Flypad: gebruik de iPhone als stuurwiel voor racegames

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

Flypad game op pc besturen met iPhoneWe hebben recent de iPhone en iPod touch al eens omgetoverd tot controller pvoor eenvoudige spring- en renspellen. Maar er is nog veel meer mogelijk: met Flypad wordt aangetoond dat daarmee het einde van de telefoon als gamecontroller nog niet in zicht is. De nieuwe applicatie laat je telefoon fungeren als stuur. Door hem te kantelen, beweeg je de auto op de pc. Het iPhone-scherm is voorzien van belangrijke functies als schakelen, gasgeven en remmen. Voorlopig werkt Flypad met twee games: Need for Speed en DIRT 3.

Om de verbinding met de Windows-computer te leggen, dien je naar flypadapp.com te gaan en aldaar het pc-programma te downloaden. De app maakt middels een code verbinding met het programma en leent zich dan als stuur en gaspedalen. Met name het gaspedaal is aardig gedaan. Je bedient die met een slider rechts in beeld. Net als een gaspedaal kun je hem halverwege houden zodat je ook kan afremmen zonder de rem eronder in te drukken. Meestal zal je in racegames echter vol gas geven. Daarom kan je het pedaal vastzetten op topsnelheid zodat je het midden van het scherm ondertussen kan gebruiken. Daar staan, afhankelijk van het spel dat je speelt, een handrem of een boost voor je klaar.

De ontwikkelaar achter Flypad zegt dat ze snel meerdere games zal ondersteunen. In een demonstratievideo zie je hoe het werkt.

Downloaden: FlyPad (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.