Gmail iPhone-app ondersteunt meerdere e-mailadressen

· Bastiaan Vroegop

GmailGoogle heeft de Gmail-app aangepast, waardoor het nu ook mogelijk is om een e-mail van een alternatief e-mailadres te versturen. Dit was al langer mogelijk via de gewone Gmail-site. De wijziging is op de servers van Google gemaakt, waardoor je de app niet hoeft te updaten. Daarnaast is de nieuwe functie ook te gebruiken op de mobiele website voor Gmail.

Je kunt vanaf nu aangeven met welk e-mailadres een bericht verstuurd moet worden. Om dit te doen moeten er wel meerdere adressen gekoppeld zijn aan je Gmail-account vanuit de instellingen van Gmail. De ondersteuning voor andere e-mailadressen was tot voor kort maar beperkt in de Gmail-app voor de iPhone. Werd een e-mail gericht op een andere account ontvangen, dan reageerde je wel via dit alternatieve adres, maar je kon zelf niet selecteren welke account gebruikt moest worden.

Gezien de functie vanaf Google’s kant is geactiveerd, kan het een paar dagen duren voordat je hem ziet verschijnen.

Downloaden: Gmail (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.