Interface Google Currents voor iPhone en iPad vernieuwd

25 januari 2013, 10:08 · Bastiaan Vroegop

Google CurrentsGoogle’s Flipboard-concurrent Google Currents heeft een forse 2.0-update gekregen, waarin een vernieuwde interface wordt geïntroduceerd. Voortaan is het mogelijk om snel je edities te bekijken via een zijmenu, dat je opent met een knop linksboven in de app. Tijdens het bekijken van artikelen binnen een bepaald onderwerp kun je naar links of rechts swipen op het scherm van je iPad om te wisselen tussen edities.

Google Currents moet voortaan ook belangrijk nieuws rond jouw gevolgde onderwerpen prominenter laten zien binnen de app. Hierbij wordt gekeken naar de rang van een bepaald nieuwtje binnen Google News. Artikelen die je later gaat lezen kun je ook van een ster voorzien, zodat ze op een logische plek worden opgeslagen.

In de Nederlandse App Store is per ongeluk een vermoedelijk Scandinavische update-omschrijving meegenomen, in plaats van een Nederlandstalige. Gebaseerd op de Amerikaanse App Store zit het volgende in de update:

 • Editie zijbalk – snelle toegang tot je edities binnen categorieën zoals business, sport, etc.
 • Snel scannen – swipe verticaal om een editie te scannen, horizontaal om naar een volgende editie te gaan.
 • Belangrijke verhalen – Gebaseerd op Google News-rang. Linkt naar volledige content.
 • Opgeslagen verhalen – plaats een ster voor latere referentie.
 • Nieuw ontwerp catalogus.

Downloaden: Google Currents (gratis, universeel, iOS 6.0+)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

1 reactie

 • Marco van den Hout
  1 year

  Leuk, die Deense omschrijving :-) Ik kende Google Currents nog niet, maar het ziet er goed uit!

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.