iBackup Viewer: data gratis uit iPhone-backups halen op de Mac

· Bastiaan Vroegop

iBackup ViewerHet Mac-programma iBackup Viewer maakt het mogelijk om een opgeslagen backup van een iPhone, iPod touch of iPad in te zien. Hierdoor kun je een aantal losse dingen in de backup terugvinden, waaronder contactpersonen, SMS-berichten, browse-geschiedenis, foto’s en iOS-apps. Deze data kun je uit je vervolgens makkelijk uit je backup halen.

Start je iBackup Viewer voor het eerst op, dan vindt het programma automatisch alle backups die je ooit via iTunes op je Mac hebt gemaakt. Door er één te selecteren, kun je data terugvinden en uit de backup halen met behulp van een aantal tabbladen. Een versleutelde backup kan niet geopend worden door iBackup Viewer.

iBackup Viewer screenshotMet een beetje technische kennis is het al langer mogelijk om bepaalde data uit een iPhone-backup te trekken. iBackup Viewer maakt het echter een stuk makkelijker met behulp van een duidelijke interface.

iBackup Viewer is gratis te downloaden. Waarschijnlijk hoopt de ontwikkelaar op deze manier reclame te maken voor een aantal andere aangeboden programma’s. Een Windows-versie van het programma is niet verkrijgbaar.

Via iPhone-ticker.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!