gpSPhone: GameBoy Advance op de iPhone

GameBoy AdvanceVandaag is versie 0.0.4 van gpSPhone uitgebracht, een GBA-emulator voor de iPhone en iPod touch. Volgens de ontwikkelaar is door de gekozen codeertechniek snelheid en performance gegarandeerd. Helemaal probleemloos werkt de emulator overigens nog niet: de compatibiliteit is slechter dan gemiddeld, maar veel games zijn toch speelbaar. Natuurlijk wordt hier met hoge prioriteit verder aan gewerkt. Audio-uitvoer is ook nog uitgeschakeld, maar wordt wel geëmuleerd. Daarnaast kunnen de gebruikersinterface en handleiding nog iets beter.

Na het installeren moet je de permissies van het GPSP-bestand op 0755 zetten, anders werkt het niet. Later zal dit worden gefixt wanneer gpSPhone makkelijk via Installer.app geïnstalleerd kan worden. Voorlopig moet je het even doen met dit stappenplan:

  • Unzip het bestand gpSPhone.app naar de map /Applications.
  • Verander de rechten van het bestand naar 0755.
  • Plaats gba_bios.bin (de BIOS van GBA) in de map /Applications/gpSPhone.app/
  • Plaats de roms ergens op de iPhone of iPod touch, maar het liefst in de volgende standaardmap: /var/root/Media/ROMs/GBA

Meer over deze GBA-emulator voor de iPhone vind je op de website van de ontwikkelaar. De meest recente download van gpSPhone is daar ook te vinden.

Met dank aan Michel voor de tip!

Door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het pas verschenen boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in januari dagelijks over een andere sport- of gezondheidsapp op Fithacking.nl

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.