IBM demonstreert voedseltracker Breadcrumbs voor de iPhone

·

breadcrumbs iphoneIBM houdt zich met meer activiteiten bezig dan het maken van software voor grote bedrijven. Op het evenement IBM Information on Demand heeft het bedrijf een demo laten zien van Breadcrumbs, een applicatie waarmee je informatie kunt opzoeken over producten uit de supermarkt. Met Breadcrumbs kun je streepjescodes van verpakkingen scannen en zien of een product bijvoorbeeld een keer door de fabrikant is teruggehaald. Je kunt dan meteen zien wat het probleem was en of het incident lang geleden is. Als producten negatief in het nieuws komen, zoals onlangs de ontbijtgranen van Special K, dan kun je dat helaas nog niet zien. Iets anders is dat Breadcrumbs voedingswaarde en samenstelling van een product toont, maar deze informatie is vaak ook al op de verpakking aanwezig. Het verschil is dat Breadcrumbs de informatie van internet haalt.

Natuurlijk is IBM niet zomaar overgestapt op grappige iPhone-applicaties voor de consument. Het idee achter Breadcrumbs is om de convergentie van smartphones met The Internet of Things te demonstreren. The Internet of Things houdt in dat objecten uit de werkelijke wereld zijn verbonden met het internet, waarbij je de iPhone bijvoorbeeld als barcodelezer, RFID-lezer of sensor kunt gebruiken. Maar een koelkast met internetverbinding valt er ook onder.

Breadcrumbs laat zien wat we in de toekomst kunnen verwachten, waarbij informatie altijd onder handbereik is: stap je in een achtbaan, dan kun je meteen zien wat de G-krachten zijn, maar ook of er ongelukken zijn gebeurd en misschien zelfs wanneer er voor de laatste keer onderhoud is gepleegd. Breadcrumbs kan in de toekomst ook laten zien waar bepaald voedsel is geconsumeerd, hoe lang het in de winkelrekken heeft gelegen en misschien zelfs wie het voedsel heeft gekocht. Applicaties zoals Breadcrumbs kunnen ook worden ingezet in de strijd tegen nepproducten, zoals luxe merkartikelen.

Installeren is helaas nog niet mogelijk: IBM heeft Breadcrumbs alleen als demoapplicatie laten zien.

Meer info: IBM Information on Demand
Via: Read Write Web

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

4 reacties

 1. door Jru

  Maakt dit mensen niet gewoon para?
  Veel interessanter lijkt mij de impact op het milieu en niet zozeer de risico’s

  Beantwoorden Quote

 2. door Doop

  Dit is een stap voorwaarts voor mensen met allerlei allergiën!!

  Beantwoorden Quote

 3. door NickH

  Ben bang dat het bij ons in het kikkerlandje niet gaat werken…

  Beantwoorden Quote

 4. door Hotmans

  Dan stap je in de lift en zie je dat degene die er onderhoud heeft gedaan ontslagen is voor grove nalatigheid…Dan maar de trap.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.