Gordon Ramsay gebruikt iPad-wijnkaart in restaurant

· Gonny van der Zwaag

ramsay_steakEr zijn in Nederland al restaurants gesignaleerd die de iPad als wijnkaart gebruiken. De bekende tv-kok Gordon Ramsay gaat nu ook voor de bijl: bezoekers van Ramsay’s nieuwste restaurant in Las Vegas kunnen hun wijn bestellen via een iPad-app. Daarbij wordt gebruik gemaakt van SmartCellar-technologie. Als gast kun je door de beschikbare wijnen en andere alcoholische dranken bladeren, waarbij je meteen een gedetailleerde beschrijving te zien krijgt. Later zal ook het menu worden omgezet naar een iPad-app.

Wie het zelf wil meemaken moet van vlees houden. Gordon Ramsay Steak serveert, zoals de naam al aangeeft, vooral steaks. Er zullen 20 iPads worden aangeschaft om te worden gebruikt in het restaurant. Ramsay denkt dat de gasten meer kennis van hun wijnkeuze opsteken en het restaurantbezoek intenser ervaren. SmartCellar is een touchscreen-oplossing van Incentient, die zich heeft gespecialiseerd in technologie aan tafel (zie hieronder).

smartcellar wijnkaart

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!