Foto’s sorteren in Lightroom-achtige app Photospector voor iPad

· Gonny van der Zwaag

photospectorPhotospector is een iPad-app om foto’s te sorteren en te ordenen, zoals in Lightroom op de desktop. Je schudt je digitale schoenendoos leeg in deze iPad-app en maakt vervolgens stapeltjes. In Photospector zie je de normale fotoalbums die op de iPad aanwezig zijn. Je doorzoekt ze aan de hand van trefwoorden en tags, waarbij je elke zoekactie kunt opslaan als slimme folder. De inhoud daarvan wordt automatisch bijgewerkt, zodra je nieuwe foto’s toevoegt. Je voegt tags toe aan foto’s, voorziet ze van sterretjes of een vlaggetje.

En als je wilt toon je de EXIF-data als transparante laag bovenop de foto. Voor dit soort functies pak je al snel de laptop of desktopcomputer, maar in Photospector kan het ook. Met Photospector kun je trouwens ook eenvoudige bewerkingen doen, waarbij de nadruk ligt op correcties. Je kunt kleurbalans, contrast, helderheid, verzadiging en dergelijke aanpassen. Ook kun je foto’s bijsnijden en met het eyedropper-hulpje de zwart/witte/grijze punten selecteren. Fotofilters en grappige effectjes zoek je vergeefs. Wil je meerdere foto’s tegelijk bewerken, dan is er een in-app aankoop van €1,79 vereist.

Downloaden: Photospector (gratis, iPad, 6.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.