Gordon Ramsay gebruikt iPad-wijnkaart in restaurant

·

ramsay_steakEr zijn in Nederland al restaurants gesignaleerd die de iPad als wijnkaart gebruiken. De bekende tv-kok Gordon Ramsay gaat nu ook voor de bijl: bezoekers van Ramsay’s nieuwste restaurant in Las Vegas kunnen hun wijn bestellen via een iPad-app. Daarbij wordt gebruik gemaakt van SmartCellar-technologie. Als gast kun je door de beschikbare wijnen en andere alcoholische dranken bladeren, waarbij je meteen een gedetailleerde beschrijving te zien krijgt. Later zal ook het menu worden omgezet naar een iPad-app.

Wie het zelf wil meemaken moet van vlees houden. Gordon Ramsay Steak serveert, zoals de naam al aangeeft, vooral steaks. Er zullen 20 iPads worden aangeschaft om te worden gebruikt in het restaurant. Ramsay denkt dat de gasten meer kennis van hun wijnkeuze opsteken en het restaurantbezoek intenser ervaren. SmartCellar is een touchscreen-oplossing van Incentient, die zich heeft gespecialiseerd in technologie aan tafel (zie hieronder).

smartcellar wijnkaart

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

3 reacties

 1. door Ron Hennes

  Ga maar eens eten bij de Lindeboom New Style te Beek (Lb). Die doen dit al lang.

  Beantwoorden Quote

 2. door Roger

  Helemaal goed. Dit wordt de toekomst. Niet ieder restaurant beschikt echter over een gediplomeerd sommelier. Integratie met WineStein zou hiervoor een goede oplossing kunnen zijn.

  Beantwoorden Quote

 3. door Madridje

  Al de eerste keer gezien in Brasserie Latem in juli 2010 met Ipad 1, sommelier vermelde erbij dat het een stockbeheer programma was. Gekozen wijn wordt aangeklikt en gaat automatisch uit stock.
  Wat betreft Las Vegas, dat is evident dat Ramsay moet meedoen, concurrent Steakhouse CUT in The Palazzo gebruikt het ook, makkelijke eraan was dat ook coctails erbij stonden en dat als je op de foto klikt een back-beeld krijgt met de ingrediënten en waarschijnlijk zijn er nog restaurants in Las Vegas.

  Maar daar draait het allemaal niet om, het belangrijkste is een goed product dat voor je op tafel geserveerd wordt!
  Smakelijk!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.