iBooks kan nu ePub-bestanden meteen openen

· Gonny van der Zwaag

ibooks-iphoneDe boekenapplicatie iBooks van Apple is in Nederland nog niet echt populair. Dat komt ongetwijfeld omdat er een jaar na de lancering van de iBooks nog steeds geen actuele Nederlandse boeken te krijgen zijn. Maar wie de app toch gebruikt om bijvoorbeeld eigen ePub-boeken te lezen, krijgt het vanaf nu een stuk makkelijker. Je kunt ePub-bestanden nu direct openen in iOS. Voorheen moest je de ePub-bestanden in iTunes slepen en daarna via een USB-kabel synchroniseren. Dat hoeft niet meer. Je kunt ook jezelf een ePub-bestand via e-mail sturen en daarna de bijlage in iBooks importeren.

epub openenOok kun je al je boeken op Dropbox zetten en daarna vanuit de Dropbox-app op je iPhone kiezen welke boeken je wilt lezen. Het handige daarvan is dat de app niet meer gevuld hoeft te zijn met tientallen e-books. Je haalt een boek pas op uit Dropbox, wanneer je het wilt lezen. Ook handig: je kunt op een linkje naar een .epub-bestand in Safari klikken en daarna meteen het bestand openen in iBooks.

iBooks werkt met onbeveiligde ePub- en PDF-bestanden en met de boeken die je in Apple’s eigen boekenwinkel koopt (dat zijn ePub-bestanden met beveiliging, die de app wel aankan).

Downloaden: iBooks (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.