dat LostWinds voor de Nintendo Wii en daarna ook voor de iPhone een hartverwarmend spelletje was. Bij de oorspronkelijke uitgave was de besturing echt niet erg direct en goed, maar dat werd later in een update redelijk recht getrokken. LostWinds 2 bestuurt vanaf het eerste moment nauwluisterender dan het origineel heeft gedaan, en het bijzondere principe staat nog steeds overeind: het is een platformer waarin je niet de hoofdpersoon, maar de wind bestuurt. Die kan de hoofdpersoon een richting geven, een vuurtje laten verspreiden om een wegblokkering af te branden, een blok ijs te laten ontdooien in een warmere omgeving. En ja, op dezelfde manier kan je ook met in de weg lopende tegenstanders afrekenen in LostWinds 2. Het is een spel waar je even voor moet gaan zitten. Dat loont. LostWinds2 een vertederend avontuur dat charmeert met lichtzinnige deuntjes en prachtige, verrassende omgevingen.
Downloaden: LostWinds 2: Winter of the Melodias (€2,99, universele app)

De koopjeshoek

Als je niet zwemt in het geld, zwem je nog altijd in de tijdelijk afgeprijsde games voor de iPhone en iPod touch. Om maar even een oud Germaans gezegde aan te halen.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.