Hardlopen met de iPhone: Runkeeper en Fitnio tegenover Nike+

·

Nike runnersEen paar weken geleden schreef ik over de Nike+ Kit die Apple ons had toegestuurd om te testen. Helaas bleek er iets mis met het pakket: in plaats van de zender was alleen een dummy aanwezig, die je in je schoen kunt doen als je Nike+ niet gebruikt. Apple is nog steeds bezig om een werkende zender te regelen. Gelukkig is een andere website inmiddels bezig gegaan met een vergelijking tussen Nike+ en iPhone-hardloopapplicaties. Lifehacker probeerde RunKeeper [1] [2] en Fitnio en vergeleek ze met elkaar en met Nike+ (voor de tweede generatie iPod touch).

Uit de test blijkt dat de afstand- en snelheidsmetingen van de iPhone-applicaties overeenkomen met de Nike+ met iPod. Volgens Lifehacker zijn de kleine ontwikkelaars veel sneller met nieuwe functies dan Nike en zijn ze prima om de wachttijd tot een officiële applicatie in de App Store af te wachten. Ze hebben echter wle een nadeel: een nauwere integratie met de iPod (of iPhone) ontbreekt. Je moet het apparaat starten voordat je begint te hardlopen terwijl Nike+ dat automatisch doet. Ook moet je de aanmoedigingen van bekende sporters zoals Lance Armstrong missen (‘Congratulations, that was your best run yet!’).

Andere geschikte applicaties zijn Path Tracker, TrailGuru en iTrail.

Via: Lifehacker

Foto (c) Luca Vanzella (Vanz, via Flickr)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door fokke

  dat ik geen commentaar krijg van lance armstrong maakt mij echt helemaal niks uit

  Beantwoorden Quote

 2. door Erik

  deze week runkeeper getest en hij doet het prima, er zit maar een kleine afwijking van de echte route tov google maps maar hij werkt prima, ook de hoogte en snelheidsmeter doet het prima…

  Beantwoorden Quote

 3. door mathijs

  ik zweer ook bij runkeeper

  Beantwoorden Quote

 4. door ja joh?

  Ik ben een echte nike gebruiker 1e uur, nou heb ik runkeeper uitgeprobeerd afgelopen week en ik moet zeggen dat het doet wat het moet doen.
  Nadelen van de runkeeper zijn:
  Je moet je iPhone in je handen houden tijdens het rennen. Bij mij pauzeerde hij namelijk een paar keer in mijn armband.
  Je kan niet een andere album kiezen tijdens gebruik.
  Inderdaad geen complimentjes van topatleten en geen begeleidster /er die je op de hoogte houdt hoeveel minuten/ km je er op hebt zitten of hoelang je nog door moet gaan.
  Wat voor mij toch het allerbelangrijkst is.

  Beantwoorden Quote

 5. door Wouter

  Misschien een stomme vraag maar is dit alleen voor iPhone 3G?

  Ik heb net fitnio uitgeprobeerd maar hij kon maar geen verbinding maken,
  voor niks hard gelopen ;p

  Beantwoorden Quote

 6. Sinds kort heeft mapmyrun.com ook een app in de app store.
  http://linktoapp.com/iMapMyRun

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.