Geohot’s nieuwste project: iOS-app Reactions

·

reactions geohotNa pod2g is er alweer een iOS-hacker die zich aan het maken van iOS-apps waagt. George Hotz, beter bekend als Geohot, heeft plannen om een app te maken. Maar de bijbehorende website, reactions.co, oogt meer als een grap dan als een serieuze app. Reactions gaat uit van het principe dat een foto maar de helft van het verhaal vertelt. Wat net zo belangrijk is, is jouw reactie op de foto. Een voorbeeld om het wat duidelijker te maken: schiet je een foto van de Eiffeltoren, dan verschilt die nauwelijks van de miljoenen foto’s die andere toeristen in Parijs maken. Veel interessanter is hoe jij keek op het moment dat je de foto maakte. Was het zo koud dat je met samengeknepen ogen moeite had om überhaupt de foto te maken? Of keek je verveeld, omdat je eigenlijk veel liever naar de eerste de beste bar wilde?

Reactions maakt daarom gebruik van beide camera’s van de iPhone: de camera aan de achterkant om de foto te maken en de camera aan de voorkant om jouw reactie vast te leggen. Tijdens het maken van de foto van jouw gezicht wordt het scherm totaal wit. Misschien is dat om je gezicht beter te belichten, maar Geohot zelf wekt de indruk dat hij gewoon te lui was om iets zinvols op het scherm te zetten. De picture-in-picture-foto met het eindresultaat (zie hierboven) kun je vervolgens met Minus 1-Click Sharing delen met anderen. De interface is volgens GeoHot geïnspireerd door Microsoft en de app stuurt de foto’s door naar Facebook en Dropbox. Een aparte eigenschap van de app: Reactions slaat je foto niet op. De enige mogelijkheid om een foto te bewaren is om hem te delen. Reactions geeft je precies 3 seconden bedenktijd bij elke foto of je dat wilt doen.

De app is ingediend bij Apple en kan de komende dagen zomaar goedgekeurd worden.

Meer info: Reactions.co
Via:

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

9 reacties

 1. Ja, hij is briljant. Hoe kom je er op.

  Nou ja, hij was even lekker van de straat.
  Wat moet je ‘s-winters anders, als je ook al niet meer kan schaatsen en dat jailbreaken ook niet op wil schieten?

  Beantwoorden Quote

 2. door Hendrik

  Bestaat al. Maar dan zonder sharing. Onboeiend dus

  Beantwoorden Quote

 3. door Peter

  Maar toch een hoog lol gehalte :)

  Beantwoorden Quote

 4. door Marcooo

  Laat hem zich maar weer een keer een weekendje stoeien met een jailbreak.

  Iedereen koopt zijn app op het moment dat hij een nieuwe jailbreak released (na de 6.1 die er aan zit te komen).
  Verdien je bakken met geld, op een eerlijke manier :-) Apple blij met de 30%. Geohot blij en wij blij.

  Beantwoorden Quote

 5. door Dennis

  Nadat de App is goedgekeurd, blijkt dat er een JB zit ingebouwd die je dmv van een simpele toetscombinatie kunt oproepen en elke iphone en iOS versie kunt JB’n.

  DAT! zou pas Geo”HOT” zijn.

  Meteen downloaden dus, want de App wordt dan natuurlijk binnen enkele uren verwijderd uit de Store. :P

  Beantwoorden Quote

 6. door ATVtje

  Ik zou liever zien dat GeoHot zich eindelijk eens zou storten op de jailbreak van de Apple TV3……..

  Beantwoorden Quote

 7. door Nick

  UI inspired by Microsoft.
  Reactions was made to not only look and behave great in iOS, but also feel like everyone’s favorite operating system, Windows 8. Keep an eye out for the Reactions Charms Bar!

  Duidelijk een steek naar Apple!
  Iets in mij zegt dat hij een achterliggende bedoeling heeft met deze app, maar wat? Zou er echt een jailbreak in verborgen zitten?
  Apple zal een app van iemand met zo’n reputatie wel met de nodige argwaan analyseren.

  Beantwoorden Quote

 8. door Jesper

  Don’t get your hopes up! Jailbreak lijkt mij schier onmogelijk aangezien Appstore Apps in een ‘sandbox’ omgeving draaien en kunnen op geen enkele manier op systeem niveau code uitvoeren.

  Beantwoorden Quote

 9. door Nick

  @Jesper:
  Op geen enkele manier, tenzij er gebruik gemaakt wordt van een exploit zeker. Hoe kon de website jailbreakme.com anders werken?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.