GoodReader voor iPad: voortaan aantekeningen maken in PDF-documenten

· Elger van der Wel

GoodReaderGoodReader, een populaire iPad-applicatie om bestanden (in het bijzonder PDF-documenten) mee te openen, heeft een flinke update gekregen. Eén van de belangrijkste toevoegingen is een uitgebreide manier om allerlei aantekeningen toe te voegen aan PDF-documenten. Voortaan kun je notities, highlights en tekeningen toevoegen aan documenten en deze worden vervolgens opgeslagen in het PDF-document. Zo kunnen anderen je aantekeningen zien op hun iPad of kun je het document later met aantekeningen openen op je computer.

De mogelijkheden om aantekeningen te maken zijn heel uitgebreid. Je kunt reacties toevoegen in de vorm van ‘sticky notes’, tekst markeren of onderstrepen, figuren zoals tekstwolken toevoegen en tekeningen maken in verschillende kleuren. Ook bevat de aantekeningenfunctionaliteit allerlei iconen.

PDF-documenten die in andere programma’s zijn voorzien van aantekeningen zijn ook te openen in versie 3.0 van GoodReader. Veel soorten standaardaantekeningen worden ondersteund en zijn ook te bewerken in de applicatie.

GoodReader heeft verder nog een aantal andere toevoegingen en verbeteringen gekregen. Je kunt direct in een PDF-document tekst selecteren en dan kopiëren of markeren. Er is een optie om watermerken te verbergen in de applicatie. De mogelijkheid om kopieën van een document maken in dezelfde map als het origineel is toegevoegd. En zo is er nog een flink lijstje van kleine verbeteringen.

Deze update is de tweede grote uitbreiding van GoodReader sinds de release van de iPad eind april. In juni werden al veel kleine verbeteringen doorgevoerd en werd een VGA-out mogelijkheid toegevoegd. Ook is er deze zomer een gratis desktop-applicatie uitgebracht waarmee je bestanden in GoodReader kunt zetten, zonder gebruik te maken van iTunes.

Downloaden: GoodReader (€0,79)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Elger van der Wel werkt als freelancer voor iCulture en is in het dagelijks leven werkzaam bij de NOS. Hij studeerde Telematica aan de Universiteit Twente en is dol op techniek en in het bijzonder op nieuwe media & gadgets.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.