iOS game-update: Kolonisten van Catan kaartspel, Star Command en Tractor Hero

· Bart Breij

GU DI Kolonisten van Catan headerAls een donderslag bij heldere hemel, net op tijd voor de iOS game-update van vandaag zijn de allereerste beelden van het kaartspel van Kolonisten van Catan vrijgegeven. En ja: de eerste vraag die in je opkomt kunnen we volmondig bevestigend beantwoorden. Nóg een spel waar we reikhalzend naar uitkijken is Star Command, een game waarin je controle neemt over een ruimteschip en alle personeel en problemen ervan moet managen. Ga er maar eens aanstaan.

Kolonisten van Catan kaartspel komt

Kolonisten van Catan Kaartspel iPhone screenshotVers van de pers, heter dan een ontbloot model met voeten in een geyser en een kop hete soep in de hand. Hier zijn de eerste beelden van het Kolonisten van Catan kaartspel dat binnenkort zijn opwachting maakt op de iPhone, iPod touch en iPad. Het kaartspel was tot dusver een versimpelde en iets minder leuke versie van het uitgebreide bordspel, waarin je grondstoffen verzamelt, stukken land verovert, dorpen bouwt en die uitbouwt tot steden. Tegelijk met het vrijgeven van de beelden, maakt ontwikkelaar USM Software echter bekend dat het kaartspel enigszins onder handen is genomen voor de iOS-game. Wat jij wil weten, kunnen we nu bevestigend beantwoorden: het spel zal zowel offline als online met twee spelers te spelen zijn. Het wordt een universele app, zodat je hem na één keer kopen meteen op de iPhone en iPad kan zetten. De releasedatum en prijs zijn nog niet aangekondigd, maar we hopen dat USM Software zijn ontwikkelingskaarten goed uitspeelt en we niet al te lang hoeven te wachten.

GU DI Kolonisten van Catan Kaartspel iPhone iPad

Goed boeren: Tractor Hero

GU DI Tractor Hero iPhone iPod touchHet is de speel-eens-een-boer-in-een-game tweeweekse! Vorige week behandelden we al het eerste spel ooit beschreven in de iOS game-update waarin je met een tractor rijdt. Vandaag doen we er gewoon nog een bij. Tractor Hero is wel een stuk minder uniek dan het racespel waarin je elke tientonner uitgebreid moet leren kennen voordat je ermee presteert. In dit simpele spelleke ben je simpel genoeg een boer op een ouderwetse, open tractor met een kar erachter. Die kar wordt gaandeweg volgeladen met spullen die je bij het eindpunt moet inleveren. Maar ja, het behouden van de groente en fruit wordt je onderweg natuurlijk wel even bemoeilijkt. Met elk heuveltje dat de traktor neemt, vliegt de lading weer in het rond. Om ervoor te zorgen dat je de waren toch binnenboord houdt, kan je de trekker van de kar laten steigeren. Het voorste gedeelte trekt de kar dan net een andere richting op waardoor je de goederen weer kan vangen. Met dat doel kan je trouwens ook even snel achteruit rijden. Het concept van Tractor Hero is wel eens eerder gedaan en is in dit geval niet al te zinderend uitgewerkt. Anderzijds is het best een geinig spelletje. En uw verslaggever is opgegroeid tussen de ronkende landbouwwerktuigen. Dan krijg je dat.
Downloaden: Tractor Hero (€0,79, universele app)
Downloaden: Tractor Hero Free (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Star Command

GU DI Star Command header iPhoneHet is maar goed dat er elke dag tientallen nieuwe games uitkomen voor de iPhone en iPod touch, anders had het wachten op de release van Star Command ons wellicht allang opgebroken. Star Command is misschien wel het meest veelbelovende managementspel wat tot nu toe voor de iPhone is gemaakt. Het is in ieder geval een van de meest ambitieuze. Je krijgt namelijk de controle over een ruimteschip met al haar problemen. Denk Star Trek-achtige problemen. Je stelt de crew samen, individuen moeten een taak krijgen en zich specialiseren, je onderhoudt de verschillende elementen van het schip en dan… zijn er nog de gevaren die de ruimte met zich meebrengt. Star Command lijkt zich niet zo bezig te gaan houden met af en toe een gevechtje dat je moet uitvoeren, maar wikkelt je in een verhaal en wil je complete scenario’s voorleggen waarin je een oplossing moet zien te vinden. Dat laat de nieuwste trailer, waarin allerlei gedonder op hetzelfde moment plaatsvindt, wel zien. Ontwikkelaar Water Balloon belooft dat de consequenties van je keuzes en handelen drastisch zullen zijn. Het lijkt er dus niet op dat je zomaar opnieuw begint als je een fout maakt… en dat klinkt donders spectaculair. Rond de zomer moeten we kunnen onze eigen ruimtesoap kunnen spelen.

De koopjeshoek

Dit zijn de leukste tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.