Gratis Microsoft Office-app CloudOn vanaf nu in Nederland en België

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

cloudon ipadCloudOn is een gratis app waarmee je Word, Excel en PowerPoint op de iPad kunt gebruiken, via online diensten. Toen we voor het eerst over CloudOn schreven, was er zoveel belangstelling dat de app korte tijd was ‘uitverkocht’. CloudOn werd tijdelijk offline gehaald om de toestroom aan nieuwe gebruikers te kunnen verwerken. De app kwam terug, maar was alleen via een Amerikaans iTunes-account te downloaden. Daar komt vandaag verandering in, want CloudOn heeft 16 nieuwe landen toegevoegd, waaronder Nederland en België.

De app CloudOn maakt verbinding met de servers van CloudOn en geeft je daar toegang tot een Office-pakket. Het is dus vergelijkbaar met oplossingen als LogMeIn, waarbij je vanaf je iPad verbinding maakt met je eigen pc of Mac waarop Microsoft Office is geïnstalleerd. Er zijn wel een paar verschillen: CloudOn is volledig gratis en je hoeft zelf niet over Office te beschikken. Bovendien geeft CloudOn ook toegang tot Dropbox en Google Drive. Maar er zijn ook overeenkomsten: omdat de software niet op de iPad zelf draait, werkt alles met een kleine vertraging. CloudOn is dan ook niet bedoeld om uitgebreide documenten te gaan maken en bewerken, maar is wel ideaal als je even snel een PowerPoint-presentatie of Excel-spreadsheet moet aanpassen. De app slaat automatisch alle wijzigingen in documenten op, zodat je niets kwijtraakt.

Downloaden: CloudOn (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.