Ilium Software mag nog geen iPhone-software uitbrengen

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ewalletIlium Software is teleurgesteld: ze hebben twee populaire applicaties aangepast voor de iPhone, volgden de regels van Apple en meldden de applicaties op tijd aan om er tijdens de lancering van de App Store bij te zijn. Maar intussen zijn eWallet en ListPro nog steeds niet in de App Store verschenen. Volgens Ilium-woordvoerster Ellen Craw staat eWallet nu al meer dan twee weken in de wachtlijst, zonder dat Apple aangeeft wat er aan de hand is en wanneer de applicatie zal worden toegevoegd.

Nu is Ilium Software niet zomaar een ontwikkelaar die op de iPhone-ontwikkeltrein springt: ze bestaan al 11 jaar, hebben al heel wat prijzen gewonnen en maken twee van de populairste applicaties voor Palm OS en Windows Mobile. Daarnaast hebben ze een reeks andere gratis en betaalde applicaties in hun assortiment. Trouwe gebruikers leven op de Ilium-blog met de ontwikkelaars mee. Misschien had Ilium Software meer kans gehad als ze eerst een zaklamp-applicatie voor de iPhone hadden uitgebracht, schrijft één van hen. Concurrent SplashData heeft al wel een wachtwoordprogramma met de naam SplashID uitgebracht, die al wel in de App Store verkrijgbaar is.

Update: inmiddels is eWallet wel verkrijgbaar in de App Store.

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!