iBackup Viewer: data gratis uit iPhone-backups halen op de Mac

·

iBackup ViewerHet Mac-programma iBackup Viewer maakt het mogelijk om een opgeslagen backup van een iPhone, iPod touch of iPad in te zien. Hierdoor kun je een aantal losse dingen in de backup terugvinden, waaronder contactpersonen, SMS-berichten, browse-geschiedenis, foto’s en iOS-apps. Deze data kun je uit je vervolgens makkelijk uit je backup halen.

Start je iBackup Viewer voor het eerst op, dan vindt het programma automatisch alle backups die je ooit via iTunes op je Mac hebt gemaakt. Door er één te selecteren, kun je data terugvinden en uit de backup halen met behulp van een aantal tabbladen. Een versleutelde backup kan niet geopend worden door iBackup Viewer.

iBackup Viewer screenshotMet een beetje technische kennis is het al langer mogelijk om bepaalde data uit een iPhone-backup te trekken. iBackup Viewer maakt het echter een stuk makkelijker met behulp van een duidelijke interface.

iBackup Viewer is gratis te downloaden. Waarschijnlijk hoopt de ontwikkelaar op deze manier reclame te maken voor een aantal andere aangeboden programma’s. Een Windows-versie van het programma is niet verkrijgbaar.

Via iPhone-ticker.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

19 reacties

 1. door Arjan

  PLzzz is er ook zoiets wat LEGAAL GRATIS is voor Windows PC???

  Beantwoorden Quote

 2. door Cristhian

  Werkt dit ook op iPhone’s van andere mensen?

  Beantwoorden Quote

 3. door Gijs

  @Cristhian: Wanneer er andere iPhone backups op je Mac staan, lijkt me dat dit wel moet werken ja… Meer dan logisch toch.

  Beantwoorden Quote

 4. door Frankie

  Een overzicht van álle backups die via ITunes gemaakt zijn?!?
  Dat zijn er in mijn geval duizend (schat ik). Telkens als ik de USB-kabel verbind maakt hij een backup.
  Dat zal behoorlijk wat ruimte innemen op mijn MacBook, ben ik bang. Kan ik de eerste 990 ook met dit programma wissen?

  Beantwoorden Quote

 5. door Gijs

  @Frankie: In iTunes kun je de backups wissen.

  Beantwoorden Quote

 6. door ppl

  Belangrijk om te weten:

  [Q] Does iBackup Viewer support encrypted backups?
  [A] Currently, iBackup Viewer can’t handle encrypted backups. Whenever you switch to an encrypted backup, there will be a message for warning.

  But, we’re working the decryption, hope encrypted backups will be supported soon.

  Beantwoorden Quote

 7. door Biinjo

  Kent iemand, betaald of onbetaald, een app waarmee ik de opgeslagen passwords op mijn iPhone uit kan lezen of juist uit kan lezen uit de backup van mijn iPhone?

  Ik ben een belangrijk wachtwoord vergeten welke nog wel opgeslagen is in mijn iPhone, als sterretjes..

  Beantwoorden Quote

 8. door Ramon

  @Frankie: Hij slaat niet iedere backup apart op lijkt mij. Alleen als je handmatig een backup maakt slaat ie die apart op. De rest word steeds in hetzelfde bestand opgeslagen.

  Beantwoorden Quote

 9. door Guido

  @Biinjo: Probeer eens Lastpass. Gebruik ik al enkele maanden. Fantastisch….

  Beantwoorden Quote

 10. door peter

  leuk dat extracten, maar dit soort programma’s waren er al (ook gratis). ik vraag me nog steeds af wat je hebt aan het extracten van een backup zolang het niet mogelijk is specifieke onderdelen van een backup te restoren. ik zou graag mijn iPhone volledig opnieuw installeren, maar wil mijn sms’jes niet kwijt..

  Beantwoorden Quote

 11. door Bubbly

  Origineel geplaatst door Biinjo
  Kent iemand, betaald of onbetaald, een app waarmee ik de opgeslagen passwords op mijn iPhone uit kan lezen of juist uit kan lezen uit de backup van mijn iPhone?Ik ben een belangrijk wachtwoord vergeten welke nog wel opgeslagen is in mijn iPhone, als sterretjes..

  Mocht het een wi-fi netwerk zijn: jailbreak app WiFiPass.

  Beantwoorden Quote

 12. door mvveelen

  @peter: je kunt je smsjes veilig stellen door sms.db te kopieeren (/private/var/mobile/Library/SMS/sms.db) maar dan moet je wel een JB hebben. Anders lukt dat helaas niet volgens mij.

  Beantwoorden Quote

 13. door Jordy

  Is dit programma echt gratis of krijg je steeds allerlei ads om je oren :P?
  En is het ook mogelijk om sms’jes van 1 contactpersoon te exporteren naar een tekstdocument ofzo?

  Beantwoorden Quote

 14. door Duff

  @Cristhian: Stiekem je vrouw haar berichten controleren haha

  Beantwoorden Quote

 15. door Yordi

  Is het ook mogelijk om iMessage berichten terug te vinden?

  Beantwoorden Quote

 16. door Bubbly

  @mvveelen: Ah thanks! Ik had mezelf al een tijdje opgedragen om op zoek te gaan naar de bijlages en die te verwijderen (jailbreak tweak, anyone?) en nu heb ik ze dankzij jou gevonden omdat ik te lui was om eerder te zoeken.

  Deleting attachments!

  Beantwoorden Quote

 17. door Frankie

  Origineel geplaatst door Duff
  @Cristhian: Stiekem je vrouw haar berichten controleren haha

  Is dat nodig dan?

  Beantwoorden Quote

 18. door mvveelen

  Ik vraag me dan toch af of ik mijn oude high-scores van Fragger weer kan terugzetten. Was indertijd door alle velden heen en er zijn nu weer wat velden bijgekomen maar moet helemaal opnieuw beginnen.

  Iemand een idee of dit ook hiermee kan? Ik heb nog een oude backup namelijk…..

  Beantwoorden Quote

 19. door Peter

  @mvveelen: Ik heb dat ooit in het verleden gedaan, maar dan heb je inderdaad een JB nodig. Bij mij kwamen toen echter wel wat problemen toen ik de smsjes weer terug had gezet.. Maar goed, dat is nog uit de tijd van mijn iPhone 2G dus misschien is het inmiddels beter mogelijk. Anyway, ik heb geen JB

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.