Gereedschapmaker Stanley brengt eerste iPhone-applicatie uit

·

stanley iphone appHet Stanley-mes is een mooi voorbeeld van een product dat een soortnaam is geworden. Wikipedia heeft een aparte pagina (stanleymes) over de afbreekmesjes die altijd van pas komen: bij het snijden van een stuk tapijt of bij het openen van een postpakket. De messen dateren al uit de jaren vijftig, maar Stanley gaat gewoon met z’n tijd mee. Ze hebben voor het eerst een iPhone-applicatie in de App Store uitgebracht: een waterpas.

stanley waterpasNu zijn er al heel wat waterpassen in de App Store te vinden, maar Stanley belooft 100% nauwkeurigheid als je de applicatie goed kalibreert. Er zitten vier verschillende skins in de applicatie, die aansluiten op de produktlijn van Stanley. En het is nog gratis ook!

Voor de echte liefhebbers van het merk zit er ook nog wat productinfo en -historie in de applicatie verwerkt. Met de meegeleverde tips om nauwkeurig te meten moet het lukken om je schilderij goed horizontaal te hangen. Zoals met alle waterpassen voor de iPhone: vooral voor recreatief gebruik, bij het metselen van een muurtje is een echte waterpas toch een beter idee.

Installeren: The Stanley Level (gratis)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

25 reacties

 1. door Barabaz

  Nooit echt nodig zo’n waterpas en ik heb er al een paar op me iPhone staan, maar toch download ik hem even. Omdat hij gratis is :)

  Beantwoorden Quote

 2. door Gilliam

  Origineel geplaatst door Barabaz
  Nooit echt nodig zo’n waterpas en ik heb er al een paar op me iPhone staan, maar toch download ik hem even. Omdat hij gratis is

  Beantwoorden Quote

 3. door henry joseph

  Een Stanley mes (het originele) is geen afbreekmes!

  Beantwoorden Quote

 4. door sander

  afbreekmesjes :D Haha

  Beantwoorden Quote

 5. door albir

  Het grappige aan al die waterpas-apps is dat je ze moet calibreren. op een vlakke ondergrond. maar hoe weet je of die ondergrond waterpas is als je het programma wat je daarvoor nodig hebt nog niet hebt gecalibreert ? (jezus wat een zin !) :)

  Beantwoorden Quote

 6. door paul

  @albir: grappig, ik dacht laatst hetzelfde, weinig huisen die waterpas zijn, ik woon in een nieuwbouwhuis en die is ook niet waterpas… :) dus op de vloer leggen en calibreren is geen optie.

  wat je wel kan doen: een grote bak, vullen met water, daar leg je een bakje in, met daarin je iphone, als het je vervolgens lukt de calibratie knop in te drukken zonder het water te bewegen :D

  nou ja.. te veel onzin in mijn hoofd vanavond :P

  Beantwoorden Quote

 7. @henry joseph: Fijn, weten we dat ook weer: niet elk stanleymes is een afbreekmes. Maar ze hebben er toch een hoop in het assortiment.

  Beantwoorden Quote

 8. door oli4

  @albir en paul:
  iedereen heeft toch wel een echte waterpas thuis, lijkt mij?Die op de iPhone is alleen voor de momenten als je geen waterpas bij de hand hebt. Gewoon 1 keer thuis calibreren, of je gaat ff langs de praxis.
  Of moet je het elke keer opnieuw doen?

  Beantwoorden Quote

 9. door El Abogado Del Diablo

  @Gonny van der Zwaag: 1 – 0 … muwhahahaha

  Beantwoorden Quote

 10. door Albir

  Lol, inderdaad, daar had ik nog niet aan gedacht. Bedankt voor de tip ! @oli4:

  Beantwoorden Quote

 11. door sashimi

  Stanley: pars pro toto. :-D

  Beantwoorden Quote

 12. door Ontwerp

  Gratis kwaliteit apps…

  I like :D ! Gelijk ff downloaden

  Beantwoorden Quote

 13. door Hidde

  Oh vandaag ook weer wat geleerd ik dacht dat het een type mes was dat afbreekmes maar het is toch een merk

  Beantwoorden Quote

 14. door Peter

  beetje creatief worden luitjes. Dat calibreren doe je op iets wat voor recht door moet gaan. Dat werkt uitstekend ik heb er al eens een plank mee opgehangen.
  Maar denk een aan een woonboot als deze een beetje schreef ligt is het juist mooi. dan heb je gelijk de juiste hoek.

  Beantwoorden Quote

 15. door Devaro

  Gewoon naar de kroeg.Het biljart in de kroeg staat als het goed is volledig waterpas.

  Beantwoorden Quote

 16. door Danny

  Calibreren kan ook op een scheve ondergrond. Je ijkt namelijk 2 keer, 1 keer met het scherm naar je toe gericht en 1 keer met het scherm van je af. Wat hij de ene keer afwijkt, zal hij de andere keer omgekeerd afwijken. De applicatie berekent vervolgens voor jou wel uit wat dan waterpas moet zijn.

  Beantwoorden Quote

 17. door MisticRain

  Origineel geplaatst door Peterbeetje creatief worden luitjes. Dat calibreren doe je op iets wat voor recht door moet gaan. Dat werkt uitstekend ik heb er al eens een plank mee opgehangen.
  Maar denk een aan een woonboot als deze een beetje schreef ligt is het juist mooi. dan heb je gelijk de juiste hoek.

  Precies soms is een beetje schuin beter dan waterpas.

  Beantwoorden Quote

 18. door Timmeh_

  En nu is het wachten op een applicatie van Stanley waarmee je je iPhone als mes kunt gebruiken? :p

  Beantwoorden Quote

 19. door bart

  gelukkig deze is te kalibreren de vorige die ik had had een afwijking

  Beantwoorden Quote

 20. door Richard

  Er word een behoorlijke denkfout gemaakt wat betreft het callibreren. De app geeft het goed aan. Meet eerst een waarde rechts daarna links en vriend Stanley berekend het gemiddelde. Denk maar aan een controle van een winkelhaak eerst rechts dan linksom het verschil is de 1/2afwijking

  Beantwoorden Quote

 21. door Richard

  Muhaha, Nice one Gonny :D

  Beantwoorden Quote

 22. door sredlums

  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag@henry joseph: Fijn, weten we dat ook weer: niet elk stanleymes is een afbreekmes. Maar ze hebben er toch een hoop in het assortiment.

  Haha, je redt je er aardig uit, maar toch klopt het simpelweg niet wat je zegt.
  Wat in de volksmond een ‘Stanleymes’ genoemd wordt is GEEN afbreekmes. Dat de naam ‘Stanleymes’ voor het daarmee bedoelde mes feitelijk niet klopt, en dat het merk Stanley wel (ook) afbreekmessen verkoopt doet hier niets aan af.
  Een stanleymes is (in de ‘volksbetekenis’) geen mes van het merk Stanley, maar een mes dat voldoet aan bepaalde eigenschappen; een puntig mesje dat je in het handvat kunt terugtrekken, etc.

  En om deze eigenlijk behoorlijk triviale zaak nog wat verder toe te lichten volgt hier nog een vergelijking;
  Het merk Jeep maakt terreinwagens, net zoals andere merken dat doen. Toch noemt een groot gedeelte van de mensen elke terreinwagen een ‘Jeep’… ook al klopt het feitelijk niet. Stel nou dat het merk Jeep ineens ook een sportwagen zou gaan maken.
  Jouw opmerking zou dan vrij vertaald kunnen worden naar: Niet elke Jeep is een sportwagen, maar ze hebben er wel één in het assortiment.
  Het tweede gedeelte klopt natuurlijk feitelijk wel, maar het eerste is onzin; het impliceert dat de meeste Jeeps sportwagens zijn. Terwijl het tegendeel waar is. Niemand bedoelt met een Jeep een sportwagen… en niemand bedoelt met een Stanleymes een afbreekmes.

  En voor iedereen die nu zegt ‘nou, ik bedoel dat eigenlijk wel'; de uitzondering bevestigd de regel! ;-)

  Beantwoorden Quote

 23. door El Abogado Del Diablo

  @sredlums: Om de trivialiteiten nog wat te benadrukken, dit:

  Een stanleymes is (in de ‘volksbetekenis’) geen mes van het merk Stanley, maar een mes dat voldoet aan bepaalde eigenschappen; een puntig mesje dat je in het handvat kunt terugtrekken, etc.

  Is ook niet helemaal waar. Ik heb een mes van het merk Stanley met een metalen handvat wat ik open moet schroeven met een schroevendraaier om het mesje in het handvat op te kunnen bergen; ik kan het mesje dus niet intrekken. Jouw opmerking dat je het in kan trekken snijdt derhalve geen tapijt. ;)

  Beantwoorden Quote

 24. door theiz

  Caliberen zou heel makkelijk kunnen zijn. Gratis tip voor de bouwers, al zullen ze het niet lezen.

  Stap 1: Telefoon neerleggen op een oppervlak, calibratie 1
  Stap 2: Telefoon omdraaien en neerleggen op dezelfde plek.

  De ondergrond hoeft dan niet waterpas te zijn, als de uitslag maar gelijk is dan is de calibratie OK.

  Overigens, dit is ook een handige tip voor in de bouwmarkt. Controleer op deze manier de waterpas voordat je er 1 koopt….

  Beantwoorden Quote

 25. door sredlums

  Origineel geplaatst door El Abogado Del Diablo@sredlums: Om de trivialiteiten nog wat te benadrukken, dit:
  Een stanleymes is (in de ‘volksbetekenis’) geen mes van het merk Stanley, maar een mes dat voldoet aan bepaalde eigenschappen; een puntig mesje dat je in het handvat kunt terugtrekken, etc.
  Is ook niet helemaal waar. Ik heb een mes van het merk Stanley met een metalen handvat wat ik open moet schroeven met een schroevendraaier om het mesje in het handvat op te kunnen bergen; ik kan het mesje dus niet intrekken. Jouw opmerking dat je het in kan trekken snijdt derhalve geen tapijt.

  Haha, is ook weer zo. Had alleen geen zin om een heel gedetailleerde omschrijving van een ‘stanleymes’ te gaan verzinnen…

  Origineel geplaatst door theizCaliberen zou heel makkelijk kunnen zijn. Gratis tip voor de bouwers, al zullen ze het niet lezen.Stap 1: Telefoon neerleggen op een oppervlak, calibratie 1
  Stap 2: Telefoon omdraaien en neerleggen op dezelfde plek.De ondergrond hoeft dan niet waterpas te zijn, als de uitslag maar gelijk is dan is de calibratie OK.Overigens, dit is ook een handige tip voor in de bouwmarkt. Controleer op deze manier de waterpas voordat je er 1 koopt….

  Chapeau, dit soort logica zouden meer mensen moeten hebben, erg goed bedacht!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.