Gmail iPhone-app ondersteunt meerdere e-mailadressen

29 maart 2012, 09:17 · Bastiaan Vroegop

GmailGoogle heeft de Gmail-app aangepast, waardoor het nu ook mogelijk is om een e-mail van een alternatief e-mailadres te versturen. Dit was al langer mogelijk via de gewone Gmail-site. De wijziging is op de servers van Google gemaakt, waardoor je de app niet hoeft te updaten. Daarnaast is de nieuwe functie ook te gebruiken op de mobiele website voor Gmail.

Je kunt vanaf nu aangeven met welk e-mailadres een bericht verstuurd moet worden. Om dit te doen moeten er wel meerdere adressen gekoppeld zijn aan je Gmail-account vanuit de instellingen van Gmail. De ondersteuning voor andere e-mailadressen was tot voor kort maar beperkt in de Gmail-app voor de iPhone. Werd een e-mail gericht op een andere account ontvangen, dan reageerde je wel via dit alternatieve adres, maar je kon zelf niet selecteren welke account gebruikt moest worden.

Gezien de functie vanaf Google’s kant is geactiveerd, kan het een paar dagen duren voordat je hem ziet verschijnen.

Downloaden: Gmail (gratis)

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

2 reacties

 • Wizzofoz
  2 years

  Nu nog de optie om te kunnen wisselen tussen gmail accounts …

  Antwoord Quote

 • 2 years

  …en dan nog deze zelfde mogelijkheid in de iOS mail configuratie voor gmail.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.