Google Plus Photo Importer voor iPhone: foto’s importeren in Google+ vanuit Flickr, Facebook, Instagram en Photobucket

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

google plus photo importerGoogle Plus Photo Importer is een niet-officiële app waarmee je foto’s in Google+ kunt importeren. De app ondersteunt het importeren van foto’s van Facebook, Instagram, Flickr en Photobucket. Handig voor mensen die willen overstappen naar Google+, maar er tegenop zien om alle foto’s handmatig te kopiëren. Je geeft aan welke foto’s je wilt overzetten en de app doet de rest. Voor het importeren van tientallen foto’s heeft de app nog geen minuut nodig. Dit is overigens niet afhankelijk van de beschikbare bandbreedte.

google-plus-photo-importer-iphoneAlles gebeurt namelijk in de cloud en daarbij is een snelheid van wel 100 foto’s per minuut mogelijk, zo belooft de ontwikkelaar. Foto’s van Flickr worden bijvoorbeeld rechtstreeks ‘overgepompt’ naar Google+ zonder dat ze eerst naar jouw toestel gedownload hoeven te worden. De snelheid wordt dus bepaald door de snelheid waarmee de servers van Flickr en Google+ verbinding met elkaar kunnen maken.

Bij het opstarten krijg je een scherm met de vier beschikbare services die worden ondersteund: Facebook, Flickr, Instagram en Photobucket. Met één tap selecteer je meerdere foto’s of alle foto’s in een album, waarbij ook metadata zoals titels en beschrijvingen worden meegenomen. Daarna geef je aan dat het importeerproces van start kan gaan. De app is gemaakt door een externe ontwikkelaar, Dropico Mobile, en dus niet door Google zelf.

Downloaden: Google Plus Photo Importer (€0,79)

http://www.youtube.com/watch?v=3LIaCOS1Sn8&feature=player_embedded

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.