Gmail krijgt ondersteuning voor push op de iPhone

gmail pushGoogle kondigde eerder dit jaar al Google Sync aan, waarmee je je contactpersonen en afspraken uit Google kan synchroniseren. Vandaag is er ondersteuning voor een nieuwe Google-dienst bijgekomen: Gmail met push. Dat houdt in, dat je je Gmail-berichten draadloos op je iPhone ontvangt en dat ze worden doorgestuurd zodra ze op Google’s servers binnenkomen. Extra software is niet nodig: je kunt je Gmail-account gewoon zoals voorheen toevoegen via Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Voeg account toe. Behalve op de iPhone werkt het ook op Windows Mobile en Symbian S60.

Google biedt bovendien de keuze om het synchroniseren alleen met Gmail, Google Contactpersonen of Google Agenda te doen, afhankelijk van de diensten die je gebruikt. Verder krijg je de waarschuwing dat het telkens ophalen van berichten van push wel impact op de batterijduur zal hebben. Een andere beperking is dat je niet volledig kunt zoeken in e-mail. En als laatste een bijkomende beperking voor degenen die al een Exchange-account geconfigureerd hebben: helaas is de iPhone beperkt tot synchronisatie via één Exchange-account, dus het toevoegen van Google Push zal om die reden niet werken (tenzij je het andere account verwijderd). Om diezelfde reden kun je ook maar met één Google-account synchroniseren.

Meer info is te vinden op Google Mobile Blog. Voor de instellingen kun je terecht op deze pagina met instructies. Bij het synchroniseren van agenda’s worden maximaal 25 verschillende agenda’s ondersteund, waarbij je wel iPhone OS 3.0 geïnstalleerd moet hebben.

NB: Met push bedoelen we in dit bericht niet push notificaties.
Dank aan alle tipgevers!

Door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het pas verschenen boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in januari dagelijks over een andere sport- of gezondheidsapp op Fithacking.nl

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Fout ontdekt? Meld het ons via het speciale contactformulier!