Help! iPhone-app roept vrijwillige hulpverleners op in tijden van nood

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Help Vodafone EnviuEen nieuwe iPhone-app van De Vodafone Foundation en Enviu moet ervoor zorgen dat er altijd iemand bij noodsituaties paraat staat om hulp te verlenen. Door in de app aan te geven bij wat voor situaties jij kunt helpen, krijg je een pushbericht wanneer iemand bij jou in de buurt zich in gevaar verkeert. Vervolgens krijg je via een kaart op je iPhonescherm te zien hoe je zo snel mogelijk bij het slachtoffer terechtkomt.

Help Vodafone EnviuWanneer je Help! voor het eerst opstart kun je aangeven in welke situaties je anderen graag van dienst wil zijn. In de lijst van probleemsituaties vind je hartkwalen, letsel, gif of een allergische reactie, stikken, verdrinking, brand en geweldpleging. Ben je een zorgverlener, dan kun je dit in de app ook aangeven. Slaat er iemand in de buurt van jouw gps-locatie alarm over één van deze onderwerpen, dan word jij gewaarschuwd met een pushbericht en kun je via een routebeschrijving zo snel mogelijk bij deze persoon komen. De app geeft een paar korte tips om een hulpverlener op locatie op weg te helpen.

Slachtoffers moeten op één van de grote knoppen in de app drukken en vervolgens bevestigen dat ze echt alarm willen slaan. Vervolgens roept de app mogelijke hulpverleners bij jou in de buurt op en wordt er tegelijkertijd naar 112 gebeld. Wil je alleen dat laatste, dan kan dit met een aparte knop.

Downloaden: HELP! (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.