GV Mobile ingediend bij Apple: Google Voice op de iPhone

·

Google Voice MobileGoogle heeft GrandCentral onlangs een andere naam gegeven: Google Voice. Google Voice is een dienst waarmee je één nummer krijgt voor al je telefoons, een visual voicemail-achtige manier om naar voicemail te luisteren en allerlei belfuncties zoals het blokkeren van bepaalde nummers en uitgeschreven voicemailberichten. Momenteel staat de dienst alleen nog open voor voormalig GrandCentral-gebruikers, maar Google gaat het binnenkort openstellen voor andere gebruikers. Bij de App Store is nu alvast een applicatie ingediend (door een derde partij) waarmee je Google Voice ook op de iPhone zou kunnen gebruiken. De applicatie heet GV Mobile en heeft al een paar betarondes doorstaan.

Google VoiceMet GV Mobile heb je toegang tot je iPhone-adresboek en je voicemailberichten, kun je je bellogboek laden en je accountinstellingen wijzigen. GV Mobile krijgt ook ondersteuning voor SMS en uitgeschreven voicemailberichten.

De ontwikkelaar van GV Mobile is van plan om de applicatie in twee varianten uit te brengen: gratis en betaald. Met de gratis versie kun je alleen Google Voice-nummers bellen. Nu alleen nog hopen dat Google na de naamswijziging Google Voice niet beperkt tot de VS, maar ook in andere landen zal uitrollen.

Via: Sean Kovacs

De applicatie is inmiddels beschikbaar in de Amerikaase App Store.
Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

8 reacties

 1. door Timmeh_

  En wat heb je hier nou precies aan? Ik heb sowieso maar 1 nummer, dus alles wat Google Voice kan, kan de iPhone nu toch ook al?

  Beantwoorden Quote

 2. door xander

  Wat is uitgeschreven voicemail dan? dacht dat dat g woon sms was.

  Beantwoorden Quote

 3. door albir

  call me stupid, maar ik raak er niet uit wat google voice nu juist is… is het voIP ? is het een internationale GSM-operator ? op de webpagina van google voice leer je niet veel bij…

  Beantwoorden Quote

 4. @Timmeh_: Ja, als je scholier bent heb je inderdaad één nummer, maar andere mensen hebben een vast nummer thuis, een zakelijk nummer op het werk, een zakelijk mobieltje en nog een privémobieltje. En dan misschien ook nog een extra nummer voor VoIP. Met die dienst kun je alles op één toestel afhandelen.

  @xander: Uitgeschreven voicemail = transcriptie van je voicemail, speech to text dus.

  @albir: Je schijnt echt iets te missen, want mensen die het gebruiken zijn laaiend enthousiast. Misschien zegt de term Unified Communications je wel iets? Je krijgt wel een nummer, maar het is niet echt een operator. Meer een dienst die al je communicatiediensten (bellen, SMS, voicemail) samenbrengt.

  Beantwoorden Quote

 5. door albir

  @Gonny van der Zwaag:

  maar hoe werkt de koppeling aan je bestaand(e) telefoonnummer(s) ??? en wat zijn de kosten die daar aan verbonden zijn ? (ik heb begrepen dat google voice gratis is, maar doorschakelen/verzenden van data van operator naar google voice kan toch niet gratis zijn ?!?!?!?)

  Beantwoorden Quote

 6. door albir

  @ gonny:

  Net het Techcrunch-artikel gelezen, ben nu helemaal mee :) bedankt !

  Link even ingekort voor betere opmaak.

  Beantwoorden Quote

 7. door Jens Royakkers

  Vraagje,
  gaat Google Talk ook werken buiten de verenigde staten?

  Beantwoorden Quote

 8. door arw

  @ jens: lezen …… dat hopen we allemaal

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.