iOS-applicaties werkend getoond op de 2e generatie Apple TV (jailbreak)

·

iOS applicaties op de 2e generatie Apple TVDe ontwikkelaars ‘Nick‘ en Steve Troughton-Smith zijn erin geslaagd om reguliere iOS applicaties die geschreven zijn voor de iPhone, iPod touch en iPad werkend te krijgen op de 2e generatie Apple TV. De doorbraak zou er toe moeten leiden dat zowel App Store als Cydia apps gebruikt zouden moeten kunnen worden op de 2e generatie Apple TV.

Tot nu toe was de grootste beperking daarvoor dat SpringBoard (dat verantwoordelijk is voor de grafische interface van iOS) op de 2e generatie Apple TV ontbrak, maar Nick heeft SpringBoard zelf opnieuw geschreven specifiek voor de 2e generatie Apple TV. Aangezien de 2e generatie Apple TV natuurlijk niet over een touchscreen beschikt zal het aansturen van de applicaties voorlopig nog op beperkingen stuiten, maar besturing via de afstandsbediening, via een iPhone, iPod touch of iPad of via console controllers met BlueTooth ondersteuning behoren in theorie tot de mogelijkheden om deze beperkingen weg te nemen.

Cydia op de 2e generatie Apple TV

Het primaire doel van de hack is volgens Troughton-Smith om Apple ertoe te dwingen om op korte termijn met een applicatieplatform voor de Apple TV te komen, zoals in de periode 2007-2008 ook gebeurde met de introductie van de App Store, nadat extra applicaties in eerste instantie alleen via een jailbreak te installeren waren. De hack opent daarnaast de deuren voor fullscreen applicaties in Cydia die specifiek met de 2e generatie Apple TV in gedachten ontwikkeld zijn. Het is nog niet bekend wanneer de hack voor het grote publiek beschikbaar kan worden gemaakt.

De 2e generatie Apple TV op de meest recente firmwareversie iOS 4.4.4 is sinds gisteren eenvoudig untethered te jailbreaken met de jailbreaktool Seas0nPass.
door Paul Pols

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

8 reacties

 1. Leuk. Dat ziet er alvast veelbelovend uit.

  Nu die jailbreak nog voor elkaar zien te krijgen.
  Heb al een ochtend besteed aan diverse mislukte pogingen helaas.

  Beantwoorden Quote

 2. door Jack

  Heb net de jailbreak uitgevoerd en het ging lekker smooth. Nou ik zie dit wel zitten hoor. Zal me Apple TV 2 toch een hele nieuwe betekenis voor mij (en veel andere natuurlijk) betekenen. Verheug me er nu al op. Maar nu eerst weer lekker met Plex werken nu dat het eindelijk weer doet. YEAH!

  Beantwoorden Quote

 3. door King1987

  Prima, laat maar komen :) zou een zeer welkome uitbreiding zijn.

  Beantwoorden Quote

 4. door gravendeel

  misschien een idee om een ipod, iphone of ipad als besturing te gebruiken? iedereen die zo’n iTV heeft (althans bijna iedereen) heeft ook andere apple producten.

  Beantwoorden Quote

 5. door azuth

  @KarelWillem: Even de stekker erin totdat ie in de juiste modus springt ( via indrukken menu en play) dan er snel uittrekken ; en daar gaat ie…

  @gravendeel: Er Is al een app voor de atv2 die een idevice als inputdevice kan gebruiken
  Ook Bluetooth is mogelijk.

  Beantwoorden Quote

 6. Ik heb alle mogelijke stekker- en niet stekker-volgordes al gehad geloof ik. :)

  Ik ga morgen nog wel eens aan de gang.
  Zal vast gaan lukken.

  Beantwoorden Quote

 7. door Sander

  @ Karel-Wilem: probeer het eens met Seas0nPass. Makkelijker kan het niet! (voordat je begint check even of je je host file aangepast hebt)

  Beantwoorden Quote

 8. door ton

  http://www.youtube.com/watch?v=h3A5vfML100&feature=player_embedded

  nu ook full screen 720 op apple tv 2 !!!!

  apple tv2 wordt een mini pc
  en dat maar voor 99 $ .
  moet natuurlijk wel een toetsenbordje bij worden gekocht

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.