iMovie beschikbaar in de Nederlandse App Store

· Elger van der Wel

iMovieiMovie is sinds vanavond te downloaden in de Nederlandse App Store. iPhone 4-bezitters kunnen de videobewerkingsapplicatie van Apple voor €3,99 installeren. Hij werkt niet op oudere iPhones of op de iPad, al schijnt het met een jailbreak wel te kunnen. Apple presenteerde iMovie voor de iPhone tijdens het WWDC, gelijktijdig met de aankondiging van de iPhone 4.

Met de release van de nieuwe iPhone in de eerste vijf landen begin juli kwam de applicatie daar al beschikbaar in de App Store. Nederlanders die een iPhone importeerden, konden de applicatie echter niet downloaden met een Nederlands iTunes-account.

iMovie bevat in de basis vier functies: het filmen en bijsnijden van video’s, toepassen van thema’s, toevoegen van muziek en foto’s en het delen van het eindresultaat via MobileMe of YouTube. Het werkt erg makkelijk, ongeveer op dezelfde manier als iMovie voor OSX. Eerder publiceerden we al een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe de app werkt.

Downloaden: iMovie (€3,99)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Elger van der Wel werkt als freelancer voor iCulture en is in het dagelijks leven werkzaam bij de NOS. Hij studeerde Telematica aan de Universiteit Twente en is dol op techniek en in het bijzonder op nieuwe media & gadgets.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.