Officiële ING iPhone-applicatie in de App Store verschenen

·

ing iconING lanceert vandaag een iPhone-applicatie waarmee je je saldo kunt checken en de laatste transacties te zien krijgt. Ook is het mogelijk om op basis van je huidige locatie (of een zelfgekozen locatie) de pinautomaten en de ING-kantoren in de buurt te zien. De applicatie toont dan het adres, de afstand en de openingstijden van het bankfiliaal. Voor het weergeven van het saldo en de transactie maakt de applicatie gebruik van ING Buddy. Daardoor kun je alleen raadplegen en geen transacties uitvoeren. Je loopt dus geen risico als je iPhone in verkeerde handen valt. Toegang tot de applicatie kun je blokkeren met een zelf te kiezen wachtwoord. iPhoneclub had vanochtend een afspraak met ontwikkelaar Matthieu Nunnink en woordvoerder Daan Heijbroek van ING, voor een demonstratie.

ing saldoEerdere iPhone-applicaties waarmee je je ING-saldo kon checken maakten ook gebruik van de ING Buddy. Toch denkt ING met deze app iets beters te kunnen bieden: deze applicatie is volledig gratis (BankSaldo kost €0,79) en omdat de applicatie door ING is gemaakt weet je zeker dat een derde partij geen toegang heeft tot je gegevens. Na het kiezen van je wachtwoord voeg je je rekeningen toe. Je kunt daarna per rekening kijken wat het actuele saldo is, aangevuld met de laatste 10 transacties. Eventueel kun je in de instellingen aangeven dat je bij het opstarten van de applicatie meteen je saldo te zien krijgt – handig voor de fanatieke saldocheckende ING-klanten. Omdat er gebruik wordt gemaakt van de ING Buddy moet je een hotmail-adres hebben en de ING Buddy-functie in de instellingen van internetbankieren activeren.

Een beperking van de ING Buddy is dat het alleen werkt bij rekeningen die met TAN-codes werken (dus niet bij rekeningen waarbij je met een calculator moet inloggen). Die klanten krijgen binnenkort bericht en kunnen de app op termijn ook gebruiken.

ing iphone

Bij het zoeken naar pinautomaten krijg je je huidige locatie te zien en alle pinautomaten in de omgeving, ook van andere banken. Daarnaast kun je zoeken naar ING-kantoren, met openingstijden. Een maand geleden is bij ons in de buurt een postkantoor omgebouwd tot ING-filiaal en ook die staat er al in, dus de informatie lijkt behoorlijk up-to-date. Bij de openingstijden is de huidige weekdag in oranje weergegeven, zodat je snel ziet of je nog bij een filiaal terechtkunt.

ing iphone

Toen de Rabobank met een iPhone-applicatie bezig was, deed Apple nog lang over het goedkeuringsproces voor financiële applicaties. Inmiddels is dat versneld: ontwikkelaar Matthieu Nunnink vertelde dat de app na de laatste aanpassingen binnen twee dagen was goedgekeurd.

Er is ook een Flash-filmpje gemaakt waarin de functies worden gedemonstreerd (dus niet op de iPhone te bekijken):

Downloaden: ING (gratis)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

120 reacties

 1. door marc

  Jammer dat je er niet mee kan betalen! Eigenlijk lopen ze nog wel een heel eind achter met de Rabobank.

  Beantwoorden Quote

 2. door frany

  ook voor Belgische ING klanten?

  Beantwoorden Quote

 3. door Tom

  Naja dit kan je toch niet met Rabobank app vergelijken. Rabobank app is een echte mobiel bankieren, van ING beetje je saldo kijken en pinautomaten. Zulke app heb je al heel veel in app store.

  Rabobank +1
  ING -1

  Beantwoorden Quote

 4. door Remco

  Is het achterlopen met de rabobank of is het op een andere manier tegen veiligheid aankijken?

  Beantwoorden Quote

 5. door Danny Bevers

  Vind het wel goed dat je niks kan overmaken. Ik heb namelijk die code via SMS en die zit nou net in de iPhone dus als die gestolen word kan de persoon gewoon zijn gang gaan ik heb niet veel zin als een telefoon gestolen word ook ING te bellen voor men centen.

  Dus ik vind de applicatie wel ok op dit moment.

  Beantwoorden Quote

 6. door Marlene

  Waar blijft ABN Amro?

  Beantwoorden Quote

 7. door Pascal

  Zie dat ze ook geldautomaten van andere banken laten zien. Helaas weet men blijkbaar nog niet dat de naam Rabobank Delft al zo’n 10 jaar geleden is gewijzigd naar Delflanden en dat ook de Rabobanken Delflanden en Nootdorp-Pijnacker al anderhalf jaar geleden zijn gefuseerd tot Rabobank Zuid Holland Midden… Dus hoe actueel de gegeven informatie is valt zeer te betwijfelen

  Beantwoorden Quote

 8. door serge

  Wanneer komt deze dan?

  Beantwoorden Quote

 9. door Mark Kroes

  Iemand al opgevallen dat als je online bent op msn en je gaat ineens via dit proggie je saldo checken dat hij je inlogt en dus uitlogt op je actieve client op pc, laptop?????

  waardeloos!

  Beantwoorden Quote

 10. door marc

  Rabobank is super veilig! Ze noteren je IMEI-nummer, je GSM-nummer en je moet inloggen met een wachtwoord. Nou, dat vind ik toch wel super veilig! @Remco:

  Je moet ook nooit je wachtwoord opslaan in je telefoon, dat lijkt me wel het domst dat je kan doen. Gewoon onthouden en ff een keer invullen als het nodig is. Net zoals je pincode, die moet je toch ook geheim houden.

  Zou mooi zijn als ING dan het smsje direct in de applicatie verwerkt, dat je alleen nog maar op JA hoeft te klikken. Met eventueel een extra pincode om te verzenden.

  Beantwoorden Quote

 11. @Pascal: Het gaat er toch om dat de lokatie van de geldautomaat wordt getoond, toch niet of de fusieplannen van de Rabobank (en de bijbehorende wijziging van regionamen) in de administratie zijn verwerkt?

  Ik heb intussen wel een zinvollere beperking gevonden: dat ik als ING Bank-klant het niet kan gebruiken, omdat de ING Buddy alleen met voormalige Postbank-rekeningen werkt (dus niet met rekeningen die voor de fusie bij een ING-filiaal zijn geopend). Artikel is daarmee geüpdatet.

  Beantwoorden Quote

 12. door Dennis

  Als de ING niet functies gaat toevoegen zoals de rabobank dit doet ben ik weg bij de ING en verhuis ik naar de rabobank, en ja alleen voor de iphone applicatie het is gewoon heel handig.

  ING —
  Rabobank +

  Beantwoorden Quote

 13. door Michael

  Is deze app ook beschikbaar voor Belgische ING-klanten? Kan hem niet terugvinden in de Store…

  Beantwoorden Quote

 14. door Pete

  Wat een lul-verhaal dat je dus een hotmail adres en msn moet gebruiken?
  Zijn ze helemaal gek bij ING, of hebben ze zoveel aandelen Microsoft?
  Sorry, miskleun wat mij aangaat.

  Beantwoorden Quote

 15. door Bammel

  Amateurs.. alleen privé

  Beantwoorden Quote

 16. door Henk

  App knalt er telkens uit? Saldo Zichtbaar, maar bij opvragen mutaties terug naar springboard. Voorlopig maar via banksaldo, werkt ook goed.

  Beantwoorden Quote

 17. door Tristan

  @Mark Kroes: Viel me ook op ja, de versie van de MSN client die in de ING applicatie zit ondersteunt niet dat je vanaf meerdere locaties ingelogd kan zijn, nogal karig inderdaad dus!

  Beantwoorden Quote

 18. door Ruben

  “Omdat er gebruik wordt gemaakt van de ING Buddy moet je een hotmail-adres hebben en de ING Buddy-functie in de instellingen van internetbankieren activeren.

  Een beperking van de ING Buddy is dat het NIET werkt met zakelijke bankrekeningen en niet met rekeningen van ING Bank (dus alleen met voormalige Postbank-rekeningen). De applicatie werkt dus ook alleen met deze voormalige Postbank-rekeningen.”

  Zijn nogal wat beperkingen of niet?

  Beantwoorden Quote

 19. door PeerSientje

  OT
  Ik ben toch altijd weer benieuwd – wanneer er een demofilmpje wordt gemaakt specifiek voor een App t.b.v. de iPhone – wat de redenen zijn om het demofilmpje in flash te doen ;-()

  Beantwoorden Quote

 20. door S1W

  Lame… waarom niet echt bankieren via een app? Nu moet ik nog inloggen op mijnING.nl om te kunnen overboeken.

  Beantwoorden Quote

 21. door nova

  ING is een slechte bank, en hun app blijkbaar ook :p (en ja ik ben er nog steeds klant..)

  Beantwoorden Quote

 22. door Larrs

  Een Hotmail-account FFS? En MSN?… ING, kom op zeg.

  Da’s weer een knap staaltje luiheid. Had dan liever een mobile browser-vriendelijke internetbankierpagina gemaakt, dan hadden we er nog iets aan. Weer een argument om eens naar iets anders uit te kijken.

  Beantwoorden Quote

 23. door MrBoeki

  Jammer dat geld overmaken niet mogelijk is idd!
  Lijkt me helemaal niet moelijk,

  Gewoon net zoals internetbankieren…:

  Een gebruikersnaam en wachtwoord, moet toch veilig zijn??

  Beantwoorden Quote

 24. door Mike

  Over onveilig gesproken..

  Je kan een toegangscode instellen mocht een dief er met jouw telefoon vandoor gaan deze niet direct jouw saldo kan inzien. Vervolgens kan deze dus wel onbeperkt! de codes uitproberen.

  Slordig dit! Ik zie graag dmv 3keer fout, opnieuw je msn gegevens invullen aangezien de dief normaliter niet jouw msn adres weet én jouw wachtwoord.

  Beantwoorden Quote

 25. door Wesley

  Beetje vaag dat het met MSN id moet. En de app crasht als je mutaies wil bekijken.

  Beantwoorden Quote

 26. door jasper050

  Je gaat hier toch geen hotmail account voor aanmaken echt te belachelijk!

  Beantwoorden Quote

 27. door Liquid2ubstanc3

  Ik gebruik al ING Buddy en kan dan via IM+ mn saldo raadplegen op de iPhone. Pinautomaten vinden doet me niet zoveel. Ook slecht dat je inlogt op msn via deze app, ik download deze app niet.

  Beantwoorden Quote

 28. door KillerBeeNLD

  Hotmail…. Right.
  Ik gebruik inderdaad een Apple product om bij MS een mail account aan te moeten maken.

  Jammer.

  Beantwoorden Quote

 29. door flashermx

  Origineel geplaatst door Dennis
  Als de ING niet functies gaat toevoegen zoals de rabobank dit doet ben ik weg bij de ING en verhuis ik naar de rabobank, en ja alleen voor de iphone applicatie het is gewoon heel handig.ING – Rabobank +

  LOl, een iphone app belangrijker dan de voorwaarden en kosten enz :P

  Beantwoorden Quote

 30. door Boekeloo

  Wat een gedoe. Met dat Windows id enzo. Ik ben al afgehaakt. We hebben toch al een inlognaam en password.

  Beantwoorden Quote

 31. door Remy

  Ik heb het net er op gezet maar wat een gezeur dat je Buddy moet hebben. Teveel handelingen dus een slechte app. Ik ga niet Buddy aanvragen.

  Beantwoorden Quote

 32. door sjaak

  Net geprobeerd maar werkt voor geen meter. Bewaard de ingevoerde gegevens niet en ook de volgorde niet. Als ik op opslaan druk wordt de app afgesloten…. Hadden misschien beter nog een paar dagen langer kunnen ontwikkelen.

  Beantwoorden Quote

 33. door jelle

  Wat ontzettend kansloos. Geen geld over kunnen maken en ik kan mijn saldo van mijn spaarrekening alsnog niet opvragen. Onzin-app

  Beantwoorden Quote

 34. door Art

  Idem. Wat moet ik met een Windowsliveid? Ga ik echt niet aanvragen. Heb Rabo privé, ING zakelijk (historisch zogegroeid). Raboapp is zoals het moet!

  Beantwoorden Quote

 35. door Renzo

  Slechte zaak: inloggen met een Windows ID.., waarom (ook) niet met een Apple ID…? Hadden ze daar niet iets anders op kunnen verzinnen?!?! Ik wil helemaal niets met Windows te maken hebben…

  Beantwoorden Quote

 36. door Wim

  Wil geen MSN of hotmail dus vergeet het maar ING.
  Dan Maar geen app.
  Slecht

  Beantwoorden Quote

 37. door jasper050

  Direct op de iPhone er weer afgooien en dan 1 ster geven. Misschien leren ze daar wat van.

  Beantwoorden Quote

 38. door kaas

  Jammer dat het overzicht van de ‘mutaties’ niet zo duidelijk is. De zinnen worden afgekapt en zo zie je niet precies wat er staat. Dat doet de ‘BankSaldo app’ beter…

  Beantwoorden Quote

 39. door Stephan

  *Iets met beste stuurlui

  Als je alleen maar commentaar kan geven, waarom heb je zelf dan nog geen applicatie gebouwd die deze dingen wel kan? Niemand houd je tegen, ik zou zeggen leef je uit!

  Beantwoorden Quote

 40. door Alexl

  Origineel geplaatst door Marlene
  Waar blijft ABN Amro?

  Bestaat die bank nog dan

  Beantwoorden Quote

 41. door Dennis

  @Stephan:

  Je kunt toch geen app maken voor de ING waar je geld kunt overmaken?
  Als hier een API voor zou zijn geweest hadden meerdere developers dit al geprobeerd.
  En het is terecht dat mensen klagen, de ING is een groot bedrijf als ze iets uitbrengen moeten ze het goed doen het is namelijk mogelijk kijk maar naar de rabobank.

  Beantwoorden Quote

 42. door Dwevbob

  Toen ik las dat je hier een Windows Live ID voor nodig had was het bij mij al meteen over een uit!

  Beantwoorden Quote

 43. bah, ik moet geen windows buddy life crap….

  En tbh ING… windows life, apple iphone? Kom op zeg!

  @MatthieuNunnink Innovation Consultant at ING? Doen wat andere al gedaan hebben kan “opzich” innovatie zijn, maar dan moet het wel een beter ding zijn dan dat er al is?

  En dit is misschien smaak of pixelneukerij, maar grafisch is het ook zeker geen hoogstandje… wat opzich een aardige must is in de IPA business, helemaal als je pretendeert innoverend te zijn.

  Jammer ING, te laat, te slecht en te lelijk.

  (en voor de gene die een “te” grapje gaat maken over mijn achternaam, dat heeft nu geen zin meer =)

  Beantwoorden Quote

 44. door Stephan

  @Dennis

  Ja een API zou inderdaad makkelijk zijn, maar het is geen vereiste. Bij het ontwikkelen van software is het vaak waar een wil is is een weg, Je zou bijvoorbeeld een schil kunnen maken om de MijnING website (zoals wel meer applicaties “schillen” om websites zijn). Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een account bij de ING en een goed brein die de logica aan elkaar kan knutselen.

  Dat de ING applicatie op deze manier op de markt heeft gebracht had ik al lang verwacht. Ze hebben namelijk al veel langer de koppeling met die Live Buddy zodat je via msn je saldo op kunt vragen, dus is het daarna een simpele stap om hier een schil omheen te bouwen (zoals andere ontwikkelaars ook hebben gedaan).

  Wat heb je trouwens liever bij een bank. Dat ze goed met je geld om kunnen gaan en dat de gratis diensten die erbij geleverd worden (die niet verplicht zijn) niet helemaal naar wens zijn. Of een bank die al je zwaar verdiende spaarcenten verspeelt maar een o zo mooie iphone applicatie hebben zodat je nog meer geld kan overmaken naar die betreffende spaarrekening?

  Beantwoorden Quote

 45. Origineel geplaatst door Stephan
  Wat heb je trouwens liever bij een bank. Dat ze goed met je geld om kunnen gaan en dat de gratis diensten die erbij geleverd worden (die niet verplicht zijn) niet helemaal naar wens zijn. Of een bank die al je zwaar verdiende spaarcenten verspeelt maar met een o zo mooie iphone applicatie zodat je nog meer geld kan overmaken naar die betreffende spaarrekening?

  Dat is natuurlijk onzin, ze maken toch ook geen ipa met een dansende oranje leeuw? Je gaat toch geen geld verspillen als je weet wat toch al slecht is. Gewoon niet over nagedacht, of gedaan omdat andere het ook doen…. “dan maar zo”. Innovatie… totaal niet, ver te zoeken.

  Kleine gok, als je dit 100 ing’ers met iphone had voorgelegd voor productie van de ipa, had de ruime meerderheid gezegd, laat maar zitten dan. Kijk de alleen de comments die hier staan… duidelijk toch

  Beantwoorden Quote

 46. door 030

  Onbegrijpelijke reacties hier. De ‘saldo’-app in de appstore kost geld, doet exact hetzelfde, en krijgt overwegend lovende reacties. Nu brengt een bank een vergelijkbare app uit voor haar klanten (gratis) en is het opeens niet goed.

  Begrijp me niet verkeerd, ik werk niet bij ING en ben er ook geen klant, maar de negatieve reacties hierboven zijn wel een béétje onterecht.

  Beantwoorden Quote

 47. door 030

  @Dennis:

  Wacht maar tot de eerste Rabo-gebruikers het slachtoffer zijn van fraude na diefstal van hun Iphone. Eens afwachten of de Rabo-app dan nog steeds zo populair is.

  ING hecht blijkbaar meer waarde aan veiligheid.

  Beantwoorden Quote

 48. “imitation is the highest form of flattery” zullen we maar zeggen.

  Gr,

  BankSaldo support.

  Beantwoorden Quote

 49. door puccini

  Om heel eerlijk te zijn.
  Waardeloos !
  Koppel”verkoop” met dat stomme Windows Live ID, buddy etc. etc.
  Is nog niet 1 ster waardig.

  Beantwoorden Quote

 50. door Henk

  @Stephan: kom nou toch, dat is een vergelijking die slaat als k*t op dirk. De kosten voor het ontwikkelen van deze “app” kunnen nooit hoog geweest zijn. Hier wat meer tijd EN geld in steken zie ik liever dan 2 malloten in een oranje leeuwenpak die over het strand rennen (huidige commercial).
  Als het dan over foute investeringen gaat, noem dan de bonussen e.d.

  Deze losse flodder van de ING brengt niets extra’s naast de al bestaande applicaties.

  Beantwoorden Quote

 51. door marc

  GADVER…
  Als ik de applicatie start dan stopt mijn normale MSN er mee. Ik krijg dan de melding dat ik maar op 1 systeem mijn MSN open mag hebben. Dit staat niet toe om op meerdere plekken uw MSN te openen.

  Is ING nu helemaal gek geworden… kan ik dus elke keer als ik mijn saldo wil controleren daarna terug naar mijn chat programma om mijn MSN weer aan te zetten.

  Nou ja, dit is wel helemaal VREEMD HOOR!!
  Niet netjes om eerlijk te zijn.

  Beantwoorden Quote

 52. door Sam

  @Stephan Ik ben het helemaal met je eens – en ik heb zelfs een Live ID; toch voelt het niet goed die aan m’n financiën te koppelen. Ik vind het prettig dat de ING zelf een app uitbrengt, maar had toch graag gezien dat ze een alternatieve login bedacht hadden dan via Live ID, hoe logisch het ontwikkelgemak ook is wat je terecht meldt.

  Beantwoorden Quote

 53. had al een ing buddy! wel handig voor mij dus :)

  Beantwoorden Quote

 54. door marc

  en hij geeft al meer dan 5 min alleen maar aan SALDO WORDT GELADEN

  verder komt er helemaal niets in beeld :(

  Beantwoorden Quote

 55. Beetje stomme app. Ik werk met Apple en gebruik geen live ID…. Waarom kan ik niet gewoon met ING usernaam en ww inloggen!? Crap!

  Beantwoorden Quote

 56. door Stephan

  @Henk: Daarom refereerde ik in mijn eerste bericht naar het bekende gezegde:

  “De beste stuurlui staan aan wal”

  Als jij denk dat het beter kan, laat dat dan zien? Ga zelf een applicatie ontwikkelen waarmee dat kan, dan kan je nog wat geld verdienen ook (omdat je de BankSaldo app dan met mijlen achter je laat).

  Wanneer kan ik een applicatie verwachten die jij hebt gemaakt waarmee de missende functies wel kunnen?

  Beantwoorden Quote

 57. door Freddy

  Die techniek wordt al máánden gebruikt in andere banksaldo-apps. Ergo: het voegt 0,0 toe.
  Ik kan nog steeds het saldo op mijn spaarrekening niet bekijken, geen geld van en naar mijn spaarrekening en geld van en naar bankrekeningen overmaken. Ook is er geen optie met push toegevoegd waarbij ik kan zien wanneer mijn loon is gestort e.d.

  Beantwoorden Quote

 58. door marc

  Wie hebben daar nu nog meer last van?!?

  Wanneer ik de ING applicatie start dat dan mijn MSN er mee stopt?? Dit is toch vreemd, vind dat wel jammer hoor!!

  Echt een flinke misser!

  Beantwoorden Quote

 59. Super jammer dat je geen geld kunt overmaken.. (npuja, het zou me wel een stuk armer maken ;))

  Beantwoorden Quote

 60. door PeerSientje

  Origineel geplaatst door marc
  en hij geeft al meer dan 5 min alleen maar aan SALDO WORDT GELADENverder komt er helemaal niets in beeld

  Ik hoop voor jou dat hoe langer dat duurt, hoe meer je op je rekening aantreft :-)

  Beantwoorden Quote

 61. door Harold

  niet echt handige app. hopelijk in de toekomst fatsoenlijke ondersteuning voor eBanking en niet gedoe met MSN en buddies.

  Beantwoorden Quote

 62. door Daejji

  Origineel geplaatst door flashermx
  Origineel geplaatst door DennisAls de ING niet functies gaat toevoegen zoals de rabobank dit doet ben ik weg bij de ING en verhuis ik naar de rabobank, en ja alleen voor de iphone applicatie het is gewoon heel handig.ING – Rabobank +LOl, een iphone app belangrijker dan de voorwaarden en kosten enz

  Voorwaarden? Kosten? Zal wel meevallen toch.

  Beantwoorden Quote

 63. door Antoine

  Je hebt géén Hotmail account nodig, wel een Windows Live ID maar je kunt dus een bestaand emailadres gebruiken.

  Beantwoorden Quote

 64. door Larrs

  Origineel geplaatst door 030
  Onbegrijpelijke reacties hier. De ’saldo’-app in de appstore kost geld, doet exact hetzelfde, en krijgt overwegend lovende reacties. Nu brengt een bank een vergelijkbare app uit voor haar klanten (gratis) en is het opeens niet goed.Begrijp me niet verkeerd, ik werk niet bij ING en ben er ook geen klant, maar de negatieve reacties hierboven zijn wel een béétje onterecht.

  Wat een onzin. Ik heb die andere apps niet en heb er dus ook geen commentaar op geleverd. Dit is een app gemaakt door mijn bank en dan zou ik volgens 030 mijn mond moeten houden omdat anderen een of andere app wel OK vonden ?!? Wat een bizarre opmerking. Niet iedereen past in jouw hokjes, weet je.

  Beantwoorden Quote

 65. door Larrs

  Origineel geplaatst door 030
  @Dennis:Wacht maar tot de eerste Rabo-gebruikers het slachtoffer zijn van fraude na diefstal van hun Iphone. Eens afwachten of de Rabo-app dan nog steeds zo populair is.ING hecht blijkbaar meer waarde aan veiligheid.

  Haha, ja tuurlijk. Voorlopig is het wel ING die zonder mankeren je internetbankieren password naar je telefoon SMS’t als je dat vergeten bent. Je bent dus mooi de klos als je je inlognaam laat onthouden in Safari en je iPhone wordt samen met je bankpas gejat.

  Dat alleen al toont aan dat die Buddy-oplossing pure luiheid is, niet een poging de boel veilig te maken oid. Dan hadden ze het vergeten wachtwoord-verhaal wel anders opgelost.

  Beantwoorden Quote

 66. door RichardV

  Mensen die niet offline willen gaan als je je saldo controleert: Maak gewoon een extra live account aan, en zorg dat het enige dat daar in staat die van ebuddy is.

  Verder vast wel een mooie app, maar ik heb BankSaldo al. Er is volgens mij niet iets dat de ING app meer kan dan de BankSaldo app dus ik ga verder niks veranderen aan hoe het nu werkt.

  Wat wel echt super zou zijn in welke app dan ook is spaarrekening saldo zien en (max bedrag!) geld overzetten naar giro.

  Scheelt als je eens wilt pinnen en merkt dat er weer eens te weinig geld op je giro staat, maar meer dan genoeg op de spaarrekening.

  Mensen hoeven niet zo af te kraken, het is vast gewoon een goede applicatie. Mensen die nog niet zoiets hadden kunnen het nu gratis krijgen. Goed toch…

  Beantwoorden Quote

 67. door MacMiep

  Ik gebruik de ‘saldo’ app en kan dus zowel van mijn ABNAMRO als ook van mijn ING rekeningen het saldo checken en ik moet zeggen het werkt perfect en snel en je hebt alle saldooverzichten in één app. In het begin een keer een windows live ID instellen en eBuddy activeren bij ABN en ING en klaar is Cees. En zelfs de relatief hoge aanschafkosten van meer dan € 2 heb ik er graag voor over aangezien ik deze app heel vaak gebruik. Een aparte ING app heb ik dus niet nodig (ook al is die gratis). Maar als je alleen bij de ING zit kan ik me voorstellen dat het handig is. Maar dus voor mensen met ABN en ING rekeningen neem ‘saldo’

  Beantwoorden Quote

 68. door Thiele

  Ben blij dat ING iig de moeite neemt een iPhone app te ontwikkelen, maar ze mogen iets meer bij de Rabobank afkijken vind ik.

  Beantwoorden Quote

 69. door Willem

  wel jammer dat je wordUitgelogd op msn om saldo te checken. Kan je net zogoed beejive ff opstarten

  Beantwoorden Quote

 70. door Ewoud

  Jammer! Had hier veel meer van verwacht. Deze applicatie kan lang niet tippen aan die van de Rabobank, nog een reden om eindelijk eens volledig over te stappen. Dhaag ING! :)

  Beantwoorden Quote

 71. door W3stland

  Lol @ ING voor het maken van een flash filmpje ter promotie van een iphone app!!
  Haha FAIL!

  Beantwoorden Quote

 72. Nuttige app zeg. Saldo opvragen. Ben blij met de Rabo. Ik heb (dankzij de jailbreak) allerlei extra beveiligingen toegevoegd om de Rabobank app op te kunnen starten, dus wat betreft veiligheid mis ik niks. Inmiddels doe ik de overboekingen die ik moet maken alleen nog via de iPhone. Via de site vind ik allemaal te lastig.

  Beantwoorden Quote

 73. door Tim Bouwer

  Ben ik nou blind of is de app alweer verwijderd? Ik kan hem niet vinden als ik zoek op mijn iphone app store.
  De klachten over het niet kunnen overboeken zijn wat mij betrefd wat overdreven.
  Als ik wil overboeken op mijn iphone log ik gewoon in via safari. Daar heb ik geen schil voor nodig. Maar als ik mijn saldo wil zien kan ik dit nu gratis doen i.p.v. een saldo sms.

  Beantwoorden Quote

 74. door Ron

  Waardeloos, maak dan niks.

  Beantwoorden Quote

 75. door Basje

  Windows Live ID …. dit sla ik dus even over. 1 misclick op MSN en je saldo informatie ligt op straat. Lekker gekozen vrinden bij de ING!

  Beantwoorden Quote

 76. door David Oppenheim

  ik zit bij de ing :D

  Beantwoorden Quote

 77. door Henk

  @Stephan: ik heb nooit gezegd dat ik het beter kan, dus snap je insteek niet helemaal. Feit blijft dat deze app niks toevoegt en alleen maar bestaande zaken combineert. Als je je als bedrijf op deze markt wil storten zul je met iets moeten komen wat zich kan onderscheiden van de rest, ook al bied je het gratis aan en hoef je er niets aan te verdienen.
  Zo, en nu snel weer verder met programmeren, want dat moet blijkbaar als je een beetje kritiek hebt.

  NOT!

  Beantwoorden Quote

 78. door Piet

  Welke onverlaat heeft bedacht dat het via windows live moet werken? Hotmail accounts zijn zowat de meest onbetrouwbare accounts die je kunt hebben, en dan daarmee je saldo checken? Wat knullig, omslachtig en overbodig.

  Voor mij werkt het sowieso niet, ik heb een zakelijke rekening bij ING lopen. Mijn (andere) zakelijke en prive rekening bij Rabobank werken perfect met de iPhone app. Waarom krijgt ING dat niet voor elkaar? Ik overweeg bijna om mijn zakelijke ING rekening naar de Rabobank te verhuizen.

  Beantwoorden Quote

 79. door Luinwethion

  voor internet bakeren kan je toch makkelijk via mijn.ing.nl…. allen maar het als bookmark toevoegen…

  En om saldo te bekijken heb ik de ing buddy

  Beantwoorden Quote

 80. door Piet

  @RichardV
  “Wat wel echt super zou zijn in welke app dan ook is spaarrekening saldo zien en (max bedrag!) geld overzetten naar giro.
  Scheelt als je eens wilt pinnen en merkt dat er weer eens te weinig geld op je giro staat, maar meer dan genoeg op de spaarrekening.”

  Dat kan dus met de Rabobank app. Ik heb drie rekeningen, prive, prive-spaar en zakelijk. Als ik ergens wil pinnen en het lukt niet dan heb ik binnen een minuut geld van mijn spaarrekening overgemaakt daar mijn prive rekening. De overdracht is letterlijk binnen enkele seconde. Dit heb ik een keer moeten gebruiken in een winkel, en de vrouw achter de kassa probeerde mij ervan te overtuigen dat het geen zin had om de pinpas nogmaals te proberen. Keek zij even verbaasd toen het de tweede keer wel lukte :-)

  Beantwoorden Quote

 81. door gebakkenzucht

  Origineel geplaatst door Tom
  Naja dit kan je toch niet met Rabobank app vergelijken. Rabobank app is een echte mobiel bankieren, van ING beetje je saldo kijken en pinautomaten. Zulke app heb je al heel veel in app store.Rabobank +1 ING -1

  We zitten niet bij geenstijl…

  Beantwoorden Quote

 82. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om mijn bankgegevens op wat voor manier dan ook aan wat dan ook van Microsoft te koppelen. Dat gaat me werkelijk te ver.

  Beantwoorden Quote

 83. door iKooon

  @Stephan Als ik het goed begrijp zou ik alleen kritiek op iets mogen hebben, als ik het zelf beter kan. Dat slaat echt nergens op. Dus als m’n TV kapot is, mag ik alleen gaan klagen als ik ‘m ook zelf kan repareren? Als de loodgieter slecht werk aflevert, mag ik daar alleen iets van zeggen als ik het zelf beter kan? Dat lijkt me niet realistisch. Ik denk dat iedereen mag klagen, zonder het zelf beter te kunnen.

  Beantwoorden Quote

 84. door fluppe

  En KBC???

  Beantwoorden Quote

 85. door Liese Birdie

  Jammer:
  – geen zakelijke ING (daar zou ik voor willen kunnen saldochecken)
  – geen spaarrekeningen (weet ik NOG niet hoeveel ik heb)
  – flash ter promotie van iPhone-app :P

  ING-buddy stamt nog van postbank: die was gericht op kinderen en tieners. Duidelijk dat de Postbank-kant deze app heeft ontwikkeld, omdat alleen oude PB-klanten deze app kunnen gebruiken. ING is veel te stoffig om ook maar zelf te kunnen bedenken wat een smartphone is; vergeet de rest dus maar..

  ..En deze app!

  Beantwoorden Quote

 86. door garth

  wat een slechte app! wat er slecht aan is!?
  – maakt gebruik van dat buddy ding maar het ergste is dan wel dat je op je desktop bak ge-disconnect wordt als je de app opstart…. nee maak een proggie waarmee je geld kan overmaken etc…. hier heb je weinig aan

  Beantwoorden Quote

 87. door Raôul

  1 woord: AMATEURS!!!!

  Dit moet je toch niet koppelen aan Hotmail of Live OMG!!

  Beantwoorden Quote

 88. Haal Windows Live ID en Hotmail niet door elkaar. Je kan met een willekeurig e-mailadres een Windows Live ID aanmaken: http://www.passport.net/ Ik gebruik al jaren MSN zonder ooit een Hotmail-adres gehad te hebben.

  En waarom zou je deze app gebruiken als je pc met MSN ingelogd aanstaat? Het lijkt inderdaad geen machtig krachtige app, maar voor onderweg kan dit toch best handig zijn. En het is ook nog maar een eerste versie. Ik ga ‘m toch even proberen.

  Beantwoorden Quote

 89. door Wim

  Zit me net te bedenken: waarom zou ik mijn saldo willen checken op mijn iPhone? Als ik dit ook kan doen op mijn iMac of Macbook. Op het moment dat ik naar de winkel ga weet ik wat mijn saldo is!
  En ga je op vakantie dan neemt men tegenwoordig toch een Macbook/ laptop mee!? internet overal?!
  Zijn dan al van dit soort apps niet gewoon overbodig??

  Bankieren via mobiele telefoon vragen om problemen??

  Beantwoorden Quote

 90. door Graaier

  Helemaal eens, waardeloze bank en waardeloze app. Wordt tijd om te verkassen…

  Origineel geplaatst door nova
  ING is een slechte bank, en hun app blijkbaar ook :p (en ja ik ben er nog steeds klant..)

  Beantwoorden Quote

 91. door iMacMoose

  hotmail, MSN ??? Veel te INGewikkeld, gedoemd te mislukken als hier geen INGenieus alternatief voor wordt gevonden!

  Beantwoorden Quote

 92. door Noam

  Origineel geplaatst door marc
  Jammer dat je er niet mee kan betalen! Eigenlijk lopen ze nog wel een heel eind achter met de Rabobank.

  Geheel mee eens!

  Beantwoorden Quote

 93. door Eddy

  @Gonny van der Zwaag:
  Ing onwaardig!
  Aardig alternatief met leuke inlog “workarround” voor een bank die eigen GEEN iPhone app heeft. Maar als officiële app van zo’n gerenomeerde bank een regelrechte aanfluiting! Zelfs het scrollen gaat amateuristisch! Wie is hier verantwoordelijk voor!? Ontslaan die hap!
  Ik weet dat het geen review is maar een beetje kritische vragen hadden toch wel gesteld mogen worden door de interviewer van IPC! Gemiste kans zeker als ze bij de ontwikkelaar op bezoek zijn geweest…

  Beantwoorden Quote

 94. door thom

  Origineel geplaatst door 030
  @Dennis:Wacht maar tot de eerste Rabo-gebruikers het slachtoffer zijn van fraude na diefstal van hun Iphone. Eens afwachten of de Rabo-app dan nog steeds zo populair is.ING hecht blijkbaar meer waarde aan veiligheid.

  Ik zit zelf bij de Rabo (die geen staatsteun nodig hebben gehad, en daarom misschien wél een fatsoenlijke developer hebben kunnen aantrekken om de rabo app te schrijven…)

  Jouw bewering is wel heel vergezocht: alleen de hele naieve gebruikers laten hun rekeningnummer aangevinkt voor het gemak. dan zou een dief evt. na vaak proberen de inlogcode toevallig te weten kunnen komen. Als je niet te lui bent om ook je rekeningnummer bij inloggen te moeten intoetsen wens ik de dief van mijn Iphone veel succes! tegen de tijd dat hij én mijn rekeningnummer bedacht heeft, én mijn persoonlijke login heeft uitgedokterd, zijn we waarschijnlijk al bij de 7e generatie Iphone, of geniet ik al van mijn pensioen.
  Voor de luie gebruiker blijft de tip van iemand hier om na drie foute inlogcodes de app automatisch te blokkeren wel een goeie. Zeker weten dat rabobank deze mogelijkheid inbouwt zodra ze dit hebben gelezen.
  Verder: een top! applicatie!

  Beantwoorden Quote

 95. door JayWheel

  Wat een bagger app.
  Je hoeft overigens geen hotmail adres te hebben. Ik heb ook een Windows Live ID met met mijn upc adres.
  Ik keek erg uit naar deze app, maar dit valt erg tegen.
  Info ophalen via de ING buddy???? Klinkt erg amateuristisch en zo oogt het ook!!
  Waarom niet via Mijn ING?
  Het is dat ie gratis is, anders had ik hem meteen weer verwijderd.
  Regelrechte aanfluiting.
  1 ster voor de moeite

  Beantwoorden Quote

 96. door Dutch Moose

  Wat een gepruts… MSN, hotmailaccount…pffff! Ik begin er niet eens aan. Jammer, want ik keek hier echt naar uit. What the H*LL were you thinking!!! En kom nu niet aan met veiligheidscrap want je maakt mij niet wijs dat wanneer iemand misbruik wil maken van je telefoon hij of zij niet in staat zal zijn gebruik te maken van MijnING.nl, waarschijnlijk gewoon tussen je favorieten, in safari direct bereikbaar met een keurige 3G verbinding. O, heb je dan een gebruikersnaam nodig en een WW? En dat valt niet te integreren in een APP? O, onveilige 3G? Natuurlijk. Wat als je je laptop vergeet of er bij je wordt ingebroken en ze je pc/laptop jatten…? Kom op… op je eigen rommel letten en nadenken… En ING? Snel een betere app inleveren bij de app store… want dit is de miskleun van 2010!

  Beantwoorden Quote

 97. door Dick de Groot

  Hoezo heb ik een hotmail account nodig om mijn rekening te benaderen, dat wordt niks.
  Dat ga ik niet gebruiken

  Beantwoorden Quote

 98. door Jordy

  Ik blijf lekker bij Banksaldo.. Veel sneller en simpeler.

  Beantwoorden Quote

 99. door Data

  Hotmail en msn/whatever geven mij totaal niet het gevoel van veiligheid, eerder van onveilig, en dat is wel het laatste wat ik wil als het om bankzaken gaat, dus ik zou graag willen maar hier ga ik echt niet aan beginnen.
  Hopelijk komen ze met een ander systeem, dat zonder MSN en dergelijke werkt want dit is niets voor mij.

  Beantwoorden Quote

 100. door sredlums

  MSN? Gebruikt iemand dat nog?
  Hebben mensen daar nog tijd voor/behoefte aan naast al dat gehyves en gefacebook en zo?

  Beantwoorden Quote

 101. door Stijn

  beste iphone bezitters.
  Hotmail is niet verplicht een msn account is verplicht.
  Je kan je bestaande e-mail account ook koppelen aan msn.
  zo heb ik een gmail account.
  en dat kan hier: https://accountservices.passport.net/ppnetworkhome.srf?vv=750&mkt=NL-NL&lc=1043

  succes ermee!

  Beantwoorden Quote

 102. door nor

  ik moet wel de jackpot gewonnen hebben, ING buddy is al minuten mijn saldo aan het laden

  Beantwoorden Quote

 103. door bob

  Windows Live ID , hmmmm #fail en volledig uit de tijd! Gewoon via safari, makkelijk zat.

  Beantwoorden Quote

 104. door Albert

  Beste stuurlui, wat een gemor en geklaag toch weer over een app die, ja wat doet de app eigenlijk? De app haalt je saldogegevens op. WYSIWYG! “En wat is hier het praktisch nut van?” Saldochecken is zo 2009! Zorg er gewoon voor dat er voldoende geld op je rekening staat, dan hoef je je ook niet te beklagen over een app die niet deugt.

  Beantwoorden Quote

 105. door Pascal

  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  @Pascal: Het gaat er toch om dat de lokatie van de geldautomaat wordt getoond, toch niet of de fusieplannen van de Rabobank (en de bijbehorende wijziging van regionamen) in de administratie zijn verwerkt?

  Ben ik niet met je eens. Kan namelijk wel iets zeggen over de actualiteit van de getoonde gegevens.

  Beantwoorden Quote

 106. door Pete

  Maar het grootste bezwaar blijft dus dat ik als Apple gebruiker een Windows live id moet aanmaken.
  Nooit van mijn leven.

  Geinig de kritiek hier, hopelijk doen ze er ook wat mee.

  Beantwoorden Quote

 107. door Barter

  Dus hier heb ik zolang op gewacht? Maak dan niets…..
  Geld overmaken met je telefoon is de toekomst, niet saldo checken via eBuddy!!!

  Beantwoorden Quote

 108. door EddyK

  Ik werk bij ING als systeemontwerper en voor deze app schaam ik me heel diep. M’n enige troost is dat ik er zelf niet bij betrokken ben geweest. Ik had me hier echt meer van voorgesteld :-(

  Beantwoorden Quote

 109. door Goenigoegoe

  Rare mensen hiero. Alleen maar klagen… zucht, het is ook nooit goed.

  Best wel zielig.

  Gewoon je saldo checken via de ING Buddy, simpeler kan toch niet.

  Beantwoorden Quote

 110. door Freddy

  Conclusie: ING, doe wat met de reacties hier. Dit is niet goed voor de naam van de bank

  Beantwoorden Quote

 111. door jazzmofo

  Een app die rechtstreeks met mijn.ing.nl communiceert klinkt leuker; al je rekeningen zien, transactie overzicht, geld overmaken. Daar zitten wel haken en ogen aan: gemak gaat vaak ten koste van security. Bedenk voor de grap maar eens wat iemand nu kan met je iPhone en een simpele wachtwoord reset voor een online dienst…. Je nieuwe wachtwoord komt netjes via je mail binnen; op je iPhone. ING dekt zich aardig in met de wachtwoord reset. Je hebt niet alleen de gebruikersnaam nodig van mijn.ing.nl maar ook de pas en de geboorte datum. Erna komt hij inderdaad wel per SMS binnen, mits je TAN codes ook per SMS ontvangt.

  Voor diegene die hun iPhone niet automatisch locken met een wachtwoord: ik zou het direct doen.

  Beantwoorden Quote

 112. door Erwin

  Pfff.. ik heb een iMac en een PS3… Windows Live account is dus nergens voor nodig :P Beetje jammer dat ING zich hier zo aan vastklampt.. was toch wel tevreden over de bank…

  Beantwoorden Quote

 113. door Albert

  Wat een amateurs! Is dit hun antwoord op rabo’s app? Een msn account verplichten en alleen toegang tot het raadplegen van je saldo en recente mutaties?!?

  Schandalig! Mobiel bankieren is geen gunst meer tegenwoordig, maar een must! Als een app te moeilijk is, zorg dan voor een mobile-vriendelijke internet versie van de website!

  Beantwoorden Quote

 114. Allereerst mede namens de ontwikkelaars bedankt voor alle reacties/feedback. De app wordt doorontwikkeld dus Android of Blackberry en Nokia ed. ondersteuning, overboekingen, etc. worden vooralsnog niet uitgesloten. Kleine correctie op paar reacties. Windows Live ID kan aan elk (bestaand) emailadres worden gekoppeld. Hotmail of messenger niet vereist.

  Voor suggesties ter verbetering van de app, kun je ook gebruikmaken van http://www.ing.nl/particulier/internetbankieren/ing-op-uw-mobiel/ing-app/suggestie.aspx

  Met vriendelijke groet,

  ING Webcare Team

  Beantwoorden Quote

 115. door Dr Moon

  Eindelijk! nu nog een update met mogelijkheden tot het doen van betalingen ….

  Beantwoorden Quote

 116. Origineel geplaatst door ING Webcare Team
  Windows Live ID kan aan elk (bestaand) emailadres worden gekoppeld.

  Pure BS!

  Sinds wanneer zou het een goed idee zijn om Microsoft te betrekken bij mijn bankgegevens? De meest onveilige firma die er maar bestaat als het op het internet aankomt. Zoals ik al eerder zei: Geen haar op mijn kop die eraan denkt om die kant op te gaan.

  Deze hele idioterie doet mij me wel afvragen waar M$ nog meer om de hoek kijkt waar het ING betreft en zonder dat ik het weet.

  Wat een afgang!

  Beantwoorden Quote

 117. door Rob

  Origineel geplaatst door ING Webcare Team
  … De app wordt doorontwikkeld dus Android of Blackberry en Nokia ed. ondersteuning, overboekingen, etc. worden vooralsnog niet uitgesloten

  Tja, met zo’n vage reactie kunnen we niet zoveel, lijkt mij.

  Geef gewoon aan waar je met de doorontwikkeling wel naar toe wilt.

  Enne… wat er etc. “vooralsnog niet uitgesloten zal worden” boeit mij in ieder geval niet.

  Geef ook gewoon een inhoudelijke reactie! Draai er niet om heen. Toch?!

  Zo maak je de teleurstelling nog groter omdat het de schijn heeft van niet willen luisteren naar je klanten.

  Beantwoorden Quote

 118. door NooitAf

  geinstalleerd.. will inloggen… lees de eerste 3 punten van de installatie. microsoft? programma installeeren?? buddy toevoegen??? .. deinstalleerd … een ster … sorry full fail!

  de browser versie werkt voor mij dus nog het beste.

  Beantwoorden Quote

 119. door imarpen

  Rabobank, Rabobank, Rabobank!!!!

  Wat een geweldige app van de Rabo, betalen gaat 10 x sneller dan via de laptop! Helemaal top en ING klanten kom toch snel naar de Rabo!!

  Beantwoorden Quote

 120. door Gizmo

  @Marlene:

  Saldo app komt eraan heb ik gehoord. Nog geen transacties ;)

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.