IM+ krijgt nieuwe Beep-functie, concurreert met WhatsApp

·

IM+Er is een nieuwe update voor de instant messaging-app IM+ uitgekomen, die de nieuwe beep-functie heeft toegevoegd. Deze integreert het adresboek van de gebruiker in de app, waardoor je makkelijk berichten stuurt naar andere IM+-gebruikers. Hierdoor biedt IM+ een alternatief op bekende diensten zoals iMessage, WhatsApp en eBuddy XMS.

Beep is naast de iPhone ook bruikbaar op Android, BlackBerry, Windows Phone 7, de iPad en de iPod touch. Je moet in de app wel je telefoonnummer invoeren om aan te geven dat je echt de gebruiker in kwestie bent, waarna er een verificatie-sms naar je wordt verzonden.

Gezien het veelvuldig gebruik van apps zoals WhatsApp, is het nog de vraag of IM+ deze app voor veel mensen zal vervangen. Het lijkt vooral een alternatief voor al actieve gebruikers van IM+, die een aantal vrienden hebben die de app ook al gebruikten.

IM+ is een iPhone-app die je kunt gebruiken om te chatten via onder andere MSN, AIM, ICQ, Google Talk, Facebook en Yahoo.

Downloaden: IM+ Pro (€1,59)
Proberen: IM+ (gratis)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

18 reacties

 1. door Joost

  Met een pro versie voor 1,59 gaan ze het denk ik sowieso niet redden. Aangezien veel mensen whatsapp gebruiken en die maar 0,79 cent is.

  Beantwoorden Quote

 2. door Timosha

  Origineel geplaatst door Joost
  Met een pro versie voor 1,59 gaan ze het denk ik sowieso niet redden. Aangezien veel mensen whatsapp gebruiken en die maar 0,79 cent is.

  Een uitstekende financiële analyse. Naast Beep kan je echter ook nog Skype en Facebook chat gebruiken in IM+. En dan heb je drie chat functies in één app.

  Beantwoorden Quote

 3. door Oz

  Ik zie whatsapp toch als onbreekbaar gezien vele tevreden gebruikers

  Beantwoorden Quote

 4. door forrestgumpx

  De enige die serieus wat whatsapp aandeel kan afsnoepen is Viber.

  Beantwoorden Quote

 5. door Misterrr

  Vroeger kostte de pro versie rond 8 euro voor zover ik me kan herrineren goede zet dit

  Beantwoorden Quote

 6. door Martijn

  Alles moet maar 0,79 cent zijn. Anders heb je geen overleven lijkt het wel. Toen IM versie 1.0 uitkwam heb ik hem meten gekocht. Toen was hij nog gewoon 9,99 euro.

  Beantwoorden Quote

 7. door Bubbly

  Kost hij normaal gesproken geen 8 euro meer dan? Ook geen €5,50?

  Beantwoorden Quote

 8. door Dennis

  Whatsapp blijft favoriet!, heb nog geen app gevonden die zo bekend is geworden met dit. Je kan naar iedereen gratis berichten sturen!, Viber, Skype zijn vaak traag en heb je een goede verbinding nodig

  Beantwoorden Quote

 9. door Maikel

  Ik kreeg een automatisch mailtje over dat Beep van een vriend. Waarschijnlijk had hij de app toegang gegeven tot zijn adresboek en werd naar alle adressen zo’n mailtje gestuurd. Vertrouwen in de makers is bij mij gezakt.

  Beantwoorden Quote

 10. Snap niet dat jullie allemaal zo graag losse apps gebruiken om iets simpels als een berichtje te sturen. Ik houd het wel bij iMessage. De Berichten.app werkt altijd, en de mobiele bundels zijn tegenwoordig zo gemaakt dat SMSen nagenoeg niets kost.

  Beantwoorden Quote

 11. door Bubbly

  @Frank van Manen: Valt mee, ze maken nog steeds goed winst op sms’jes.

  Beantwoorden Quote

 12. door Alfred J. Kwakkie.

  Mijn sim only abo is daar juist niet op gemaakt. In het pakket zit bij mij 200 minuten, 1 GB data en 25 sms per maand.
  Dus Whatsapp is voor mij bijna een noodzaak.

  Beantwoorden Quote

 13. door Peter

  IM Pro heb ik er juist vorige week af geknikkerd. Ik merkte dat ik het nimmer meer gebruik sinds iedereen WhatsApp heeft. Niks geen gedoe meer met email / gTalk / chat accounts toevoegen van mensen die er vervolgens niet aan denken hun status ‘online’ te zetten.

  Beantwoorden Quote

 14. door René Nieuwenhuis

  @Peter: BeejiveIM houd de verbinding open en sluit niet af. Voor bv MSN prima. Heb IM trouwens ook voor veel meer geld gekocht omdat er niet veel alternatieven voor de iPad waren.

  Beantwoorden Quote

 15. door Simon

  Het zou mooi zijn als ik nu ook kan Whatsappen op mijn Ipad2 met behulp van IM+ dat kan namelijk normaliter niet!

  Beantwoorden Quote

 16. door Bubbly

  @Simon: Gaat never nooit gebeuren. Dat kun je overigens al via een jailbreak..

  Beantwoorden Quote

 17. door Simon

  @Bubbly: Kan dat via een JB, mmmm veel gezocht op dat onderwerp maar kon dr niets over vinden.
  Ik kreeg altijd de mededeling: Sorry, uw apparaat wordt niet ondersteund. (maar probeerde het met de Apple configuration Utility)
  Heb je een link of een keyword waarop ik kan Googlen?

  Edit: Gelukt met Whatspad

  Beantwoorden Quote

 18. door Patrick

  Wil juist dat msn etc appart blijft. Bloedniritant met de hoeveelheid mensen die daar op zit die constand om aandacht vragen en geen 10’seconsen op antwoord kunnen wachten omdat ze de pc moeten afsluiten…

  Goed alternatief voor whatsapp is overigens touch. Vind het wel een kanshebber voor mij mag deze app overtreffer worden van whatsapp

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.