Het Land van ANWB: daguitjes op de iPhone

· Bart Breij

Land van ANWB header iPhone dagje uitNog even en de ANWB moet een gids uitbrengen om de weg te wijzen in de steeds maar uitdijende ANWB-appcollectie. De wielrijdersbond heeft met Het Land van ANWB een nieuwe toepassing uitgebracht die zich leent voor allerlei dagjes uit en daarmee volgt het onder andere ANWB Fietsen, ANWB In het Park en ANWB Voordeel op. De nieuwste applicatie biedt duizenden uitjes en uitgebreide mogelijkheden om die te doorzoeken.

In het tabblad Uitjes zijn er vier keuzemenu’s die je kan invullen als je de Filteren-knop rechtsboven indrukt. Je kan een datum kiezen, een thema (zoals buiten, evenementen, kunst, kids en sportief), een categorie (zoals architectuur, circus, corso en straattheater) en prijs (gratis of betaald). Vreemd genoeg is zoeken op plaats niet mogelijk. Wel kan je de resultaten op nabije locatie weergeven en kan je de resultaten op een kaart bekijken.

Je kan je aanmelden met Facebook om een account te openen in de applicatie, dat je eveneens kan koppelen aan je ANWB-lidnummer. De mogelijkheden van de app worden fors groter als je bent ingelogd. Je kan dan je favoriete uitjes opslaan, recenseren en via Twitter, Facebook en e-mail delen. Ook wordt het mogelijk zelf een evenement aan te maken in de app. Let wel: alle gebruikers kunnen een evenement markeren als onjuist of als misbruik van de dienst.

Door een account aan te maken vergaar je meteen 100 punten. Een evenement delen levert nog eens 25 per medium op en ook voor een beoordeling krijg je punten. Met die punten ontwikkel je in het middelste tabblad van de app een eigen ANWB-land. Door meer punten te verzamelen en in te checken bij uitjes, verschijnen er steeds meer objecten op je landje. In de Tijdslijn op de pagina zie je terug met welke acties je hoeveel punten hebt binnengesleept. De ANWB belooft steeds leukere verrassingen naar gelang het aantal punten dat je verdient. Het is naast de grote index van uitjes en het ledenvoordeel in de Uitgelicht-sectie, nog een extra manier om gebruikers aan zich te binden. Misschien dat andere ANWB-apps daarmee op termijn overbodig kunnen worden verklaard.

Downloaden: Land van ANWB (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.