Breaking iOS 8.1 nu te downloaden, dit is er nieuw

Eindelijk: iCulture-app (voorheen iPc) terug in de App Store

·

bootscreen iCulture appJullie hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover! Na een afwezigheid van een paar maanden is de app van iPhoneclub terug in de App Store. De iPc-app heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: iCulture, omdat je er niet alleen het nieuws van iPhoneclub, maar ook nieuws van iPadclub mee kunt lezen.
Als je niet rechtstreeks bij een app betrokken bent, is het moeilijk uit te leggen hoeveel bloed, zweet en tranen er aan het proces te pas zijn gekomen. We zijn al sinds oktober 2012 bezig om de vernieuwde en voor de iPhone 5 aangepaste app goedgekeurd te krijgen, maar Apple vond telkens een andere reden om de app te weigeren. We pasten aan, dienden opnieuw een versie in, maar het schoot niet op. Gelukkig kunnen we na ruim drie maanden in Apple’s draaideur te hebben rondgehangen eindelijk goed nieuws melden: onze compleet vernieuwde app is per direct te downloaden en is aangepast voor iPhone 5 en iOS 6.

In dit artikel leggen we uit wat er is gebeurd en waarom we de oude app moesten vervangen.

Omdat de iCulture-app een compleet nieuwe app is, verschijnt de app niet als update van de iPc-app. Installeer de iCulture-app via deze link! De oude app iPc gaan we niet verder updaten en is niet meer beschikbaar in de App Store.

Wat zit er in de nieuwe app?

De app bevat al het nieuws van iPhoneclub en iPadclub, waarbij je makkelijk kunt filteren op alles of een van beide sites. De app is van de grond af compleet opnieuw gebouwd, is daardoor veel sneller en heeft een betere gebruikersinterface. Alle knoppen en schermlay-outs zijn nieuw ontworpen. We hebben de push notificaties bovendien gratis gemaakt voor iedereen. Probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt! Suggesties voor verbetering horen we graag via het feedbackformulier in de app. Je waardering kun je laten blijken met een review in de App Store.

De belangrijkste vernieuwingen op een rij:

 • Nieuw: nu ook iPad-nieuws van iPadclub;
 • Aangepast voor iPhone 5 en iOS 6;
 • Compleet nieuw design;
 • Veel performanceverbeteringen;
 • Artikelen offline lezen;
 • Synchronisatie via iCloud van (on)gelezen artikelen en favorieten;
 • Gratis push notificaties voor iedereen;

Lees ook onze uitgebreide bespreking van de mogelijkheden van de app.

Wat, geen iPad-versie?

Nee, we hebben zo’n energie-, tijd-, geldverslindend proces achter de rug dat we blij zijn dat deze nieuwe iPhone-app eindelijk is goedgekeurd. Misschien gaan we later dit jaar eens nadenken over een iPad-app, maar voorlopig zijn we er even helemaal klaar ermee. Een iPad-app zou mooi zijn, maar niet dringend nodig omdat websites op de iPad ook al prima via de browser te bekijken zijn. En ja, we beseffen dat die opmerking wellicht wat gek klinkt voor een website die ook veel over iPad-apps schrijft. Maar nogmaals: we hadden aan de huidige app meer dan onze handen vol en gaan ons eerst weer even concentreren op deze versie en andere projecten.

Hee kijk nou, een nieuw logo?

Ja, het logo van iPhoneclub met de twee gezichtjes en een smartphone was één van de grote struikelblokken in het goedkeuringsproces. Ook al hebben we ons logo bij het Benelux-merkenbureau geregistreerd en hebben we daarbij expliciet goedkeuring gekregen van Apple’s juridische afdeling; het reviewteam heeft daar geen boodschap aan en trekt een eigen plan. We hebben ons gedurende het goedkeuringsproces bij alle (vaak flauwe) eisen van het reviewteam neergelegd, maar het iPhoneclub-logo was en bleef een struikelblok. Terwijl de ene medewerker van het reviewteam een aangepaste versie van ons logo (zonder app-stipjes) best wilde goedkeuren, dacht de volgende medewerker daar weer héél anders over. Na contact met allerlei mensen binnen Apple zetten ze ons uiteindelijk min of meer voor het blok: kies een ander logo of ga het in een rechtszaak uitvechten. Dat laatste zagen we na maanden vechten niet meer zitten, ook om de vele app-fans (dank voor de hartverwarmende e-mails!) niet langer te teleurstellen.

Waarom is de oude iPc-app verdwenen uit de App Store?

We hebben er bewust voor gekozen om de oude app uit de App Store te halen, omdat hij na de introductie van iOS 6 veel teveel problemen vertoonde. We deden er echt niemand een plezier mee om de app langer te laten staan. Het zou hebben geleid tot heel veel klachten en daardoor ook teveel support voor ons, terwijl we gewoon al een prima aan iOS 6 en de iPhone 5 aangepaste app op de plank hadden klaarliggen! De oude app had problemen die snel opgelost moesten worden. Voor ons daarom: liever geen app, dan een app die veel problemen en onduidelijkheid geeft.

Hadden jullie niet meer kunnen communiceren?

We hadden het hele goedkeuringsproces en de obstakels die we daarbij tegenkwamen uitgebreid kunnen bespreken op de site. Maar nadat de goedkeuring van de app al vrij snel op een ingewikkeld en misschien wel juridisch traject dreigde uit te lopen, hebben we besloten om niets naar buiten te communiceren om het proces bij Apple niet teveel te frustreren. Dat is helaas een nadeel van het feit dat we met Apple te maken hebben: het reviewteam is een gezichtsloze groep mensen, waarmee je niet kunt overleggen en die goede argumenten doodleuk afwimpelen met: “Bedankt voor je uitvoerige argumentatie, maar we keuren de app toch niet goed”.
We hebben zo goed mogelijk geprobeerd om via een forumdiscussie iedereen op de hoogte te houden. Mensen die via e-mail of Twitter informeerden waar de iPc-app was gebleven hebben altijd persoonlijk een reactie ontvangen. Al konden we in feite weinig zeggen, want we hadden werkelijk géén idee of en wanneer de app ooit zou worden goedgekeurd.

Het reviewteam heeft behoorlijk geprobeerd ons leven zuur te maken, maar gelukkig heeft Apple Benelux ons wél enorm geholpen (bedankt, Martijn!). Helaas heeft dat ons uiteindelijk niet het gewenste resultaat (snelle app-goedkeuring met ‘oude’ logo) gebracht, maar de inzet wordt en werd enorm gewaardeerd.

Leuk, een App Top 5! Maar er staat reclame bij?

In de app vind je een nieuwe rubriek, de App Top 5. Dit is een rubriek waarin je wekelijks de vijf meest interessante iOS-apps vindt. Apps die je zeker eens moet proberen en die wat ons betreft écht de moeite waard zijn. Gedurende de eerste week hebben we er eenmalig voor gekozen om apps te noemen van alle partijen die hebben meegewerkt aan de iCulture-app. De volgende App Top 5 zal volledig worden samengesteld door de redactie, zonder inmenging van partners of de sponsor.

Vodafone is launch partner van de app en sponsor van de rubriek App Top 5. In de loop van de tijd kunnen ook andere bedrijven de app of de App Top 5 sponsoren en dat kan in de toekomst best eens KPN, T-Mobile of een andere operator zijn. Al onze sponsoringafspraken lopen via een externe partij, AdFactor. Dankzij de sponsoring konden we een deel van de ontwikkelkosten financieren, waardoor het maken van een nieuwe app haalbaar werd. Om de maandelijkse beheerkosten te financieren zitten er banners in de app. We vinden het belangrijk om lezers daarbij een alternatief te bieden; vandaar dat je de mogelijkheid hebt om tegen betaling de app bannervrij te maken.

Push notificaties zijn nu gratis, maar hoe zit het met…?

Even een belangrijke mededeling voor iPhoneclub-fans van het eerste uur. iPhoneclub-lezers die bij onze vorige app betaald hadden voor push notificaties zullen gemerkt hebben dat die de laatste tijd niet meer goed werkten. Voor deze mensen hebben we een compensatieregeling bedacht.

Hoe lang heeft het ontwikkelen van de app geduurd?

Het is bijna niet te geloven, maar in totaal zijn we bijna anderhalf jaar bezig geweest met de nieuwe iCulture-app. Toegegeven, dat is een lange tijd. We liepen onderweg tegen een aantal technische en organisatorische obstakels aan, die behoorlijk de rem hebben gezet op het project. Maar zo lopen dingen nu eenmaal en hoe goed je het ook denkt te hebben gepland, er komen altijd onverwachte verrassingen op je pad. Tussentijds een gemankeerde app opleveren was voor ons geen optie.

Veel dank aan onze partners

De iCulture-app was absoluut niet mogelijk geweest zonder de geduldige inzet van een aantal partijen. Allereerst een groot woord van dank voor onze designer Lyan van Furth (@Lyan_van_Furth) van moblio.nl, die niet alleen het grootste deel van de app opnieuw heeft ontworpen, maar ook verantwoordelijk is voor de uitvoering van het nieuwe logo van iCulture, wat we zoals aangekondigd vanaf nu overal zullen gaan gebruiken. Daarnaast Sharewire voor hun oneindige geduld en hun hulp en advies bij alle tegenslagen tijdens het reviewproces. In het bijzonder dank aan lead developer/project manager Harry Andreou (@shoxcorp) voor de vele overuren. We zijn Vodafone (Blue Mango) enorm erkentelijk dat ze niet alleen hun naam aan onze app willen verbinden, maar ook dat ze ondanks alle vertraging in het project zijn blijven geloven. Last but not least onze voorleespartner sinds het prille begin Readspeaker voor het leveren van de spraaktechnologie.

En nu?

Laten we een ouderwetse slogan uit de kast trekken: “Bent u tevreden? Vertel het anderen! Heeft u klachten of verbeteringen, meld het ons!” Op boze of teleurgestelde reacties in de iTunes Store kunnen we niet reageren (die mogelijkheid geeft Apple niet), dus gebruik de feedbackoptie in de app om suggesties te doen, die we allemaal zullen beoordelen op haalbaarheid. En dan nu: downloaden maar!

Downloaden: iCulture-app (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

door Redactie

De redactie van iCulture informeert je dagelijks over het relevante Apple-nieuws en de beste apps. We zorgen dat jij altijd op de hoogte bent, filteren de geruchten en testen nieuwe apps altijd zelf, zodat jij het maximale uit je iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en Apple-diensten kunt halen.

105 reacties

 1. door Dominic

  Een klasse app!
  Welkom terug! Mijn complimenten!

  Beantwoorden Quote

 2. door Marcel

  Goed werk! ‘t Is even wennen, maar ben blij dat de app er weer is :-)

  Beantwoorden Quote

 3. door Sermed

  Super handig de optie om het banner vrij te krijgen tegen betaling!!

  Beantwoorden Quote

 4. door Voldemort

  Leuk! Een nieuwe app. Maar hebben jullie nou serieus zoveel moeite gehad met het logo? Want dit is gewoonweg een lachtertje qua logo. Lelijk, totaal niet in stijl met de huidige website en eigenlijk niet eens waardig om op een telefoon te plaatsen.

  Ten 2e ziet de app er ook lelijk uit van binnen. Leuk, verder zo’n app. Maar ‘t voegt weinig toe aan de standaard wordpress weblayout die deze site rijk is.

  Beantwoorden Quote

 5. door Maxx

  Ziet er top uit! Mooi werk! :D

  Beantwoorden Quote

 6. door Rick

  Moest er geen Vodafone in het filmpje gebruikt worden als provider van de iPhone? :P

  Beantwoorden Quote

 7. door gadgetman

  Ahhhh eindelijk !!! Welkom terug

  Beantwoorden Quote

 8. door Sorosh

  Mijn complimenten! Mooi werk!

  Ik wacht al een aantal maanden op deze app (sinds ik me iPhone 5 heb) en ik had in de tussentijd de ‘web-app’ op me telefoon geïnstalleerd om jullie te blijven volgen.

  Beantwoorden Quote

 9. door gadgetman

  Origineel geplaatst door Voldemort
  Leuk! Een nieuwe app. Maar hebben jullie nou serieus zoveel moeite gehad met het logo? Want dit is gewoonweg een lachtertje qua logo. Lelijk, totaal niet in stijl met de huidige website en eigenlijk niet eens waardig om op een telefoon te plaatsen.

  Ten 2e ziet de app er ook lelijk uit van binnen. Leuk, verder zo’n app. Maar ‘t voegt weinig toe aan de standaard wordpress weblayout die deze site rijk is.

  Hey ik weet t niet hoor je hoeft m niet te installeren!!!!! Wees blij dat t er is man. Mensen hebben er veel moeite voor gedaan om jou dit GRATIS aan te kunnen bieden ondankbaar mens.

  Beantwoorden Quote

 10. door Rednose

  Ziet er zeer fraai uit ! Gefeliciteerd :)

  Beantwoorden Quote

 11. door Paul538

  Gefeliciteerd dames en heren! Eind goed, al goed. Ga de app er blindelings op zetten; weet zeker dat het een perfect ding zal zijn! Succes!

  Beantwoorden Quote

 12. door Peter

  @gadgetman: Voldemort heeft gewoon gelijk. De webapp is net zo goed. Als dit het resultaat is na 1,5 jaar valt het mij hard tegen.

  Beantwoorden Quote

 13. door gadgetman

  Origineel geplaatst door Peter
  Voldemort heeft gewoon gelijk. De webapp is net zo goed. Als dit het resultaat is na 1,5 jaar valt het mij hard tegen.

  Blijf dan gewoon op de webapp! Simpel toch, het is geen verplichting om ‘t erop te zetten. Ik ben in elk geval dankbaar dat ‘t er is. Wat kan mij ‘t nou schelen of ‘t simpel is om te maken als ‘t maar werkt en dat doet ‘t.

  Beantwoorden Quote

 14. door Michael

  Gelukkig weer terug. Top app! Alleen om banners te verwijderen kost het echt te veel. Beetje jammer!

  Beantwoorden Quote

 15. door Cysmo

  Eindelijk is ie er dan!!!

  Beantwoorden Quote

 16. door Bones

  Geen forum en 4,99 aftikken om de reclame te verwijderen.

  Gauw weer er af gemikt

  Beantwoorden Quote

 17. door Voldemort

  Origineel geplaatst door gadgetman
  Blijf dan gewoon op de webapp! simpel toch het is geen verplichting om t erop te zetten.ik ben in elk geval dankbaar dat t er is.wat kan mij t nou schelen of t simpel is om te maken als t maar werkt en dat doet t.

  Maar het had een beter sausje mogen hebben, dit mag je bijna niet ontworpen noemen. Dit lijkt een standaard layout uit een of andere Kitchensick.

  Maar wees er blij mij, als jij er blij bent oke. Maar had wat meer verwacht van een website die zo nu en dan een app qua ontwerp toch aardig afkraakt en dan zelf met dit komt.

  Beantwoorden Quote

 18. door Steven

  Hoi Gonny (en het team),

  Gefeliciteerd! En bedankt voor de updates die netjes gegeven werd via het forum!
  Blij dat ie terug is!!!!

  Beantwoorden Quote

 19. door Gio de Wit

  Erg jammer van de reclame, wat toch wel in de top 5 van ergernissen staat in app’s. Helaas… Erg veel geld voor volledige app, geld moet ergens vandaan komen begrijp t wel, maar dit zijn Facebook praktijken

  Beantwoorden Quote

 20. door Joerie

  Eerst was ik erg negatief over de banners. Hoe kunnen jullie nou reclame in zo’n mooi professioneel uitziende app plaatsen?! Dat is hoe ik erover dacht VOOR ik dit artikel las.
  Nu ik het artikel heb gelezen, is het heel anders. Heel erg netjes dat jullie de reclamebanners gewoon uitleggen, en niet erover zwijgen alsof het er altijd al is geweest. Nog één ding over de banners: misschien een beetje zeurderig, maar mooi uitziende banners lijken me veel fijner (vooral in zo’n prachtig uitziende app).

  Dan over op het totale plaatje. PRACHTIG gemaakt, complimenten voor het harde werk en het mooie design! Grappig dat jullie hier eerder niks over hebben losgelaten (zelfs dat is uitgelegd in het artikel!), want dit is precies hoe Apple ook te werk gaat.
  Dit schrijvende merk ik dat de ‘reageer’ functie ook goed werkt, en ik ga nu weer verder kijken! Bedankt voor het 1,5 jaar werk, het is te zien aan het resultaat!

  Beantwoorden Quote

 21. door Tom

  Mooie app! Gelijk gedownload. Mijn complimenten. :)

  Beantwoorden Quote

 22. door Thomas

  Wat een prachtige app, jullie krijgen m’n complimenten!!

  (Ik verbaas mij er altijd weer over dat mensen gelijk gaan zeuren. Wees eerst is dankbaar dat iCulture zo’n uitgewerkte app maakt.)

  Beantwoorden Quote

 23. door Gky

  Wat een gezeur over de banners.. iPhoneclub is geen vrijwilligersorganisatie en het is niet anders dan logisch dat er ads verwerkt zitten in de app/website. We mogen iPhoneclub dankbaar zijn dat we hier onze iPhone gerelateerde nieuws kunnen ophalen in een voor ons begrijpelijke taal. Gefeliciteerd met de nieuwe app iPc, ik vind m super!

  Beantwoorden Quote

 24. door EOTB

  Super. Eindelijk weer mijn app na al dat webgeneuzel.

  Look and feel is prima: overzichtelijk en snel.

  Al zou ik wel graag een optie willen om die vervelende reclame op een of andere manier af te kopen. Wellicht kunnen jullie ook een (niet al te duur (max 10 euro per jaar)) abonnement aan bieden?

  Beantwoorden Quote

 25. door Cheetah4

  Eindelijk is ie er dan.
  Maar wat gebeurt er nu met de oude app? Ontvang je daar ook nog steeds het laatste nieuws? Of komt dat alleen nu maar op die nieuwe app?

  Beantwoorden Quote

 26. door EOTB

  @EOTB: Oeps, optie bannervrij maken zojuist gezien en meteen gebruikt. Kon helaas niet ontdekken hoe ik mijn commentaar nog kon aanpassen.

  Beantwoorden Quote

 27. door Rogier

  Heel fijn. Perfect!!

  Beantwoorden Quote

 28. door René

  Gefeliciteerd en hulde voor de uitkomst van de vele moeilijke afwegingen die jullie hebben moeten maken. Leerzaam om middels het artikel een kijkje in de keuken te krijgen!

  Het is een mooie en vooral ook handige app geworden. Smaken verschillen natuurlijk, “maar gelukkig leven we in een vrij land”

  Beantwoorden Quote

 29. door Leon_V

  Gefeliciteerd met de nieuwe app :) Heeft inderdaad even geduurd, maar is zeker een hele mooie, snelle en gebruiksvriendelijke app geworden!

  Beantwoorden Quote

 30. door Pe

  Free at last: Gefeliciteerd met deze formidabele app Jean-Paul, Gonny en team!!!

  Beantwoorden Quote

 31. door jeroen

  Fijn dat er weer een app is. De vormgeving vind ik echter geen vooruitgang. Erg flets en kleurloos. En het logo is echt spuuglelijk. Maar ja het gaat om de functionaliteit. En die is hetzelfde. Nieuwsberichten en tip van de dag, daar gaat het mij om.

  Beantwoorden Quote

 32. door Brian

  Erg goed nieuws! De app ziet er goed uit en werkt lekker snel! Dat iPadclub er in zit vind ik ook erg fijn!

  Vraagje aan de redactie: Ik klik nooit op Ads. Ik neem aan dat jullie meer aan mij verdienen als ik de banners verwijder toch? Of verdienen jullie ook in de app aan pageviews waardoor jullie na een jaar meer aan mij verdienen als ik ze laat staan? Dan ben ik namelijk best bereid om die (helaas) super opvallende banners te laten staan :)

  Beantwoorden Quote

 33. door Hans

  Van harte gefeliciteerd. Wat een mijlpaal! Ik volg jullie sinds de start. Dagelijks word ik blij van jullie inspanningen voor iCulture. Dank daarvoor!

  Beantwoorden Quote

 34. @Brian: Niet afkopen (dus reclame laten staan) is beter voor ons :-) Daar zijn we gewoon heel eerlijk in. Maar we kunnen het ons prima voorstellen dat de reclame als storend wordt gezien, dus vandaar dat we meteen de mogelijkheid wilden bieden om de reclame af te kopen. Dat het bedrag als (te) hoog wordt ervaren kunnen we prima inkomen, maar uiteindelijk is de In-App Aankoop (zeker na aftrek 30% Apple) zeer onaantrekkelijk voor ons.

  Origineel geplaatst door Donavan
  Hoe ironisch: screenshot van ‘Vodafone Top 5′ is gemaakt met een iPhone die T-Mobile als provider heeft.

  Dus partijdigheid kan ons niet verweten worden ;)

  Beantwoorden Quote

 35. door Marcus

  Leuk, vooral die hardop lezende stem die je kan inzetten!

  Beantwoorden Quote

 36. door Zjories

  Werkelijke belachelijk dat het jullie zo moeilijk is gemaakt bij het goedkeuringsproces deze app te in de app store uit te brengen terwijl er een hoop apps doorheen komen die er uit kwalitatief oogpunt niks te zoeken hebben. Dit terwijl jullie feitelijk gratis “reclame” voor de App Store en de producten maken. Apple is een vreemd bedrijf zo af en toe.
  Fijn dat er toch een nieuwe app is, iedereen bedankt voor het harde werk!

  Beantwoorden Quote

 37. door Brian

  @Jean-Paul Horn: Ik laat de reclame wel lekker staan dan.
  Ik vind 5 euro voor het afkopen trouwens helemaal niet zo veel. iPhoneclub heeft me door de tips over tijdelijk gratis apps de afgelopen jaren al zeker meer dan 100 euro bespaard dus dan mogen jullie best wat aan mij verdienen hoor ;-)

  Beantwoorden Quote

 38. door Disnoxxio

  Ronduit k*t dat hij niet universeel is, had daarom eigenlijk gewacht :(, gelukkig wel op iPhone Maarja cheers!

  Beantwoorden Quote

 39. door aRi

  Terug van weggeweest, top!

  Prima, degelijke app maar niet bijzonder.
  Jammer dat jullie de NOS nieuws app (zeer terecht) zo prijzen op het verfrissende design en layout en dan zelf na zo veel werk met zo’n standaard en saai vormgegeven app komen, had meer verwacht na het lezen van het artikel!

  Functioneel zit het prima in elkaar en het werkt snel, dat blijft het belangrijkste, ben er blij mee!

  Beantwoorden Quote

 40. door Yosecret

  Awesome! Lang op gewacht (:

  Beantwoorden Quote

 41. door Kaasopeencracker

  Degene die dat logo gemaakt heeft verdient een enkeltje Grafisch Lyceum Rotterdam…

  Daarnaast is 5 euro me iets teveel, er is genoeg concurrentie die precies hetzelfde doet voor niks, zonder reclames.

  Daarnaast is het misschien handig om volgende keer een wat professionelere voice over in te schakelen als je een video maakt voor je app, dit klonk echt nergens naar :)

  Beantwoorden Quote

 42. door iNick

  Het heeft even geduurd, ik heb de oude en kreupele (sinds iOS6) IPC app vaak ‘vervloekt’, maar hier is dan eindelijk de iCulture app! Gefeliciteerd met deze mijlpaal en gevecht tegen de bureaucratie en starheid van Apple’s toelatingsbeleid. Blijft paradoxaal dat juist een IPC (sorry… iCulture! ;-) tegenwerking ondervindt, terwijl ze juist voor Apple zoveel goodwill heeft gezorgd (en nog steeds). Rare jongens die Cupertino’s!

  Is nog even wennen de nieuwe app, maar functioneel loopt ie in ieder geval heerlijk, ben er blij mee!

  Beantwoorden Quote

 43. door @rno

  Het heeft inderdaad even geduurd maar is, vernieuwd, terug gekomen.

  Het is jammer dat het zo lang heeft moeten duren door Apple, ze zouden daar in hun handjes moeten wrijven voor zulke steun.

  Beantwoorden Quote

 44. door Hugo

  Proficiat. Wat een vooruitgang. Ik ben blij dat het jullie is gelukt.

  Beantwoorden Quote

 45. door Mehmet

  Ik vind de icon beetje apart maar goed app is verder prima op de iphone 5. Zover er blij mee!

  Beantwoorden Quote

 46. door peter

  Ik laat de oude app ook nog even staan: forum en geen banners ;)

  Beantwoorden Quote

 47. door Ralph

  Ja, jullie dachten het geheim te houden, maar analisten brengen al sinds vlak na de lancering van de oude app bijna wekelijks rapporten uit waarin gespeculeerd wordt over de features van de nieuwe app. Bijna alles was al voorspeld! Zie ook de website van iPhoneClubClub!

  Goed werk! Jammer dat-ie voor 5.1 is, want vanwege een oude jailbreak kan ik niet verder dan 5.0nogwat. Ik kan dus niet zelf checken hoe het eruit ziet en ben blij dat de oude app gewoon blijft werken!

  Beantwoorden Quote

 48. door exqwizme

  Gefeliciteerd met de fruits of your labor!

  Bedankt voor de persoonlijke email met de uitleg over de vertraging van de IOS6 compatible app en voor het artikel waarin jullie verder het fijne van het proces hebben uitgelegd.

  Na het lezen van het artikel en voornamelijk alle reacties vernam ik dat de nieuwe app bomvol van afleidende reclame banners zou zitten en dat de layout en interface totaal zouden zuigen. Niets is minder waar! Er is niks om aan te wennen of om aan te irriteren, jullie hebben een prachtige app opgeleverd die gebruikers vriendelijk en overzichtelijk is. Kudos!

  Beantwoorden Quote

 49. door KeeB

  Eindelijk……

  Beantwoorden Quote

 50. door kim van groot battave

  Ja blijft de oude app gewoon werken ? Want daar zit ik elke dag op en bevalt mij prima !

  Beantwoorden Quote

 51. door Bob

  Het logo is echt foei lelijk ( sorry voor degene die het ontworpen heeft) en de app is ‘te druk’ het schreeuwt. Geen iOs ‘style’ te vinden. Als ik dan de app van onemorething vergelijk die is veel rustiger, veel meer ‘ruimte’ had ook meer verwacht.

  Beantwoorden Quote

 52. door emsight

  Prima app!! Vind hem eerlijk gezegd beter dan de vorige (niet mooier). Maar ligt het nou aan mij, want ik heb bij het eerste keer opstarten van de app reclame gezien en daarna niet meer! Dus de reclame in de app valt best mee.

  Beantwoorden Quote

 53. door wouter

  Komt hij ook nog voor de iPad?

  Beantwoorden Quote

 54. door Dimitri

  Heb nooit problemen gehad met de iPc-app. Maar blijft deze het wel gewoon doen??? Hier zit gelukkig geen reclame banners in

  Beantwoorden Quote

 55. door gjhartog

  Bedankt voor de mooie app, maar ook voor de open uitleg over alle aspecten!

  En aan allen die €5,- te veel vinden voor reclamevrij gebruik maken van de app: Get.A.Life. Da’s 1,5 biertje minder tijdens het stappen. Wees blij dat het een keuze is! Je hoeft niet te betalen en kan toch lezen. *zucht*

  Beantwoorden Quote

 56. door top

  Mooie App, ziet er professioneel uit,

  Jammer dat het zo raar gelopen heeft bij het goedkeurings process, jullie zouden beter moeten weten dat dit lastig is bij Apple en over welke punten ze kunnen vallen, hier staat bijna dagelijks een artikel over op iPc.

  In iedergeval een mooie app die zijn werk doet en niet meer nodig heeft, een verlengde van een nieuws site.

  Beantwoorden Quote

 57. door boterham

  Altijd als ik zo’n reactie lees op jet artikel is het naast de super positieve reacties wachten op de “zeikerds” Neem eens in gedachten hoeveel energie, tijd en geld er in een ontwikkeling van een app zit.

  Beantwoorden Quote

 58. door Michel

  Hebben jullie knap gedaan overzichtelijk en snel, de banners vind ik niet storend.

  Maar hou de oude iPhoneclub app nog wel.

  Beantwoorden Quote

 59. door fbigert

  Bah dit ziet er niet uit. Jammer

  Beantwoorden Quote

 60. door boterham

  @wouter: wanneer lezen mensen nou eens een artikel !

  Beantwoorden Quote

 61. door Duke

  prima app! heb meteen ook banner vrij gemaakt, met de gedachte om jullie te ondersteunen :)

  Beantwoorden Quote

 62. door Richard

  Ik vind hem lelijk, te veel reclame en heel veel functie doen het niet, kost te veel om reclame te verwijderen!

  Beantwoorden Quote

 63. door Michel

  Origineel geplaatst door Richard
  Ik vind hem lelijk, te veel reclame en heel veel functie doen het niet, kost te veel om reclame te verwijderen!

  Welke functies doen het niet? Als je dat aangeeft kan men daar eventueel wat aan gaan doen ;)

  Beantwoorden Quote

 64. door Sten

  Gefeliciteerd met de lancering. Gelukkig heb ik geen ervaring gehad met een afgekeurde app. Mijn app werkt gelijk goedgekeurd en na 1,5 week.

  De mensen die klagen hier over reclame verbaasd mij enigszins. Ik heb onderzoek gedaan onder jongeren en daarbij blijkt dat ruim 75% de reclames niet als storend ziet en snapt dat er geld mee verdiend moet worden. Ook zullen ze niet gauw betalen als de app ook gratis verkrijgbaar is (met reclame dus). Het kan natuurlijk zijn dat de doelgroep iphoneclub-lezers hier anders overdenkt, maar ik verwacht niet dat het grote deel lezers zal klagen.

  Mijn mening over de app:

  Het is helaas veel tekst. Die tekst maakt de app niet uniek, omdat er inderdaad ook via safari gelezen kan worden. Andere apps proberen dat op te lossen door interactieve elementen in de app te zetten. Dat heeft iphoneclub wel gedaan met de tekstlezer, maar verder is het meer tekstuele content. Ik had meer beeld willen zien, video categorie bijvoorbeeld of een categorie foto’s van geruchten zoals een design van een nieuwe iPhone 6.

  De app is veel handiger dan de website, maar aan extra functionaliteit ontbreekt het een beetje. Dat is jammer enigszins, maar natuurlijk speelt geld en tijd ook mee. Wellicht dat er later nog updates komen. De app is een goeie app, enige bug die ik kreeg was na het delen op Twitter, dat het achter het scherm van Twitter een geel beeld kwam met boven een grote share iets titel.

  Succes met alles Jean-Paul & Gonny!

  Beantwoorden Quote

 65. door Theo

  Mooi dat jullie blij zijn met de nieuwe app. Maar wat ‘n spuuglelijk logo! Duidelijk dat die Lyan van Furth geen grafisch vormgever is.

  Beantwoorden Quote

 66. (Red.) Over het onderdeel Verwijderen banners: helaas is de prijs van de In-App aankoop voor het verwijderen van de reclame foutief vermeld in de tekst. De daadwerkelijke aankoop is niet €4,99, maar €4,49. Hopelijk verzacht dat de ‘pijn’ alweer iets. Bij de volgende update zal de tekst uiteraard aangepast zijn.

  De banner in de app wordt overigens (voorlopig) maar 3x per dag vertoond, dus je kunt ook de app een paar keer opstarten als de reclame je echt irriteert. Het is absoluut niet onze intentie opdringerig te zijn, maar de app heeft (voor ons doen heel veel) geld gekost en dat zullen we – ook voor de verdere ontwikkeling – toch echt op de een of andere manier terug moeten verdienen.

  Bedankt voor alle positieve en kritische feedback tot zover. Alle gemelde foutjes zijn genoteerd en we hopen die snel te kunnen verhelpen.

  Beantwoorden Quote

 67. door Nick

  Proficiat met de nieuwe app!

  Het feit dat deze voortdurend afgekeurd werd door het reviewteam van Apple, o.a. omwille van het logo, terwijl de iPc app wel jarenlang in de app store gestaan heeft met datzelfde logo (tot jullie hem zelf verwijderde) en dat logo bovendien in de Benelux geregistreerd is met goedkeuring van de juridische dienst van Apple, bewijst toch wat een arrogante kl*******en die mensen van dat reviewteam zijn! Eigenlijk vormen zij één van de grootste nadelen van iOS t.o.v. Android.

  Als ik jullie was, dan zou ik een alternatieve versie van de app (met het oude logo en evt. nog zaken die werden afgekeurd) ter beschikking stellen in de vorm van een ongesigneerd ipa-bestand. Mensen met een jailbreak of een provisioning profile certificaat kunnen dat dan installeren, en tegelijkertijd is het een niet mis te verstane middenvinger naar die assholes van het reviewteam die de release van de app zo lang vertraagd hebben en jullie het leven zuur gemaakt hebben.

  Beantwoorden Quote

 68. door velocus

  Jammer van die reclame!!! App gaat weer de prullenbak in.

  Beantwoorden Quote

 69. door AndréF

  Top app!
  En super dat de voorlees optie er weer bij zit! Super voor de visueel gehandicapte ios-fans;-) thnx

  Beantwoorden Quote

 70. door iNick

  @Jean-Paul Horn: Uiteraard begrijp ik dat de investering in de app (minimaal) terugverdiend moet worden. Maar een groot deel van de lezers zit nog op school of studeert en dan is €4,49 toch een flinke uitgave. Ook is dit bedrag afgezet tegen gangbare app-prijzen flink aan de hoge kant. Persoonlijk vind ik dit bedrag om de app bannervrij te maken ook te hoog, hoe sympathiek iCulture ook is. Was het €0,89 geweest had ik geen moment geaarzeld en meteen ‘de portemonnee getrokken’ maar nu niet. En ik denk/vrees met mij velen, is gewoon een psychologische drempel die m.i. hiermee overschreden wordt. Maar wat ik uit jouw (eerdere) woorden afleid is het ook meer een stukje ontmoedigingsbeleid omdat de banner op zich meer oplevert per lezer. Dus ben ik blij dat ik jullie dan toch indirect hiermee sponsor! ;-)

  Beantwoorden Quote

 71. door Hidde

  Sorry, maar vind de app niet om aan te zien. Dat jullie dit design hebben goedgekeurd kan ik niet begrijpen. Functionaliteit is prima maar op sommige plekken is de UX erg onoverzichtelijk. Het icoon ziet er ook gewoon niet uit, het is namelijk veel te druk en springt er niet uit boven de rest.

  Sorry, vind jullie artikelen leuk maar deze app komt in ieder geval niet op mijn iPhone

  Beantwoorden Quote

 72. door Caro

  Geweldig dat er weer een nieuwe app is!!! Ga m meteen bekijken :)

  Beantwoorden Quote

 73. door Brains

  Ik ben helemaal happy met jullie app. Bedankt voor alle moeite die erin gestoken is. Gefeliciteerd!
  Ik wacht alleen wel nog ff op een aanbieding om reclamebalk weg te krijgen.

  Beantwoorden Quote

 74. door Johan

  De app werkt prima, jammer alleen van de reclame en dat er geen ipad app is. ( dit miste/mis ik heel erg! )

  Beantwoorden Quote

 75. door Niels

  iPC gefeliciteerd. Blij dat de app terug is en lijkt mij vooralsnog beter dan ooit.

  Jullie mogen best proosten op de succesvolle lancering :)

  Beantwoorden Quote

 76. door Rudra

  Origineel geplaatst door Michael: Gelukkig weer terug. Top app! Alleen om banners te verwijderen kost het echt te veel. Beetje jammer!

  Ja daar schrok ik ook van!! Wat een bedrag!

  Beantwoorden Quote

 77. door Pascal

  Ben ik de enige die het nieuwe logo véél beter vind? Dat oude logo is/was gedateerd en lelijk.

  Complimenten voor de app!

  Overigens ben ik wel benieuwd waarom Apple problemen had met het oude logo. Was dat om cosmetische redenen, of vanwege zogenaamde patent-redenen?

  Beantwoorden Quote

 78. door Kevin

  navigeren werkt soepel en snel
  iphone 5 support
  uitgebreide app

  -Nieuwsoverzicht qua design echt onoverzichtelijk. Te veel informatie/onmondige details. Voor sommige zaken mag je best een beetje afkijken bij andere nieuwsapps;)
  -Kwestie van smaak maar het logo van de app is niet van deze tijd
  -design van de volledige app toont oubollig en niet strak.
  -Vervelende opvallende pijl boven inbeeld onder het iCulture logo bij een nieuwsbericht!

  /-Bedrag reclame vrij hoog maar wel een muur zodat niet iedereen de reclame uitschakelt.

  Beantwoorden Quote

 79. door Scirzo

  Leuke app, maar feedback geven via de feedback knop? Dan moet er wel een adres ingevuld worden, hè…
  En de categorie Jailbreak mis ik…zeker ook een eis van de beoordelingscommissie?

  Beantwoorden Quote

 80. door Mauze

  Wat een verschrikkelijk ding!! En dan moet ik ook nog eens 4,99 ophoesten om die lelijke banners eruit te krijgen… kortom delete!!

  Beantwoorden Quote

 81. door Ray

  Als er geen optie was geweest om de reclame uit te schakelen had er waarschijnlijk niemand gezeurd. Het geld moet ergens vandaan komen om dit te realiseren.Verder geweldig dat dit er is, heb er al veel plezier van gehad.

  Beantwoorden Quote

 82. door Arjan

  Erg blij mee….. Thnx en proficiat….

  Beantwoorden Quote

 83. door welkom

  Ziet er top uit en ben zeer tevreden over de snelheid en lay out.

  Beantwoorden Quote

 84. door Joost

  Sorry dat ik het zeg, maar ik vind het echt niet mooi om naar te kijken. Jullie hadden beter standaard iPhone elementen kunnen gebruiken in de app, zelfs dat was nog mooier geweest. Ook het logo ziet er op z’n zachtst gezegd niet mooi uit, te plat, kleurloos en weinig zeggend. Het huidige logo is naar mijn inziens vele malen beter. Deze enorm saaie Microsoft Paint achtige app zal ik in ieder geval niet installeren.

  Beantwoorden Quote

 85. door ramsis

  Sorry maar ik vind de app echt spuuglelijk, ik stoor mij vooral aan het ontbreken van echte retina ondersteuning, de icoontjes zijn echt wazig. Dat dit zo lang heeft geduurd snap ik niet, ik heb tig keer betere apps geschreven en gepubliceerd in veel minder tijd.

  Beantwoorden Quote

 86. door Mona

  Prima app! Niet buitengewoon vernieuwd (wat je van een iPhone/iPad app misschien wel zou verwachten) maar werkt verder goed. Het iCULTURE logo ziet er lekker uit. Het beeldmerk (app icoon) is lelijk.

  Tip! Kunnen jullie geen wedstrijd uitschrijven, met heldere richtlijnen? Ik zou graag iets anders voor willen stellen.

  Beantwoorden Quote

 87. door ramonx

  Origineel geplaatst door Ray
  Als er geen optie was geweest om de reclame uit te schakelen had er waarschijnlijk niemand gezeurd. Het geld moet ergens vandaan komen om dit te realiseren.Verder geweldig dat dit er is, heb er al veel plezier van gehad.

  Is er betaald voor dit gedrocht?

  Beantwoorden Quote

 88. door cris

  App mooi gefeliciteerd maar reclame verwijderen is echt Veel te duur!!!
  3x opstarten en reclame is even weg.
  Jammer van top 5 Vodafoon hoewel ik daar beter mee kan leven dan die ruk reclame
  Was de prijs 2,50 dan had ik het verwijderd.
  Succes

  Beantwoorden Quote

 89. door Tipper

  Kritiek op logo en vormgeving app vind ik erg overtrokken. Advertenties zijn minder storend dan in veel andere gratis apps. Zoekfunctie in archief werkt erg goed. Jammer dat het forum nog niet bereikbaar is via de app.

  Beantwoorden Quote

 90. door René Nieuwenhuis

  5.1? Jammer. JB kan ik niet updaten. DE reden waarom ik geen 5 heb gekocht.

  Beantwoorden Quote

 91. door Ronald

  Wat een enorm grote hoeveelheid mensen die alleen maar kan klagen, wederom. Ik heb de app nog niet geinstalleerd (ga ik zo doen) en ik ga dan ook meteen nu maar melden dat ik geen kritiek ga uiten op de app. Ik ga slechts de redactie en de harde werkers van harte feliciteren met hun harde werk en het (nog niet geziene) resultaat. Waarom? Omdat klagen al genoeg gedaan wordt en forums en blogs blijkbaar alleen nog maar klaagmuren schijnen te worden. Mensen, je hebt altijd een keuze. Net als bij al dat geklaag over telecom providers of over tv-programma’s. Je kunt kiezen een app wel of niet te installeren. Je kunt kiezen om bij vodafone of een andere provider te gaan zitten (of helemaal niet), je kunt kiezen een bepaalde tv-zender op te zetten of de tv uit laten staan. Maak gewoon je eigen keuze en geniet vervolgens van de keuze die gemaakt hebt.

  Ik kies ervoor om jullie (de redactie) te bedanken voor het geweldige nieuwsportaal dat jullie voor mij zijn geweest de afgelopen jaren en ik geniet ervan dat jullie dat nog hopelijk heel lang zullen blijven. Fantastisch werk, ga zo door.

  Beantwoorden Quote

 92. door Robin

  Toch wel jammer dat nog steeds een iPad app ontbreekt..

  Beantwoorden Quote

 93. door Dmr

  Ik hoop dat we bij de volgende iphones niet weer zonder deze app moeten.

  Beantwoorden Quote

 94. door KY

  Fijn dat er weer een nieuwe app is, ik miste hem al, ik gebruikte in de tussentijd de webversie. Ik snap best dat jullie reclamebanners hebben en dat vind ik niet eens heel storend. Wat ik wel minder vind, is het uitschuifbalkje bovenin de app, hij reageert bij mij niet goed of langzaam. Verder vind ik de symbolen onderin de app (pijltjes vorige/volgende artikelen en artikelen sharen) ook een beetje dubbelop, aangezien je dit ook al bovenin de app kunt doen. Ook bij de tip van de dag vind ik de ruimte om de tip lezen eigenlijk wat te smal, met een foto/plaatje erbij, kun je maar ongeveer 6 regels tegelijk lezen. En als laatste mag de app van mij wel wat meer kleur gebruiken.

  Beantwoorden Quote

 95. door Droon

  Jullie ontwerper heeft kaas gegeven van UI

  Deze app ziet er niet uit, afschuwelijk en foei lelijk. Sorry, ik heb er geen goed woord voor over.

  Jullie gaan steeds verder achteruit als ‘t gaat om kwaliteit, het is dan ook maar een kwestie van tijd voordat een andere weblog ‘t stokje van jullie over neemt.

  De oude app zag er tig keer beter uit. Ok, her en der liet het wat te wensen over maar toch.

  Deze app lijkt wel in elkaar geknutseld door een kleuter/iemand die net heeft leren programmeren. Om maar eens een aantal hekelpunten te noemen:

  1. Pull to refresh icoon is wazig en achterhaalt (UIRefreshControl was veel beter geweest)

  2. Onnodige strepen door de UITableViewCell’s zorgen ervoor dat de hele app er onwijs druk uitziet.

  3. Comment teller icoontje ziet er niet uit het gebruik van 1 enkele kleur ipv een gradient was veel beter geweest, wellicht icm afgeronde hoeken.

  4. Gelezen indicator in de rechter boven hoek is overbodig. Het was veel beter geweest om gelezen berichten een lichtere tekstkleur te geven.

  5. Hoogte van de swipe menu is niet logisch, het had veel beter dezelfde hoogte kunnen hebben als de parent container (cell). Ook is de keuze voor de achtergrondkleur ver van optimaal, om maar te zwijgen over cryptische icoontjes die niets zeggen over de functie.

  6. HUD (bezig met laden balkje) had veel beter geïmplementeerd kunnen worden, zoals t nu is ziet het er niet uit.

  7. Gekozen kleuren in de navigatie balk zien er niet uit (nooit van [UINavigationBar appearance] gehoord?)

  8. Placeholder icoontjes zien er ook niet uit.

  9. Pull down dingetje in de berichten zelf is zo 1980 en werkt afleidend, het ziet er niet prettig uit en zit maar in de weg.

  10. etc…

  11. etc…

  Ik zou maar helemaal opnieuw beginnen en dit maal een echte ontwikkelaar in de hand nemen (objecten kopiëren van cocoacontrols.com noem ik geen programmeren). Voor een site als ipc is deze app te triest voor woorden.

  Beantwoorden Quote

 96. door aeh

  Hier word ik nou blij van, top en hulde!!

  Beantwoorden Quote

 97. Origineel geplaatst door Droon
  Jullie ontwerper heeft kaas gegeven van UI

  Dank! Dat vinden wij ook :D We zijn dan ook erg blij met het eindresultaat :) Dank voor je andere opbouwende feedback. Alle punten worden genoteerd en geëvalueerd.

  Beantwoorden Quote

 98. door zoobab

  Ik vind het niks.
  Lekker dik reclame blok.
  Behoorlijk rommelig opgezet.
  De iPc app was toch 1000% waarom nu een nieuwe. Had gewoon 1 gemaakt voor de iPad net als de iPc app en klaar is clara.

  Verder zijn jullie TOP hoor.

  Beantwoorden Quote

 99. door John

  Mooi dat mensen gaan klagen over de klagers.

  OK app. 6

  Beantwoorden Quote

 100. door Jan

  Ik ben benieuwd of jullie gaan meten of al die extra functies en rubrieken gebruikt worden of dat het gros gewoon snel het laatste nieuws wil checken. Als 80% alleen dat doet is anderhalf jaar echt belachelijk lang; een goed functionerende nieuws app kan oprecht binnen een week gefikst zijn.

  Beantwoorden Quote

 101. door Bubbly

  Gefeliciteerd met de release!

  Beantwoorden Quote

 102. door Casper

  Nice! Wanneer komt de Android app?

  Beantwoorden Quote

 103. Bedankt voor jullie inspanningen.
  Zouden jullie alleen de knoppen ook goed willen labelen? Voor de ontwikkelaar een kleine moeite, maar groot resultaat voor slechtziende / blinde gebruikers. De app is nu bijna niet te gebruiken met VoiceOver (schermlezer). Ter illustratie: zie deze foto van de zogenaamde onderdelenkiezer van VoiceOver.
  http://db.tt/Ngcy5prq
  Knoppen worden nu bijvoorbeeld als but fav unselected uitgesproken of helemaal niet uitgesproken.

  Beantwoorden Quote

 104. @Timon van Hasselt: Daar gaan we mee aan de slag. Nuttige afbeelding, dank. Ik kan niet beloven dat het meteen in de eerstvolgende update zit, maar ik beloof je plechtig dat we het gaan oppakken.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.