FoxTube: beter YouTube kijken op de iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

FoxTube YouTube plus op de iPhoneYouTube-video’s afspelen zonder laadtijd vooraf en zonder buffering. FoxTube is de iPhone-applicatie die het doet en die is vandaag gratis te downloaden uit de App Store. De app, die normaal 2,39 euro kost, heeft nog veel meer aardige functies. Zo blijven video’s in een verkleind scherm doorspelen als je op zoek bent naar een andere video. Ook kan je ter plekke een afspeellijst van video’s maken en die non-stop laten herhalen, wat vooral leuk is als je een Apple TV hebt staan die de AirPlay ondersteunt.

Middels AirPlay-mirroring op de iPhone 4s wordt FoxTube zelfs nóg leuker. Je kan dan ter plekke volgende video’s aan de afspeellijst toevoegen, terwijl de huidige video al in volledig scherm op je televisie afspeelt. Afspeellijsten worden automatisch gegenereerd en opgeslagen als je op een zoekterm zoekt en daarin meerdere video’s afspeelt. FoxTube YouTube op de achtergrondMet een plus of min aan de zijkant van een videotitel, kan je een item in of uit de afspeellijst zetten. Ook kan je playlists hernoemen, samenvoegen, verplaatsen, kopiëren en verwijderen.

FoxTube is een applicatie waarin op vrijwel alle punten goed is nagedacht hoe YouTube op de iPhone beter kan. Zo kan je onafhankelijk van elkaar het laadritme instellen op een Wi-Fi en 3G-verbinding. Ook geeft de app automatisch suggesties als je begint met het invoeren van een zoekterm. In de zoekbalk kan je snel wisselen tussen zoeken op video’s en zoeken op afspeellijsten. Weer een totaal ander handigheidje is dat je bladwijzers kan leggen ín een video, zodat je bijvoorbeeld in een lange conferentie meteen bij het juiste punt kan beginnen. Een scenezoeker met thumbnails helpt je snel een bepaald deel van de video te vinden. Als laatste opvallende eigenschap blijft het geluid van video’s doorspelen als de app op de achtergrond draait.

In de Verenigde Staten krijgt FoxTube de volle gemiddelde waardering van vijf sterren op 37 beoordelingen.

Downloaden: FoxTube (gratis, was €2,39 inmiddels weer €2,39)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.