iOS game-update: gratis games Aby Escape, Knights Arena en Cannon Cat

· Bart Breij

GU VR Aby Escape iPhone iPod touch iPad Game van de Week headerOp de valreep! We hebben een Game van de Week. Hij’s megaverslavend… ziet er geweldig uit… is gratis… en wordt wat ons betreft een groot succes. Maar we vertellen in deze inleiding nog niet welke van de drie klappers uit de kop het is, want deze hele iOS game-update is een feestje. De ontwikkelaars en uitgevers zijn onze portemonnees dit lange Koninginnedag-weekend gunstig gezind: alle nieuwe beschreven games zijn gratis!

Heis het zwaard: Knights Arena

GU VR Knights Arena iPhone iPod touchNondeju, de Japanse uitgever Namco heeft het door. Na oneindig teren op nieuwe versies van uitgekauwde formules als Pac-Man en Dig Dug, brengt het gameshuis nu een gratis te spelen spel voor de iPhone en iPod touch dat rijp is voor een hoge plek in de lijst met meest gedownloade apps. Let wel: gratis apps. Je betaalt niks om je ambities als ridder te bewerkstelligen. In een vrolijk gekleurd decor train je jezelf op allerlei mogelijke manieren om een meer ervaren en op punten betere ridder te worden, zodat… je het in de online arena tegen andere spelers kan opnemen! Knights Arena heeft een werkelijk unieke online multiplayer, waarin beide spelers op hun paard rijden en elkaar ondertussen zo hard mogelijk moeten knallen met pijl- en boog. Ondertussen kan je hartjes en andere power-ups buit maken door die midden in de gevechtshectiek te schieten. Als je eenmaal in die krachtige online actie bent beland, vergeet je direct dat Knights Arena er in de trainingsmissies een beetje sloom en klungelig uitziet. Van dit spel ga je nog veel horen.
Downloaden: Knights Arena (gratis, universele app)

Cannon Cat: meer dan negen levens

GU VR Cannon Cat iPhone iPod touchWe voorspellen groot succes voor Knights Arena en onze Game van de Week, maar Cannon Cat heeft op moment van schrijven zelfs al een voorzetje op succes. Het gratis lanceer-een-kat-uit-een-kanon spel heeft zonder enige ruchtbaarheid, nu al zeven recensies en een gemiddelde beoordeling van vijf sterren in de Nederlandse App Store. Klinkt weinig? Je moest eens weten hoeveel games hun App Store leven-lang geen enkele beoordeling verzamelen! Het concept van Cannon Cat kennen we uit Land-A-Panda (en voor de kenners: Donkey Kong op de Super Nintendo). Je klimt als aaibaar personage in een kanon, waar vanuit je jezelf kan doorschieten naar het volgende kanon. Daarvoor hoef je alleen maar op het scherm te drukken. De truc is dat je in je tocht al het gevaar ontwijkt door goed te timen. Zo omzeil je onder meer kwaadaardige pinguïns en kogelvissen. Wordt het te benauwd? Dan kan je spaarbare power-ups inzetten om jezelf tegen het gevaar te beschermen. We vinden Cannon Cat het minst leuke spel van vandaag, maar spelen een aardig deel van de 80 levels evenwel met een grijns op het gezicht… moet je nagaan.
Downloaden: Cannon Cat (gratis, universele app)

Game van de Week: Aby Escape

GU-VR-Game-van-de-WeekDenk een Temple Run zonder hoekjes, maar met dezelfde hectiek en een buitengewoon aanstekelijke cartooneske stijl. Aby Escape is een winnaar. Het barst werkelijk van de succespotentie. Als paars betruide das vlucht je voor een drietal boeven en spring je over gevaartes en duik je onder objecten. Ondertussen zijn er bakken met munten die je onderweg kan oppakken en versnellen schoenen je loopje. Er zijn schansen waarmee je van het luchtledige mag proeven en er zijn knotsgekke decors waar je doorheen manoeuvreert. Het begint in een bos, maar zet zomaar door in een American Football-stadion, een buitenwijk en Route 66 waarin je krijgt te maken met agressieve motorrijders. De afwisseling is goed, maar het willekeurig gegenereerde levelontwerp in de 50 uitdagingen van de standaard Unlimited-modus is nog indrukwekkender. Aby Escape gooit precies de juiste hoeveelheid moeilijkheden op je pad, en als je dan af gaat heb je al een behoorlijke collectie munten waarmee je naar de volgende unlock toewerkt. Zo kan je nieuwe omgevingen vrijspelen, power-ups sparen waarmee je tegenstanders een por verkoopt en speel je de 30 levels van de Story modus vrij. Je kan geld investeren in in-game munten om dat proces aanzienlijk te versnellen, maar ook als je dat niet doet kan je makkelijk genieten van het spel. Swipe, slide en kantel jezelf naar een highscore. Keer op keer. Aby Escape is een van de leukste en meest verslavende gratis games die we dit jaar zijn tegengekomen.
Downloaden: Aby Escape (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag zijn er spetterende aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch en vandaag is daarin niet anders. De eerste link verwijst naar een mega-aanbiedingsactie van uitgever EA, daaronder staan onze andere tips:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.