Google Plus Photo Importer voor iPhone: foto’s importeren in Google+ vanuit Flickr, Facebook, Instagram en Photobucket

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

google plus photo importerGoogle Plus Photo Importer is een niet-officiële app waarmee je foto’s in Google+ kunt importeren. De app ondersteunt het importeren van foto’s van Facebook, Instagram, Flickr en Photobucket. Handig voor mensen die willen overstappen naar Google+, maar er tegenop zien om alle foto’s handmatig te kopiëren. Je geeft aan welke foto’s je wilt overzetten en de app doet de rest. Voor het importeren van tientallen foto’s heeft de app nog geen minuut nodig. Dit is overigens niet afhankelijk van de beschikbare bandbreedte.

google-plus-photo-importer-iphoneAlles gebeurt namelijk in de cloud en daarbij is een snelheid van wel 100 foto’s per minuut mogelijk, zo belooft de ontwikkelaar. Foto’s van Flickr worden bijvoorbeeld rechtstreeks ‘overgepompt’ naar Google+ zonder dat ze eerst naar jouw toestel gedownload hoeven te worden. De snelheid wordt dus bepaald door de snelheid waarmee de servers van Flickr en Google+ verbinding met elkaar kunnen maken.

Bij het opstarten krijg je een scherm met de vier beschikbare services die worden ondersteund: Facebook, Flickr, Instagram en Photobucket. Met één tap selecteer je meerdere foto’s of alle foto’s in een album, waarbij ook metadata zoals titels en beschrijvingen worden meegenomen. Daarna geef je aan dat het importeerproces van start kan gaan. De app is gemaakt door een externe ontwikkelaar, Dropico Mobile, en dus niet door Google zelf.

Downloaden: Google Plus Photo Importer (€0,79)

http://www.youtube.com/watch?v=3LIaCOS1Sn8&feature=player_embedded

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!