Hubble Top 100: fraaie ruimtefoto’s op de iPad

· Bart Breij

Hubble Top 100Een handvol afbeeldingen is zo fraai, dat je ze waarschijnlijk al tig keer tegenkwam toen je zocht naar ‘wallpaper’ op de iPad of in Google. Hubble Top 100 is een nieuwe app voor de iPad en toont de honderd mooiste foto’s die de Hubble-telescoop heeft gemaakt. En dat is niet niks: er zitten kiekjes tussen die hints weggeven van planetenstelsels miljoenen lichtjaren hier vandaan. Met een druk op het scherm voorzie je de platen van aanvullende informatie uit handen van de European Southern Observation, kortweg ESO.

De twee ontwikkelaars die deze app maakten, zijn ook zo aardig geweest om je de mogelijkheid te geven de foto’s op te slaan als achtergrond. Daarnaast kan je een slideshow starten die wordt begeleid door rustige klanken. Als dat nog niet adembenemend genoeg is, kun je de beelden natuurlijk ook nog naar je televisie sturen met behulp van Apples Digital AV Adapter.

Hubble Top 100 voorbeeld

Downloaden: Hubble Top 100 (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.