Hardlopen met de iPhone: Runkeeper en Fitnio tegenover Nike+

· Gonny van der Zwaag

Nike runnersEen paar weken geleden schreef ik over de Nike+ Kit die Apple ons had toegestuurd om te testen. Helaas bleek er iets mis met het pakket: in plaats van de zender was alleen een dummy aanwezig, die je in je schoen kunt doen als je Nike+ niet gebruikt. Apple is nog steeds bezig om een werkende zender te regelen. Gelukkig is een andere website inmiddels bezig gegaan met een vergelijking tussen Nike+ en iPhone-hardloopapplicaties. Lifehacker probeerde RunKeeper [1] [2] en Fitnio en vergeleek ze met elkaar en met Nike+ (voor de tweede generatie iPod touch).

Uit de test blijkt dat de afstand- en snelheidsmetingen van de iPhone-applicaties overeenkomen met de Nike+ met iPod. Volgens Lifehacker zijn de kleine ontwikkelaars veel sneller met nieuwe functies dan Nike en zijn ze prima om de wachttijd tot een officiële applicatie in de App Store af te wachten. Ze hebben echter wle een nadeel: een nauwere integratie met de iPod (of iPhone) ontbreekt. Je moet het apparaat starten voordat je begint te hardlopen terwijl Nike+ dat automatisch doet. Ook moet je de aanmoedigingen van bekende sporters zoals Lance Armstrong missen (‘Congratulations, that was your best run yet!’).

Andere geschikte applicaties zijn Path Tracker, TrailGuru en iTrail.

Via: Lifehacker

Foto (c) Luca Vanzella (Vanz, via Flickr)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.