Geohot’s nieuwste project: iOS-app Reactions

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

reactions geohotNa pod2g is er alweer een iOS-hacker die zich aan het maken van iOS-apps waagt. George Hotz, beter bekend als Geohot, heeft plannen om een app te maken. Maar de bijbehorende website, reactions.co, oogt meer als een grap dan als een serieuze app. Reactions gaat uit van het principe dat een foto maar de helft van het verhaal vertelt. Wat net zo belangrijk is, is jouw reactie op de foto. Een voorbeeld om het wat duidelijker te maken: schiet je een foto van de Eiffeltoren, dan verschilt die nauwelijks van de miljoenen foto’s die andere toeristen in Parijs maken. Veel interessanter is hoe jij keek op het moment dat je de foto maakte. Was het zo koud dat je met samengeknepen ogen moeite had om überhaupt de foto te maken? Of keek je verveeld, omdat je eigenlijk veel liever naar de eerste de beste bar wilde?

Reactions maakt daarom gebruik van beide camera’s van de iPhone: de camera aan de achterkant om de foto te maken en de camera aan de voorkant om jouw reactie vast te leggen. Tijdens het maken van de foto van jouw gezicht wordt het scherm totaal wit. Misschien is dat om je gezicht beter te belichten, maar Geohot zelf wekt de indruk dat hij gewoon te lui was om iets zinvols op het scherm te zetten. De picture-in-picture-foto met het eindresultaat (zie hierboven) kun je vervolgens met Minus 1-Click Sharing delen met anderen. De interface is volgens GeoHot geïnspireerd door Microsoft en de app stuurt de foto’s door naar Facebook en Dropbox. Een aparte eigenschap van de app: Reactions slaat je foto niet op. De enige mogelijkheid om een foto te bewaren is om hem te delen. Reactions geeft je precies 3 seconden bedenktijd bij elke foto of je dat wilt doen.

De app is ingediend bij Apple en kan de komende dagen zomaar goedgekeurd worden.

Meer info: Reactions.co
Via:

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.