Fout in Spotify op iPhone maakt offline afspelen onmogelijk

· Bart Breij

spotify-albumsEen eigenaardige fout in de Spotify-applicatie voor de iPhone en iPod touch, zorgt ervoor dat sommige gebruikers hun afspeellijsten niet meer offline kunnen afspelen. Gebruikers klagen dat ze een lijst aanvankelijk wel offline kunnen opslaan, maar dat Spotify daarna een foutmelding geeft. Die geeft ten onrechte aan dat je offline lijsten zou hebben gesynchroniseerd op meer dan drie apparaten, wat de muziekdienst niet toestaat. Daarom wordt de offline lijst weer gedeactiveerd. Spotify geeft aan het probleem te willen verhelpen in de volgende update van de app.

Die update moet snel komen, meldt een medewerkster van de klantenservice aan onze tipgever Ronald Pietersma:

“We zijn ons bewust van een probleem dat ervoor kan zorgen dat je offline afspeellijsten gedesynchroniseerd worden op je iPhone. Onze excuses hiervoor. We weten hoe irritant het is om je favoriete muziek te verliezen.

De uitleg erachter is een beetje ‘techy’, maar het komt erop neer dat Spotify regelmatig bestanden opschoont om schijfruimte vrij te maken. Daardoor raakt Spotify echter een beetje in de war over hoeveel apparaten je hebt geregistreerd en dat heeft tot gevolg dat sommige afspeellijsten desynchroniseren.

Maar maak je geen zorgen. We zitten er bovenop en hopen het gerepareerd te hebben bij de volgende uitgave van onze iOS-app. Het zal niet al te lang duren, dat beloven we.”

Ook op het forum van Spotify wordt de kwestie aangekaart. Dat het nog niet bekend is wanneer het euvel is verholpen, kan ermee te maken hebben dat het reviewproces van Apple weinig inzicht geeft over wanneer een update in de App Store verschijnt.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.